امروز : 05 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1398/04/18 - 13:05
  • تعداد بازدید : 787
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
گفت و گو با مدیرکل دفترعمران و امور زیربنایی سازمان امور عشایر:

امسال 1500 پروژه از محل اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده در مناطق عشایری اجرا می شود

مدیرکل دفتر عمران و امور زیربنایی سازمان امور عشایر ایران گفت: پیش بینی بینی می کنیم امسال از محل درآمد مالیات بر ارزش افزوده، بیش از 1500 پروژه با اعتبار بیش از 200 میلیارد تومان در مناطق عشایری کشور اجرا شود.

در ساختار تشکیلاتی سازمان امور عشایر ایران، معاونت توسعه و امور زیربنایی شامل چهار دفتر است که دفتر عمران و امور زیربنایی یکی از دفاتر زیر مجموعه این معاونت است که فعالیت های عمرانی مانند احداث راه، ساماندهی به اسکان عشایر و... را انجام می دهد. پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران در راستای فعالیت های اطلاع رسانی خود و به منظور آشنا نمودن مخاطبان از فعالیت ها واحدهای مختلف سازمان،  گفت و گویی با دکتر داوردان مدیرکل محترم دفتر عمران و امور زیربنایی سازمان که بیش از سه دهه در مسوولیت های مختلف مدیریتی سازمان در خدمت عشایر بوده، انجام داده که نظر خواننده محترم را به آن جلب می کنیم.


 


                                                                                                         گفتگو از: یوسف نیک­فام


 


ـ جناب آقای دکتر داوردان با سپاس از وقتی که در اختیار ما گذاشتید، دفتر عمران و امور زیربنایی سازمان امور عشایر اصولاً چه برنامه هایی را دنبال می کند؟


سازمان امور عشایر در چهار طرح ارائه خدمات به کوچندگان، طرح ساماندهی به اسکان، طرح جامع مطالعات اسکان و طرح جایگزنی سوخت فسیلی و انرژی های پاک و خورشیدی در سطح کشور اعتباراتی دریافت و به جامعه هدف ارائه خدمت می کند. در سال گذشته از محل سهم عشایر از  اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده که در برنامه ششم در قوانین گنجانده شد، حدود 117 میلیارد تومان اعتبار اختصاص یافت که یکهزار و 187 پروژه در مناطق عشایری اجرا شد. در سال 96 نیز حدود 68 میلیارد تومان ارزش افزوده ای بود که به جامعه عشایری تعلق گرفت و حدود 910 پروژه در مناطق عشایری اجرا شد.  پیش بینی می کنیم  امسال نیز از این محل بیش از 1500 پروژه با اعتبار بیش از  200 میلیارد تومان در مناطق عشایری اجرا شود.


موضوع دیگر اینکه در اعتبارات ملی نزدیک به 33 میلیارد تومان از ردیف مطالعات و  ساماندهی به اسکان داریم که در قالب 27 پروژه بین استانها توزیع شده و در حال مبادلۀ موافقت نامه های آن هستیم که حدود 21 میلیارد تومان هم از این  محل تخصیص داشته ایم.


 


ـ یکی از حیاتی ترین و مهم ترین نیازهای عشایر کشور تامین آب شرب سالم و بهداشتی است، سازمان در این خصوص چه خدماتی ارائه می دهد؟


سال گذشته در بند "ج" تبصره 6 و امسال در بند "ب"  تبصره 6،  مبلغ 19 میلیارد و 300 میلیون تومان برای آبرسانی سیار و تامین آب شرب عشایر در کلیه استان های عشایری در نظر گرفته شد که حدود 20 درصد آن از محل دریافتی های کنتورهای شهری که  به جامعه عشایری اختصاص می یابد، بود که 100 درصد این اعتبارات هزینه شد. امسال اتفاق مهمی که برای جامعه عشایری افتاده این است که در بند "ه" تبصره 4  برای اولین بار از صندوق توسعه ملی به اذن مقام معظم رهبری و تصویب مجلس و ابلاغ دولت، مبلغ 202 میلیارد تومان در مناطق عشایری برای تامین آب شرب هزینه می شود تا آبرسانی سیار و با تانکر را به سمت آبرسانی پایدار هدایت کنیم.


 


ـ با این اعتبارات چه پروژه هایی در مناطق عشایری انجام می شود؟


پس از ابلاغ این 202 میلیارد تومان، آن را بین امور عشایر استان ها توزیع کردیم و آیین نامه ای نیز تهیه شده  است که چه پروژه هایی و با چه روش هایی و در چه مناطقی انجام شود. در سال اول پروژه های نیمه تمام را در اولویت گذاشته ایم تا تکمیل و به بهره برداری برسند. اولویت بعدی پروژه های یک ساله و زودبازده است که برای حدود 298 پروژه ارقام و برآوردها به روز شده و به سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور اعلام کرده ایم که با اجرای این پروژه ها نزدیک به 15هزار و 280 خانوار عشایری از آب سالم ثابت برخوردار می شوند.  همچنین در برخی از مناطق ییلاقی با نزدیک رسانی، آب شرب عشایر را تامین می کنیم تا برای چند ماه و یا در زمان کوچ استفاده کنند، افرادی که از این طریق بهره مند می شوند حدود 23 هزار خانوار می شوند. این کار بسیار خوبی است که برای جامعه عشایری اتفاق افتاده و جا دارد از ریاست محترم سازمان و قائم مقام ایشان که واقعاً تلاش بسیار ویژه ای در این جهت انجام دادند و همچنین از مجلس محترم و فراکسیون عشایری و سازمان مدیرت و برنامه ریزی که این مهم را به انجام رساندند، سپاسگزاری نماییم.


همچنین امسال و سال گذشته رقمی معادل 14 میلیارد و 400 میلیون تومان از ردیف متفرقه برای تامین آب آشامیدنی عشایر در نظر گرفته شده که در قالب اجرای 17 پروژه بین امور عشایر استان ها توزیع و در حال تبادل موافقت نامه هستیم. سال گذشته در حدود 50 درصد به این پروژه ها تخصیص داده شد که 100 درصد این اعتبارت هزینه شد.


 



 


ـ اعتبارات استانی امور عشایر در بخش عمران چگونه  است؟


در سال گذشته نزدیک به 150 میلیارد تومان اعتبار عمرانی به پروژه ها اختصاص داده شد که جنس این پروژه ها از نوع ارائه خدمات به کوچندگان بود. پروژه های ما در سطح ملی بیشتر در جهت ساماندهی به اسکان عشایر است، ولی پروژه های استانی بیشتر ماهیت ارائه خدمات به کوچندگان را دارند. در سال 97 در پروژه های ارائه خدمات به کوچندگان 610  آبشخور دام، 4 بند خاکی ایجاد و همچنین 37 مورد مرمت قنوات و 41 مورد بهسازی دهانه چشمه داشتیم.


 


ـ  در خصوص راه های عشایری چه اقداماتی انجام می شود؟


یکی از کارهای اساسی ما نگهداری راه های عشایری است. از آنجا که عشایر بویژه در زمان کوچ در رفت و برگشت هستند، همکاران ما در استان ها در طول سال در دو مرحله نزدیک به 9 هزار و 256 کیلومتر راه را نگهداری و 710 کیلومتر راهگشایی کردند.


 


ـ اقدامات عمرانی و زیربنایی  سازمان در مناطق عشایری در سال گذشته چه بوده است؟


در سال کذشته حدود 270 سرویس بهداشتی را در مناطق عشایری از محل اعتبارات طرح ارائه خدمات به کوچندگان ایجاد کردیم. همچنین 20 حلقه چاه، حدود سه هزار و 602 مترمکعب آب انبار و 27 مرکز تاسیسات خدماتی متفرقه ساخته شد. نزدیک به 4 هزار مترمربع مرکز استحصال علوفه ایجاد کردیم و 4 پل بزرگ هم از محل طرح ارائه خدمات به کوچندگان در مناطق عشایری احداث شده است.


در اسکان عشایر نیز در سال گذشته حدود 102 کیلومتر راه برای کانون های اسکان ایجاد شد. همچنین حدود 190 کیلومتر خط انتقال آب کشاورزی،  47 کیلومتر انتقال خط برق، 277 لیتر ایستگاه پمپاژ آب، 8 حلقه چاه عمیق، حدود 7 کیلومتر تسطیح اراضی، 410 کیلومتر خط انتقال آب آشامیدنی به سایت های اسکان از فعالیت های بخش عمران در سال گذشته بوده است ضمن اینکه  دو سایت اسکان را نیز آماده کرده ایم. همچنین در سال گذشته سایر دستگاه ها نیز  بر اساس وظایف خود که در آیین نامه ساماندهی عشایر تصریح شده،  حدود 400 میلیارد تومان در مناطق عشایری هزینه کرده اند.


 


ـ بعنوان فردی که بیش از سه دهه در خدمت به جامعه عشایری حضور داشتید،  بفرمایید کار برای عشایر چه ویژگی ای دارد؟


وقتی آثار و نتایج این زحمات را در عرصه می بینیم، شادابی ای به ما دست می دهد تا برای عشایر خدمات بیشتر و بهتری انجام دهیم.


 


ـ مجددا از وقتی که برای این گفتگو گذاشتید، تشکر می کنیم.


بنده نیز  از زحمات همکاران در روابط عمومی سازمان برای انعکاس اخبار سازمانی تشکر می کنم.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب