امروز : 05 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1398/07/03 - 09:43
  • تعداد بازدید : 319
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
آغاز کوچ عشایر کهگیلویه و بویراحمد

جلوه های زیبای کوچ عشایر در کهگیلویه و بویراحمد

این روزها مسیرهای سخت گذر، ایل راه های کهگیلویه و بویراحمد پر از صدای زنگوله‌ها و هیاهوی بازگشت عشایر به مناطق قشلاقی است.

 خبرگزاری ایرنا - عشایر کهگیلویه و بویراحمد در فصل کوچ از مناطق ییلاقی استان اصفهان، فارس، چهارمحال و بختیاری و شمال کهگیلویه و بویراحمد به سوی مناطق قشلاقی جنوب کهگیلویه و بویراحمد و استان های خوزستان و بوشهر عبور می کنند.



عبور از مسیر ییلاق تا قشلاق به دلیل مشکلات جغرافیایی، سخت گذر بودن منطقه، همراهی دام و اسباب زندگی عشایر اگرچه دشوار است اما مناطق بکر خیال انگیزی در مسیرهای کوچ وجود دارد که برای ساعت هایی خستگی را از تن عشایر می زداید.



هرچند کوچ عشایر در سال های اخیر دست خوش  تغییراتی مانند کوچ با خودرو شده  اما  این شیوه اصیل زندگی ایرانی هنوز زنده است و زیبایی های خاص خود را دارد به طوری که بسیاری از شهرنشینان با دیدن عشایر در کنار جاده ها به هنگام کوچ، خودروهای خود را متوقف کرده و لحظاتی این زندگی سنتی را تماشا و از آن عکس می گیرند.



کوچ عشایر در فصول بهار و پاییز مانند اکوموزه ای طبیعی است که سبک زندگی آنان را به تصویر می کشد.



تجربه کوچ در دل کوه، در میان آن همه صخره و سنگ و با پای پیاده جلوه های خیال انگیزی دارد که می تواند از نظر گردشگری مردم شناسی ظرفیت خوبی برای کهگیلویه و بویراحمد باشد.



اینجا لباس های سنتی مردان و زنان، موسیقی محلی که گاهی مردان می نوازند، زنانی که همه چیز را با دستان توانمند خود درست می کنند از نان گرفته تا شیر و گوشت همه چیز زیباست.



ذائقه عشایر در گذر سالیان زیاد تا حد زیادی اصیل و سنتی باقی مانده و همه چیز تازه است. آنان هر چیزی که به دست خود درست نکرده باشند را غیر قابل اعتماد و بی مزه می پندارد.



زندگی کوچ نشینی در این منطقه از ایران پیشینه ای طولانی دارد، این نوع سبک زندگی در تاریخ طولانی خود فرهنگ و سنت های ویژه ای را هم ایجاد کرده است.



عشایر با شیوه خاص زیست خود فرهنگ و سنن کهن این سرزمین را پاسداری کرده اند، آنها در کنار تولید اقتصادی از جمله در بخش دامداری، خالق سبک هایی از هنر و صنایع دستی نیز بوده اند که اقتصاد را با هنر پیوند زده اند.



بر اساس آمارهای موجود جمعیت عشایری کشور حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر است.



مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد می گوید: کوچ ۱۱هزار و ۵۰۰ خانوار عشایری استان به قشلاق چند روزی است که از مناطق ییلاقی آغاز شده است.



علی پور افزود: فاصله دورترین نقطه ییلاق تا قشلاق عشایر استان ۴۰۰ کیلومتر است.



وی از عشایر خواست تا قبل از پانزدهم آبان یعنی پایان فصل کوچ اقدام به کوچ کنند زیرا به دلیل بارش باران کوچ برای آنان مشکل می شود.



مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد بیان داشت: راه های تردد مناطق ییلاقی و به مناطق قشلاقی بازگشایی شده و مشکلی برای عبور عشایر وجود ندارد.



علی پور عنوان کرد: هم اکنون اکیپ های آبرسانی سیار در مناطق قشلاقی و ییلاقی آماده خدمات رسانی به عشایر کهگیلویه و بویراحمد هستند.



وی توضیح داد: ذخیره سوخت مورد نیاز عشایر، تامین امنیت با کمک نیروی انتظامی از اقدامات انجام شده برای خدمات رسانی به عشایر حین کوچ و پس از آن است.



مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: توزیع و دخیره سازی آذوقه عشایر به ویژه آرد با مشارکت ۱۸۰ فروشگاه عشایری استان از دیگر برنامه های در دست اجرا برای رفاه کوچ عشایر است.



وی گفت: اجرای طرح های پرواربندی دام باعث افزایش تولید گوشت عشایر استان به میزان یکهزار و ۱۸۰ تن در سال جاری نسبت به ۲ سال پیش شده است.



علی پور  افزود: میزان تولید گوشت قرمز عشایر کهگیلویه و بویراحمد که در سال ۱۳۹۶ کمتر از هفت هزار تن بود امسال به هشت و هزار و ۱۸۰ تن افزایش یافته است.



مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: در این مدت ۳۵ طرح پرواربندی دام در مناطق عشایری استان انجام شد که باعث افزایش ۱۵ هزار راسی جمعیت دام این مناطق شده است.



وی گفت: امسال ۲۰۰ میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت برای اشتغال عشایر استان اختصاص یافته است.



علی پور اظهار داشت: به هر یک از عشایر براساس تعداد دام بین ۱۰۰ میلیون تا یک میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت پرداخت می شود.



وی عنوان کرد: پرداخت تسهیلات اشتغالزایی در دولت تدبیر و امید ۷۰۰ شغل برای عشایر استان ایجاد کرده است.



علی پور بیان کرد: برای ایجاد این تعداد فرصت شغلی ۷۰۰ میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت به عشایر کهگیلویه و بویراحمد پرداخت شده است.



مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد اظهار داشت: همچنین به منظور کمک به اشتغال زنان ۱۶ صندوق تعاونی خرد برای پرداخت تسهیلات در استان فعال است و هفت صندوق دیگر در مراحل راه اندازی است.



وی اضافه کرد: سال گذشته در مجموع  یک میلیارد ریال تسهیلات از محل اعتبارات این صندوق ها برای توانمند سازی زنان عشایر کهگیلویه و بویراحمد پرداخت شد.



علی پور با بیان اینکه تامین علوفه دام به شکل یارانه ای از دیگر حمایت های دولت برای رونق تولید در مناطق عشایری است افزود: در ۲ ماه گذشته ۸۰۰ تن علوفه بین دامداران عشایری در کهگیلویه و بویراحمد توزیع شده است.


کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب