امروز : 06 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1398/04/03 - 14:16
  • تعداد بازدید : 740
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
گزارشی از خبرگزاری ایرنا

جذابیت‎های متنوع گردشگری در مناطق عشایری

خبرگزاری ایرنا - مناطق عشایری با داشتن ظرفیت های مختلف از جمله غذاهای ارگانیک، آداب و رسوم محلی، خودکفایی اقتصادی و نزدیک ترین زندگی به زیست طبیعی، تجربه جدید گردشگری با جذابیت های متنوع است.

اکنون که عشایر به مناطق ییلاقی کوچ کره اند و در دامنه های کوه ها چادرهای خود را برپا کرده اند، می توان شب های پر ستاره، حلاوت غذاهای محلی و آشنایی با آئین‌های کهن ایرانی را یک جا دید.


دیدن جاذبه‌های معروف طبیعی، تاریخی و مذهبی کشور اگرچه جذابیت‌های خاص خود دارد اما گردشگری عشایری با توجه به تنوع آئین‌ها، رسوم، غذاهای محلی و طبیعت رنگارنگ ایران می‌تواند دلچسب باشد.


افزون بر این بخش عمده‌ای از هزینه‌های گردشگری مربوط به غذاها و هزینه‌های اسکان در هتل‌ها و مهمان سراهاست اما در مناطق عشایری با داشتن وسایل شخصی و خریدن غذاهای سالم و محلی اهالی، ضمن کسب تجربه‌های نو می توان هزینه‌های کمتری صرف کرد.


عشایر در کنار نوع شرایط زندگی، تولیداتی مانند روغن، کره، دوغ، شیر، ماست، گوشت قرمز و صنایع دستی دارند که تکاپوی آنان برای تولید تماشایی است.


بیش از ۲۳۰ هزار خانوار با جمعیت تقریبی یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر، جمعیت عشایری کشور را تشکیل می‌دهند و بیش از ۳۵ میلیون هکتار از اراضی کشور در اختیار این قشر از جامعه قرار دارد.


عشایر بیش از ۲۵ درصد از گوشت، فرآورده‌های لبنی و صنایع دستی کشور را تولید می‌کنند، ظرفیتی که با وجود منحصر به فرد بودن از آن می‌توان برای توسعه اقتصادی و اجرای طرح‌های گردشگری استفاده بیشتری برد.


اما استان کهگیلویه و بویراحمد با وجود اقلیم چهار فصل، قرار داشتن در راه کوچ عشایر از استان‌های جنوبی به مناطق مرکزی، طبیعت زیبا و آداب و رسوم کهن، ظرفیت‌های فراوانی برای توسعه گردشگری عشایری دارد.


کارشناسان امور گردشگری می‌گویند: در صورت توانمندسازی جامعه عشایری و سرمایه گذاری مطلوب در مناطق ییلاق و قشلاق می‌توان ضمن ایجاد فرصت‌های جدید شغلی برای افزایش تولید جامعه عشایری از طریق فروش محصولات تولیدی به گردشگران و رونق این بخش برنامه ریزی کرد.


مدیرکل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد می‌گوید: مناطق عشایری یکی از ظرفیت‌های خوب رونق گردشگری استان است که تاکنون استفاده چندانی از آن نشده است.


مجید علی پور اظهار داشت: آب و هوای مفرح در مناطق مختلف این استان در فصول سال در کنار زندگی ساده خانوارهای عشایری با لباس‌های محلی، گویش‌های ترکی و لری و آئین‌های خاص، از جذابیت‌های گردشگری عشایر در کهگیلویه و بویراحمد است.


مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد نیز می‌گوید: توسعه گردشگری عشایری از طریق افزایش زیرساخت‌ها در اولویت دولت در استان است.


محمود باقری ابراز داشت: ایجاد اکو موزه عشایر یکی از برنامه‌های دولت در این حوزه است تا بتوان زندگی عشایر کهگیلویه و بویراحمد را در یک مکان مشخص به نمایش عمومی گذاشت.


وی بیان کرد: جشنواره ملی فرهنگ عشایر ایران زمین با برند "کوچ" 16 تا 20 تیر ماه با هدف معرفی آداب و رسوم، سبک زندگی عشایر و آشنا شدن مردم با فرهنگ اقوام و طوایف مختلف عشایر کشور، در پارک ولایت شهر یاسوج برگزار می‌شود.


باقری عنوان کرد: نمایش سبک زندگی عشایر، موسیقی و شاهنامه‌خوانی، ادبیات بومی و فولکلور، پخت غذاهای محلی و نمایش صنایع دستی از جمله برنامه‌های این جشنواره است.


وی افزود:


مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: امروزه گردشگری بوم گردی و آداب و سنن اقوام به ویژه شیوه زندگی عشایری یکی از مهمترین جاذبه‌های توریستی محسوب می‌شود که برگزاری این جشنواره‌ها در همین راستا و معرفی آداب اقوام عشایری است.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب