امروز : 29 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1400/05/20 - 12:16
  • تعداد بازدید : 515
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
سه مورد حمله خرس به عشایر در کمتر از ۱۰ روز

خرس‌ قهوه‌ای کابوس این روزهای عشایر کوهرنگ

حمله خرس قهوه ای به کابوسی برای عشایر مناطق سخت گذر بازفت در شهرستان کوهرنگ تبدیل شده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ایسنا، در یک ماه اخیر چندین خرس وحشی به مردم مناطق عشایرنشین بخش بازفت در شهرستان کوهرنگ حمله کردند و چند نفر از عشایر دچار مصدومیت شدید شدند.



هرچند افزایش حملات خرس قهوه‌ای در چهارمحال و بختیاری به عشایر و مردم می تواند دلایل متعددی می‌تواند داشته باشد، اما دیدن صحنه‌های حمله خرس به مردم و وارد آمدن جراحات به آنان بسیار ناگوار است و گاها این تصاویر در فضای مجازی منتشر می‌شود.



شاید یکی از دلایل اصلی نزدیک شدن خرس‌های قهوه‌ای به مناطق سکونتگاهی عشایر، تامین غذا و آب باشد، چراکه در حال حاضر باتوجه به وقوع خشکسالی‌ بسیاری از چشمه‌سارها خشک و یا کم‌آب شده‌اند که موجب شده خرس‌ها به نزدیکی محل سکونت انسان‌ نزدیک شوند تا بتوانند به منابع آبی و غذا دسترسی پیدا کنند.



افزایش حملات خرس یک زنگ خطر جدی برای تهدید جان انسان‌ها در مناطق کوهستانی و عشایرنشین محسوب می‌شود. عموما امدادرسانی در این مناطق نیز بسیار دشوار و طاقت‌فرسا است که باید مورد توجه جدی مسئولان قرار بگیرد حتی ممکن است نزدیک شدن خرس‌های وحشی به مناطق مسکونی، جان خرس‌ها را نیز به خطر بیندازد.





سه مورد حمله خرس به عشایر کوهرنگ در کمتر از ۱۰ روز



مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر چهارمحال و بختیاری در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اینکه امسال حملات خرس به مردم در کوهرنگ افزایش داشته، اظهار کرد: در ده روز گذشته سه مورد حمله خرس به مردم و عشایر بخش بازفت به سازمان جمعیت هلال‌احمر گزارش شد.



کیانی افزود: حادثه اول موجب مصدوم شدن دو نفر از اهالی شهرستان کوهرنگ شد و در حادثه دوم نیز یک بانو مورد حمله خرس قرار گرفت و به شدت مجروح شد و در چند روز گذشته نیز یک نوجوان در این منطقه مورد حمله خرس قرار گرفت.



وی با بیان اینکه امدادگران جمعیت هلال‌احمر بلافاصله بعد از اعلام حادثه، به منطقه اعزام می‌شوند، گفت: در کوهرنگ و در منطقه بازفت یک مرکز امدادی جمعیت هلال‌احمر وجود دارد که مردم با تماس با شماره ۱۱۲ درخواست کمک خود را اعلام می‌کنند.



مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر چهارمحال و بختیاری افزود: بسیاری از مناطق بخش بازفت سخت گذر هستند و اگر امکان اعزام نیرو به‌صورت زمینی وجود داشته باشد، نیروها به‌صورت زمینی اعزام می‌شوند اما اگر اعزام نیرو به‌صورت زمینی زمانبر و سخت باشد، درخواست برای اعزام بالگرد پیگیری می‌شود.



وی افزود: در حمله خرس به دو نفر از اهالی بخش بازفت، نیروهای امدادی بخشی را با خودرو و بخشی را با پای پیاده طی کردند و مصدومان را به پایین کوه انتقال دادند.



کیانی ادامه داد: اگر امکان اعزام نیرو به‌صورت زمینی وجود نداشته باشد و شرایط آب و هوایی برای اعزام بالگرد مناسب باشد، تیم‌ واکنش سریع جمعیت هلال‌احمر که به‌صورت شبانه‌روزی در مرکز استان مستقر است با بالگرد برای امدادرسانی اعزام می‌شود .



مدیرعامل جمعیت هلال‌احمر چهارمحال و بختیاری توضیح داد: امدادگران جمعیت هلال‌احمر بر اساس نوع و میزان آموزش به چند دسته امدادگر سه، دو و یک، نجاتگر سه، دو و یک و آخرین درجه برای یک امدادگر نشان ایثارگری است که این امدادگر دارای تمامی مهارت‌های امدادی موردنیاز برای امدادرسانی به مصدومان است.



وی افزود: امدادگرانی که در پایگاه‌های امداد و نجات چهارمحال و بختیاری بکارگیری می‌شوند، دارای درجه نجاتگر سه به بالا هستند و در مواقع بروز حادثه می‌توانند اقدامات اولیه موردنیاز برای امدادرسانی به مصدومان از جمله پانسمان، احیای قلبی- ریوی، آتل‌بندی را انجام دهند، اگر وضعیت مصدوم وخیم باشد، به مرکز استان انتقال داده می‌شود.





 افزایش خرس‌ وحشی در کوهرنگ



فرماندار شهرستان کوهرنگ نیز در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به افزایش حمله خرس‌های وحشی به مردم در این شهرستان، اظهار کرد: باتوجه به سیاست جلوگیری از شکار خرس‌های وحشی، جمعیت آنها در چند سال اخیر افزایش چشمگیری داشته و عموما حملات خرس به مردم در مناطق عشایرنشین بخش بازفت اتفاق می‌افتد.



مرتضی زمانپور ادامه داد: به‌علت سخت گذر بودن این مناطق گاها امکان امدادرسانی به‌صورت زمینی وجود ندارد و برای انتقال مصدوم نیاز به اعزام بالگرد است.



فرماندار کوهرنگ با اشاره به اینکه از ابتدای سال‌جاری نزدیک به ۱۵ مورد حمله خرس به مردم در کوهرنگ گزارش شده، گفت: برخی از این حملات ناموفق بوده و مواردی که بر اثر حمله خرس به‌ شدت دچار مصدومیت شده بودند به مراکز درمانی منتقل شدند.





 ترس و نگرانی مردم از حملات مکرر خرس در بازفت



رحمانی یکی از امدادگران جمعیت هلال‌احمر چهارمحال و بختیاری که در یکی از عملیات‌های امدادرسانی به مصدوم حادثه‌دیده بر اثر حمله خرس حضور داشت در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: عشایر منطقه بازفت در مناطق بسیار سخت گذر و به دور از هرگونه امکانات اولیه زندگی می‌کنند.



وی با بیان اینکه امدارسانی و برقراری ارتباط با مردم در این مناطق کار بسیار دشواری است، افزود: زمانی که خرس به نوجوان کوهرنگی حمله کرد، این نوجوان به‌شدت دچار آسیب جسمی و خونریزی بسیار شدید شد.



این امدادگر با اشاره به اینکه مردم این مناطق همواره دچار ترس و نگرانی از حمله خرس هستند، گفت: مردم باتوجه به افزایش حملات خرس امنیت جانی ندارن. و واهمه از حمله مجدد خرس در بین اهالی و نزدیکان بسیار مشهود بود.



رحمانی با اشاره به اینکه برای امدادرسانی در بازفت به‌صورت زمینی باید چند ساعت پیاده‌روی انجام داد، گفت: در حادثه اخیر حمله خرس نوجوان به‌شدت دچار آسیب جسمی شده بود و از لحاظ روحی نیز در وضعیت نامناسبی قرار داشت، این مصدوم با همکاری مردم محلی به محل فرود بالگرد آورده شد و بلافاصله اقدامات درمانی اولیه بر روی او صورت گرفت و به‌علت جراحات وارده با بالگرد به مرکز درمانی در شهرکرد منتقل شد.


 

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب