امروز : 20 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1403/10/13 - 22:16
  • تعداد بازدید : 57
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

حفظ فرهنگ و هنر عشایر حفظ هویت ایرانی اسلامی است

سرپرست سازمان امور عشایر ایران گفت: اگر از فرهنگ، هنر، پوشاک، دست بافته ها و صنایع دستی عشایر صیانت کنیم در اصل هویت ایرانی - اسلامی را حفاظت کرده ایم.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، جهانبخش میرزاوند در شورای فرهنگی سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه هر سیاه چادر و لباس عشایری یک نماد و هویت از فرهنگ ایرانی - اسلامی است، توضیح داد: لباس سنتی زنان عشایری بنا بر موقعیت جغرافیایی هر ایلی، در فرم با هم تفاوت دارند اما هویت آنها با هم فرق ندارد و همه دارای متانت و از پوشش و حجاب کامل برخودارند.

 وی تاکید: اگر امروز از فرهنگ، هنر، پوشاک، دست بافته ها و صنایع دستی عشایر صیانت کنیم در اصل هویت ایرانی - اسلامی را حفاظت کرده ایم.

سرپرست سازمان امور عشایر ایران با اشاره به برگزاری همایش نماز عشایر در 24 دی ماه در کانون عشایری غرب کرخه در شوش، از امور عشایر خوزستان که برگزاری این همایش را برعهده گرفته قدردانی کرد و گفت: مجموعه سازمان نیز پای کار هستند و باید به حرمت نماز، این همایش بدون هیچ کم و کاستی برگزار شود.

وی با تاکید بر اینکه باید فعالیت های فرهنگی و مذهبی در مناطق عشایری ادامه دار باشد، افزود: باید در اجرای برنامه های مذهبی و فرهنگی در مناطق عشایری از ظرفیت های خارج از سازمان به ویژه ظرفیت حوزه های علمیه و نمایندگی ولی فقیه در  وزارت جهاد کشاورزی نیز استفاده شود.

 

فرهنگ ایرانی - اسلامی هویت ما را حفظ کرده است

سرپرست سازمان امور عشایر ایران گفت: شیوه زندگی و تاملات ما با تکیه بر مذاهب و اقوام مختلف که مبتنی بر احترام متقابل، ایران دوستی و به جا آوردن مناسک دینی است، فرهنگ ایرانی - اسلامی را تشکیل می دهند.

وی با بیان اینکه فرهنگ ایرانی اسلامی انقدر ظرفیت و پتانسیل دارد که در طول تاریخ هویت ما را حفظ کرده است، بیان داشت: مسئولیت ما این است که با گفتمان و قلم خود در چهارچوب مقررات و قوانین جمهوری اسلامی و در جهت حفظ، گسترش و اعتلای فرهنگ ایرانی - اسلامی قدم برداریم.

میرزاوند با اشاره به اینکه در نظام طاغوت نسبت به عشایر با سوءظن نگاه می شد و به دنبال از بین بردن هویت و فرهنگ عشایر بودند، اظهار داشت: حکومت پهلوی می خواست پوشاک مردم را یکدست و همه عشایر را کت و شلوار پوش کند در صورتی که حفظ این هویت ها، هم از بعد فرهنگی و هم از بعد اقتصادی، دارای ارزش است به طور مثال امروز در استان فارس بیش از 1000 نفر در تولید پوشاک سنتی عشایر فعالیت می کنند.

وی گفت: فرهنگ ایران آنقدر غنی است که پس از حمله مغول، با آن همه تخریب و فجایعی که به همراه داشت، اما وقتی به ایران زمین رسیدند، این فرهنگ ایرانی بود که در آن هضم شدند و باعث شد تاج محل که سرپناه همه ادیان بوده را بسازند که نشان دهنده غنای بالای فرهنگ ایرانی است که بعد از اسلام نیز در ساخت هنر ایرانی - اسلامی بروز پیدا می کند.

 

جایگاه روحانیون و زنان در جامعه عشایری

سرپرست سازمان امور عشایر ایران در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه در منازعاتی که در بین طوایف عشایری رخ می دهد دو مقوله فصل الخطاب است، افزود: یکی جایگاه روحانیون به ویژه سادات معزز است و دوم چارقد زنان عشایری است به گونه ای که وقتی چارقد خود را بالا می بردند حتی اگر فرد محکومی پای چوبه دار هم باشد، مورد بخشش قرار می گیرد.

وی بیان داشت: خدمت رسانی به عشایر هم خیر دنیا و هم باقیات و صالحات در آخرت خواهد داشت چراکه به کسانی خدمت می کنیم که تولیبدکننده هستند و صدایشان به جایی نمی رسد.

 

نباید از تکالیف خود نسبت به عشایر غافل شویم

سرپرست سازمان امور عشایر ایران با تاکید بر اینکه نباید از تکالیف خود نسبت به خدمات رسانی و توجه به مسائل فرهنگی جامعه عشایری که هویت ما را تشکیل می دهد غافل شویم، گفت: در شورای فرهنگی سازمان می بایست برای رسیدگی به مسائل فرهنگی عشایر که مغفول مانده، تلاش کنیم.

وی بیان داشت: برای انجام کارهای فرهنگی، لازم است شناخت کافی از موضوعات فرهنگی داشته باشیم و جامعه هدف را بشناسیم و موضوعات فرهنگی آنان را تبیین کنیم.

میرزاوند اشاره ای نیز به هنر موسیقی عشایر و غنای بالای آن کرد و افزود: زندگی عشایر با درد و رنج عجین شده و به همین دلیل است که هنر و موسیقی عشایر حزن انگیز است.

کلمات کلیدی
مدیر سایت
خبرنگار :

مدیر سایت

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب