عشایر با استراتژی کوچ 200 هزار تن گوشت تولید می کنند
حضور استاندار خراسان جنوبی در سازمان امور عشایر ایران
رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: عشایر در 59 درصد از سرزمین جغرافیایی کشور پراکنده اند و با استراتژی کوچ و ییلاق و قشلاق 200 هزار تن سالانه گوشت قرمز تولید می کنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، استاندار خراسان جنوبی با حضور در سازمان امور عشایر ایران با رئیس این سازمان دیدار و گفتگو و تبادل نظر کرد.
شاهپور علائی مقدم در این دیدار با اشاره به سرشماری ثبت مبنای عشایری گفت: جمعیت عشایر از 213 هزار خانوار به 246 خانوار رسیده است و با بررسی ها مشخص شد که نگاه ویژه دولت در ارائه تسهیلات و امکانات دیگر باعث شده که خانوارهایی که مستقل می شوند به این زندگی ادامه می دهند.
وی گفت: عشایر نقش بی بدیلی در تولید دارند و مطابق با توسعه پایدار و امنیت غذایی فعالیت می کنند و بهره وری در جامعه عشایری بی نظیر است و هر نفر عشایر گوشت 16 نفر ایرانی را تامین می کند.
رئیس سازمان امور عشایر ایران تاکید کرد: اگر رفاه و معیشت عشایر متناسب نباشد این جامعه از این نحوه زندگی دور می شوند بنابراین باید شرایطی را فراهم کنیم تنوع به مشاغل عشایری استان مد نظر گیرد.
وی با اشاره به برنامه های هفتگانه سازمان برای تنوع در اشتغال عشایر، افزود: یکی از این طرحها زنجیره تولید گوشت قرمز تا سر سفره مصرف کننده است که ظرفیت بسیار خوبی برای افزایش تولید است.
علائی مقدم بیان داشت: مقدار 130 میلیون تن در کشور انواع محصولات کشاورزی تولید می شود اما حلقه های عرضه تا سر سفره مصرف کننده چیده نشده و دلال ها و واسطه ها سود آنرا می برند.
رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: یکی از برنامه ها در زنجیره تولید گوشت قرمز موضوع برندسازی و بسته بندی و لیبل زنی تولیدات دامی عشایر است و کمک کنید در خراسان جنوبی دام زنده عرضه نشود تا بتوانیم از ظرفیت تشکل ها عشایری استفاده کنیم.
وی با اشاره به اینکه عشایر سالانه 450 هزار تن شیر تولید می کنند که همه به صورت پراکنده است، گفت: فروشگاه اینترنتی "عشایرشاپ" راه اندازی شده که در این فروشگاه محصولات عشایر به صورت مستقیم عرضه می شود.
علائی مقدم گفت: پشم تولیدی دام عشایر 13 هزار تن است و قراردادی سه جانبه با دانشگاه پلی تکنیک امیرکبیر با مشارکت بسیج عشایری و اتحادیه عشایری بسته شده که با شیوه های نوین پشم ریسی، پشم دام عشایر فرآوری شود.
وی با بیان اینکه 43 هزار تن پشم دام در کشور تولید می شود اما تکنولوژی برای فرآوری پشم دام نداریم، افزود: ما تنها از 35 درصد اقتصاد دام استفاده می کنیم اما در خارج از کشور از 100 درصد دام در اقتصاد استفاده می کنند.
رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به اینکه در شاخص های توسعه ارتقا 12 شاخص در مناطق عشایری را پیگیری می کنیم، گفت: برای گرفتن اعتبارات باید ظرفیت قانونی لازم ایجاد می کردیم و در برنامه ششم 17بار نام عشایر آورده شد که فراکسیون عشایری مجلس کمک زیادی در این خصوص کرد.
در این دیدار سرپرست معاونت توسعه و امور زیربنایی و مدیرکل دفتر برنامه و بودجه سازمان امور عشایر و مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی حضور داشتند.
نظر دهید