امروز : 13 فروردین 1404
<<سرمایه گذاری برای تولید>>
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1404/01/07 - 12:00
  • تعداد بازدید : 59
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
سرپرست سازمان امور عشایر ایران در شورای عشایری بوشهر:

جامعه عشایری همواره در حال تولید و مصداق شعار سال هستند و باید به طور ویژه حمایت شوند

سرپرست سازمان امور عشایر ایران با اشاره به نامگذاری سال ۱۴۰۴ توسط مقام معظم رهبری به‌عنوان سال "سرمایه‌گذاری برای تولید"، گفت: جامعه عشایری همواره در حال تولید و مصداق شعار سال هستند و باید به‌طور ویژه مورد توجه و حمایت قرار گیرند. وی افزود: جامعه عشایری یک چهارم گوشت قرمز و 35 درصد از صنایع دستی کشور را تولید می کنند

00:00
00:00
دانلود

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان امور عشایر ایران، جهانبخش میرزاوند در نخستین نشست شورای عشایری استان بوشهر در سال جدید که با حضور استاندار، مسئولین اجرایی، و نمایندگانی از عشایر در استانداری بوشهر برگزار شد، اختصاص اولین نشست رسمی استانداری بوشهر در سال جدید به موضوع عشایر را نشان‌دهنده اهمیت این جامعه در استان دانست.

وی با تبیین نقش عشایر در تولید و پیروزی و تثبیت انقلاب اسلامی، به آیین نامه ساماندهی عشایر مصوب هیات وزیران در سال 1384 اشاره کرد و اظهار داشت: درحال پیگیری هستیم این آیین نامه را از طریق مجلس به قانون تبدیل کنیم تا خدمات‌ جامع‌تر و مؤثرتری به جامعه عشایری ارائه شود.

میرزاوند با اشاره به احیای ردیف‌های اعتبار ملی حوزه عشایر در سازمان برنامه و بودجه، افزود: این اعتبارات شامل تأمین آب پایدار، ایلراه‌ها، زنجیره تولید گوشت قرمز و کشت گیاهان دارویی می‌شوند.

سرپرست سازمان امور عشایر ایران با اشاره به تشکیل کارگروه تنقیح قوانین، پیشنهاد اصلاح قانون شوراها و تعیین "ایلیار" یا "طایفه‌یار" را مطرح کرد که می توانند هم‌تراز با دهیار در روستاها، نقش کلیدی در پیگیری مطالبات جامعه عشایری داشته باشند.

وی رعایت حقوق عرفی عشایر در واگذاری مراتع به معادن را مورد تاکید قرار داد و گفت: باید سهمی از درآمدهای معدن به عشایر منطقه اختصاص یابد. 

میرزاوند با اشاره به پیشنهاد یکی از اعضای شورا در خصوص پرورش شتر به‌عنوان شغل جایگزین برای عشایر، این پیشنهاد را مثبت ارزیابی کرد که می‌تواند در افزایش درآمد عشایر موثر باشد. 

 

عشایر یک چهارم گوشت قرمز کشور را تولید می کنند

سرپرست سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه عشایر نماد اقتصاد مقاومتی هستند و نقش مهمی در تولید کشور و پایداری آن دارند، گفت: جامعه عشایری یک چهارم گوشت قرمز و ۳۵ درصد از صنایع دستی کشور را تولید می کنند.

وی با بیان اینکه عشایر با یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر جمعیت، حدود ۱.۵ درصد جمعیت کشور را تشکیل می دهند و نقش کلیدی در اقتصاد ملی و ایجاد پایداری اقتصادی دارند، بر اهمیت حفظ و توسعه میراث فرهنگی و معنوی عشایر به عنوان منبع درآمد پایدار در آینده تاکید کرد.

میرزاوند توانمندی‌های جامعه عشایری در برنامه‌ریزی‌های اقتصادی کشور را مهم دانست و بیان کرد: در سال "سرمایه‌گذاری برای تولید" نقش جامعه عشایری در این عرصه بسیار مهم است و برنامه ویژه‌ای در حال تهیه و تدوین است.

وی سرمایه‌گذاری در حوزه تولید و بهبود شرایط زندگی عشایر را مورد توجه قرار داد و ضمن اشاره به نقش مهم عشایر در تولید گوشت قرمز، گیاهان دارویی، گردشگری و صنایع دستی، از برنامه‌ریزی برای افزایش بهره‌وری در این بخش‌ها خبر داد.

سرپرست سازمان امور عشایر ایران با اشاره به همکاری نزدیک با سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری برای بهبود مدیریت مراتع، کوچ و چرای دام، از اختصاص اعتبارات ملی در لایحه بودجه سال آینده برای تثبیت ایلراه ها، راهگشایی و صیانت از راه‌ها و تأمین آب شرب پایدار عشایر خبر داد.

میرزاوند نظارت بر هزینه کرد ارزش افزوده استان‌ها و مسئولیت‌های اجتماعی سایر دستگاه‌های اجرایی در حوزه عشایر را یک ضرورت دانست و با اشاره به حمایت مجلس شورای اسلامی، بر تلاش برای حل مشکلات عشایر در کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت و بهبود وضعیت این قشر مولد تأکید کرد.

وی با بیان اینکه جامعه عشایری نماد تاب‌آوری در عرصه‌های مختلف محسوب می‌شوند، تامین آب شرب پایدار عشایر را مورد اشاره قرار داد و اضافه کرد: شناسایی ظرفیت‌های منابع آب و ایجاد تصفیه‌خانه‌های آب شرب در مناطق عشایری در دستور کار قرار دارد.

سرپرست سازمان امور عشایر ایران طرح زنجیره تولید گوشت قرمز در مناطق عشایری را مورد اشاره قرار داد و اظهار کرد: از آنجا که زندگی عشایر وابسته به دام و دامداری است، یکی از برنامه‌های مهم سازمان، اجرای طرح توسعه زنجیره تولید گوشت قرمز است که در سال "سرمایه‌گذاری برای تولید" در دستور کار قرار دارد.

مدیر سایت
خبرنگار :

مدیر سایت

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب
Close menu