امروز : 23 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1402/10/04 - 15:57
  • تعداد بازدید : 137
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
تحصیل ۸۵درصد از دانش‌آموزان عشایری در مدارس ثابت

بسیاری از مدارس عشایری فاقد امکانات اولیه‌ و میز و نیمکت و تخته مناسب هستند

مدیرکل آموزش و پرورش عشایری با اشاره به تحصیل ۸۵درصد از دانش‌آموزان عشایری در مدارس ثابت، بسیاری از این مدارس را فاقد امکانات اولیه‌ میز و نیمکت و تخته مناسب عنوان کرد.


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، علی تیرگیر اظهار کرد: ۲۲۵هزار دانش آموز در مدارس ابتدایی، متوسطه اول و دوم، مدارس شبانه روزی، مدارس فنی حرفه‌ای و کار و دانش مشغول تحصیل هستند و تعداد فرهنگیان آموزش و پرورش عشایری نیز نزدیک به ۲۰هزار نفر است که شامل معلم، مدیر و کادر اداری می‌شوند.



وی درباره تعداد معلمانی که امسال جذب مدارس مرزی و عشایری شدند، توضیح داد: در دفترچه آزمون استخدامی آموزگاری 1000 سهمیه برای مناطق عشایری و مرزی داشتیم و نهایتا در مرحله اول پذیرش و تکمیل ظرفیت توانستیم این هزار نومعلم را جذب مدارس ابتدایی عشایری و مرزی کنیم.



تیرگیر افزود: از طرفی امسال سهمیه خوبی از خروجی دانشگاه فرهنگیان داشتیم و با این تخصیص نیرو، مدارس عشایری با بحران جدی معلم روبرو نبودند و بعد از گذشت یک الی دو هفته از مهر، مدرسه ای بدون معلم در مناطق عشایری نداشتیم.



مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایری درباره جذب معلم از طریق آزمون استخدامی دبیری و هنرآموزی نیز گفت: سهمیه ما در آزمون دبیری به اندازه آزمون آموزگاری نبود چراکه تعداد دانش آموزان متوسطه قابل مقایسه با دوره ابتدایی نیست با این حال توانستیم تعدادی معلم از طریق آزمون دبیری و هنرآموزی جذب کنیم.



وی ابراز کرد: انتظار ما این است در سال آینده در زمینه جذب دبیر برای مدارس متوسطه اول و دوم، شبانه روزی، کاردانش و فنی حرفه‌ای عشایری سهمیه بیشتری داشته باشیم تا پوشش خوب و با کیفیت تری در این مدارس داشته باشیم.



 



تحصیل ۸۵درصد از دانش‌آموزان عشایری در مدارس ثابت



مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایر وزارت آموزش و پرورش بیان داشت: تصوری که از جامعه عشایری وجود دارد این است که به دلیل کوچ، ممکن است اعتبارات مورد نظر صرف ساخت و تجهیز مدارس موقتی شده و به نقطه هدف اصابت نکند. اما باید گفت که حدود 85درصد دانش آموزان عشایری در مدارس ثابت تحصیل می کنند.



وی با اشاره به وجود 7500 مدرسه عشایری در سراسر کشور، افزود: نزدیک به 1300 معلم با دانش‌آموزان عشایر کوچ می کنند و بیش از 1000 معلم نیز در مدارس عشایر نیمه کوچ رو فعالیت دارند



تیرگیر خاطرنشان کرد: سبک زندگی و پراکنده بودن جغرافیای زیست عشایر که معمولا در دورترین نقاط هستند و عواملی از این دست باعث شده تا خدمات دولتی به آنان کمتر برسد و از سوی دیگر روحیه مطالبه‌گری در میان آنان پایین است و همه چیز دست به دست هم داده تا شاخص‌های توسعه یافتگی به‌ویژه در تعلیم و تربیت در مناطق عشایری پایین باشد.



مدیرکل دفتر توسعه عدالت آموزشی و آموزش عشایری گفت: وزارت آموزش و پرورش تنها دستگاهی است که برای انجام ماموریت خود، بخش ویژه و دفتر تخصصی برای عشایر دارد که این دفتر وظیفه سیاستگذاری، ساماندهی و نظارت بر آموزش و پرورش عشایر در 26 استان کشور را بر عهده دارد.



وی افزود: امکانات اولیه‌ و میز و نیمکت و تخته مناسب در مدارس عشایری وجود ندارد و بسیاری از این مدارس مشکل نبود و یا کمبود سرویس بهداشتی دارند که توجه به آن ضروری و فوریت دارد.


کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب