امروز : 05 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1398/04/12 - 07:25
  • تعداد بازدید : 578
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی:

جامعه عشایری متشکل‌تر از جامعه روستایی و زیربخش‌های مختلف تولیدی است

رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با اشاره به این که اقدامات زیرساختی خوبی در حوزه عشایر در حال شکل‌گیری است، گفت: معتقدم جامعه عشایر متشکل‌تر از جامعه روستایی و زیربخش‌های مختلف تولیدی در بخش کشاورزی است.

Normal 0 false false false EN-US X-NONE AR-SA


به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی سازمان امور عشایر ایران، اکبر فتحی در نشست شورای هماهنگی امور عشایر آذربایجان شرقی با حضور رئیس سازمان امور عشایر ایران و اعضای اتحادیه‌های تعاونی عشایری استان، اظهار داشت: آنچه در شرایط تحریم‌های موجود و جنگ نابرابر اقتصادی دشمنان بیش از پیش باید مورد توجه همگان قرار گیرد، لزوم اقتصادی کردن تولید است.



وی افزود: اقتصادی کردن تولید یکی از نیازهای بخش کشاورزی در شرایط فعلی به شمار می‌رود که باید در جامعه عشایری بیشتر از جامعه روستایی مدنظر قرار گیرد چراکه اگر نتوانیم فعالیت‌هایمان را اقتصادی و آن را توجیه‌دار کنیم، نمی‌توانیم آنها را در جامعه شان حفظ و نگهداری کنیم.



فتحی با اشاره به این که تامین علوفه و نهاده‌های دامی عشایر یکی از دغدغه‌های این بخش است و متاسفانه ظرفیت علوفه مراتع کمتر از ظرفیت واحدهای دامی‌ است، افزود: با افزایش جمعیت دامدار و دام، کاهش سرانه سطح مراتع و ضعیف‌تر شدن وضعیت مراتع، تعادل طبیعی بین دام مرتع و بهره‌بردار بهم خورده است.



رئیس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی، اهتمام به پرورش شتر و توسعه کشت علوفه‌های سازگار همچون خارشتر را یکی از اقدامات این سازمان در حوضه دریاچه ارومیه دانست و ادامه داد: اهمیت علوفه خارشتر در تغذیه دام با پروتئین ۱۱ درصد، استفاده از علوفه خارشتر موجود در مزارع برای تغذیه دام و برنامه‌ریزی برای توسعه کشت خارشتر در مراتع استان را توجیه‌پذیر کرده است.



وی با اشاره به ویژگی‌های علوفه خارشتر به عنوان یک علوفه مکمل در کنار سایر علوفه‌ها اظهار کرد: خارشتر یک گیاه مرتعی مقاوم به کم‌آبی است و با توجه به ظرفیت‌ها و پروتئین خوبی که دارد با یونجه برابری می‌کند و توسعه کشت آن می‌تواند بخشی از نیاز علوفه‌ای را در این مناطق حل کند.



فتحی با بیان این که موضوع توریسم و گردشگری کشاورزی و عشایری قادر است با توجه به کارکردهای اقتصادی، اجتماعی و کالبدی، روستا و کشاورزی آن را از انزوا و محرومیت بیرون کشاند، افزود: زمینه اصلی فعالیت‌های اقتصادی در محیط روستایی و عشایری کشورمان کشاورزی است و چون اکثر شاغلین روستایی کشور در بخش کشاورزی فعال‌اند، فرصت و زمینه بسیار مساعدی برای برنامه‌ریزی جهت آماده‌سازی و تقویت بخش کشاورزی با مشارکت و همراهی روستاییان و عشایر برای توسعه توریسم روستایی و عشایری به طور عام و توریسم کشاورزی به طور خاص مهیا است.


کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب