مدیرکل منابع طبیعی همدان اعلام آمادگی کرد:
برای دامداری صنعتی ویژه فرزندان عشایر زمین اختصاص می دهیم
مدیرکل منابع طبیعی همدان از آمادگی برای اختصاص زمین به طرحهای مرتعداری در قالب دامداری صنعتی ویژه فرزندان عشایر از اراضی استان خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، اسفندیار خزایی در گفتوگو با ایسنا در خصوص صدور پروانه چرا برای دام فرزندان عشایر، گفت: براساس شیوهنامه مراتع اگر مرتعداری فوت کند تنها به یکی از فرزندان وی پروانه چرا داده میشود بنابراین باید به فکر اشتغال مولد برای فرزندان عشایر باشیم.
وی با بیان اینکه ظرفیت مراتع استان برای اضافه شدن دام امکانپذیر نیست، افزود: اگر عشایر طرح مرتعداری ارائه دهند کمیته فنی منابع طبیعی حاضر است کمک کند ضمن اینکه در طرحهای مرتعداری ظرفیتهای مختلفی از جمله کشت گیاهان دارویی نیز وجود دارد.
خزایی با بیان اینکه طرحهای مرتعداری باید بهروز شود، افزود: با توجه به ظرفیت مراتع و کاهش ۱۰۰میلیمتری بارندگیها نسبت به بلندمدت، اضافه شدن دام امکانپذیر نیست چراکه با این میزان بارش ظرفیت مراتع استان افزایش نخواهد یافت.
خزایی با تأکید بر اینکه فرزندان عشایر باید به مشاغلی جمله دامداری صنعتی روی بیاورند، ادامه داد: منابع طبیعی حاضر است به طرحهای مرتعداری در غالب دامداری صنعتی ویژه فرزندان عشایر از اراضی استان اختصاص دهد چراکه باید به دنبال دامداری صنعتی باشیم تا سطح کمی از اراضی ملی را به خود اختصاص دهد.
امسال برای نخستینبار تقویم کوچ عشایر همدان رعایت شد
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان با بیان اینکه امسال برای نخستینبار تقویم کوچ عشایر همدان رعایت شد، گفت: امسال نخستین سالی است که کوچ عشایر مدیریت شد و هنوز تعدادی از عشایر وارد مراتع استان نشدهاند و در سامانههای عرفی خود استقرار پیدا نکرده اند.
وی گفت: خوشبختانه با بارش های خوب در زمستان و بهار مراتع استان از وضعیت مناسبی برخوردار است و پوشش گیاهی برای تعلیف دام وجود دارد و امیدواریم وضعیت کوچ عشایر در سال های آینده نیز به همین صورت مدیریت شود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان همدان با بیان اینکه هنوز آمار دقیقی از تعداد دام عشایر نداریم، افزود: در این راستا اکیپهایی در ایلراه ها مستقر هستند تا تعداد دام عشایر را بررسی و پایش کنند که به نظر میرسد با توجه به قیمت بالای نهادههای دامی و افزایش کشتار دام در سال گذشته، تعداد دام عشایر کاهش پیدا کرده باشد.
خزایی خاطرنشان کرد: ۶۴هزار بهرهبردار در مراتع استان همدان وجود دارد که تعداد دام مجاز این بهرهبرداران ۵۲۳هزار رأس است اما با استقرار عشایر در سامانههای عرفی تعداد دقیق مراتع مشخص خواهد شد.
نظر دهید