رئیس سازمان امور عشایر ایران تاکید کرد:
تشکل های عشایری باید در تامین نهاده دامی خودکفا شوند
رئیس سازمان امور عشایر ایران تاکید کرد تشکل ها و تعاونی های عشایری کشور باید در زمینه تامین نهاده دامی مورد نیاز دامداران عشایری کشور، خودکفا شوند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، کرمعلی قندالی در سفر به استان سمنان به مناسبت دهه فجر، روز چهارشنبه ۱۶ بهمن و همزمان با پنجمین روز دهه فجر در نشست با مدیران عامل تشکل های عشایری استان سمنان اظهار داشت: راهبرد ما در زنجیره تولید گوشت قرمز این است که با اصلاح روشها، بهره وری را بالا ببریم.
وی افزود: در حال حاضر میانگین بره گیری ۷۰ تا ۷۵ درصد است که با اصلاح روش تغدیه دام می توانیم این میزان را به ۱۲۰ تا ۱۵۰ درصد برسانیم.
قندالی در ادامه این نشست که مدیرعامل اتحادیه دامداران متحرک نیز حضور داشت، خاطرنشان کرد: فرصتی برای جذب تسهیلات بوجود آمده که اتحادیه های استانی می توانند تا سقف ۵ میلیارد تومان و تعاونی های عشایری تا سقف دو میلیارد تومان تسهیلات دریافت کنند.
رئیس سازمان امور عشایر ایران اضافه کرد: در حوزه تسهیلات 200 میلیارد تومان دیگر اختصاص پیدا خواهد کرد که 100میلیارد تومان برای مناطق غیربرخوردار و 100 میلیارد تومان نیز برای مناطق برخوردار اختصاص داده می شود و سقف آن هم باز است و هر استانی به هر میزان که بخواهد می تواند جذب کند.
وی خاطرنشان کرد: در آبرسانی به عشایر با اعتبارتی که از محل بند ه تبصره 4 بودجه سالانه اختصاص یافته مشکلات این حوزه در مناطق عشایری در حال برطرف شدن است.
قندالی با اشاره به امضای تفاهم نامه با وزارت بهداشت، گفت: بر اساس این تفاهم نامه خانه های بهداشت عشایری و خدمات بهداشتی و درمانی در مناطق عشایری توسعه و گسترش می یابد.
رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: دولت تدبیر و امید برای عشایر کم نگذاشته و تاکنون موردی نداشته ایم که به هیات دولت برود و تصویب نشود البته کاستی هایی هم وجود دارد که باید برطرف شود.
وی بیان داشت: قرار است دام ها در کشور شناسنامه دار شوند که این به نفع کشور و دامدارن است البته در پلاک کوبی و هویت گذاری دام مشکلاتی وجود دارد که در تلاش هستیم این مشکلات را با همفکری و همکاری دستگاه های ذیربط برطرف کنیم.
قندالی با اشاره به اینکه در حوزه عشایر ظرفیت های زیادی وجود دارد که باید اراده کنیم از تمام توانمان از این ظرفیت ها استفاده کنیم، ادامه داد: فلسفه وجود ما این است که سیاستگذاری ها و برنامه ریزی ها را برای جامعه هدف انجام دهیم و روش ها را اصلاح کنیم.
وی بیان کرد: همه ما یک مجموعه هستیم و تعاونی های عشایری باید تلاش کنند به اتحادیه ها وصل شوند و اتحادیه ها هم تلاش کنند به اتحادیه مرکزی متصل شوند.
رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: باید به جیره مناسب و با کیفیت تغذیه دام (کنسانتره) برسیم که مورد اقبال دامداران عشایری نیز قرار بگیرد.
13 تعاونی عشایری در سمنان فعالیت می کنند
بر اساس این گزارش، مدیرکل امور عشایر استان سمنان نیز در این نشست با اشاره به اینکه جمعیت عشایری استان سمنان بیش از سه هزار خانوار با جمعیت ۱۴ هزار و ۵۰۰ نفر است، گفت: در استان سمنان یک اتحادیه و ۱۳ تعاونی عشایری فعالیت می کنند.
خادم با اشاره به پلاک کوبی و هویت گذاری ۱۵۰ هزار راس دام عشایر استان سمنان، خواستار تمدید محلت پلاک کوبی دام شد تا عشایر در زمان کوچ با مشکل مواجه نشوند.
مدیرعامل اتحادیه تعاونی های عشایری استان سمنان نیز در این جلسه با ارائه گزارشی از روند راه اندازی کارخانه تولید خوراک دام در درجزین شهرستان مهدیشهر، اظهار امیدواری کرد با راه اندازی این کارخانه گام های بعدی برای زنجیره تولید گوشت قرمز و افزایش تولیدات دامی عشایر شهرستان و استان برداشته شود.
مدیران عامل تعاونی های عشایری استان سمنان نیز در این نشست برخی از مشکلات خود را بیان داشتند و پلاک کوبی دام عشایر را یکی از مشکلات اعلام کردند که از ما کدپستی می خواهند در صورتی که آغل دام دارای کدپستی نیست.
کمبود سوخت بنزین و کمبود واکسن دامی و کاهش کیفیت واکسن ها از دیگر مشکلاتی بود که یکی از مدیران عامل تعاونی های عشایری استان سمنان به آن اشاره کرد و خواستار رفع این مشکل از سوی دستگاه های ذیربط شد.
در پایان این نشست از دست اندرکاران راه اندازی کارخانه تولید خوراک دام در درجزین شهرستان مهدیشهر تقدیر بعمل آمد.
نظر دهید