امروز : 02 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1399/03/24 - 12:35
  • تعداد بازدید : 1593
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
رئیس سازمان امور عشایر ایران:

افزایش 33 درصدی بهره‌وری با اجرای زنجیره تولید در مناطق عشایری

رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: با اجرای طرح زنجیره تولید گوشت قرمز در مناطق عشایری، بهره‌وری خوراک دام 33 درصد افزایش یافته است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، کرمعلی قندالی روز شنبه 24 خرداد در نشست خبری به مناسبت هفته جهاد کشاورزی، با تبریک این هفته اظهار داشت: در اجرای زنجیره تولید گوشت قرمز در مناطق عشایری، مصرف علوفه را از ۹ کیلوگرم به ازای یک کیلوگرم افزایش وزن دام، به کمتر از ۶ کیلوگرم رسانده‌ایم که این دستاورد منجر به افزایش  33 درصدی بهره وری در نهاده‌های دامی و افزایش تولید، کاهش فشار بر منابع زیستی و  افزایش درآمد عشایر شده است.





وی با اشاره به با بارندگی‌های سال‌های 98 و 99 و اینکه امسال به لحاظ منابع آبی و تولید علوفه در سطح مراتع در وضعیت نسبتاً خوبی قرار داریم، افزود: در سال "جهش تولید"، پیش بینی می کنیم محصولات پروتئینی و لبنی عشایر ۱۵ تا ۲۰ درصد افزایش یابد.


 


۲۱۵ هزار نفر از جامعه عشایری غربالگری شدند





قندالی در رابطه با پیشگیری از شیوع کرونا در مناطق عشایری، گفت: از ابتدای شیوع کرونا در کشور با همکاری وزارت بهداشت، مدیریت کوچ را مدنظر قرار دادیم و با تفاهم و همکاری با سازمان جنگلها، محیط زیست، استانداری ها و سایر دستگاه مقرر شد کوچ  بهاره امسال با ۱۵ تا ۳۰ روز تاخیر انجام شود.





وی با بیان اینکه طبق آمار وزارت بهداشت، ۲۱۵ هزار نفر از جامعه عشایری غربالگری شدند که حدود ۲۰ درصد از این جمعیت را شامل می شود، افزود: ۷۰۰ نفر مشکوک به کرونا بودند که ۷۲ نفر به مراکز درمانی منتقل شده و ۴۴ نفر در مراکز درمانی بستری شدند و تاکنون تلفاتی در بین عشایر گزارش نشده است و دلیل آن هم این است که هم کوچ مدیریت شد و هم آگاهی بخشی اتفاق افتاد و البته تشکل ها و خود عشایر و دستگاه های ذیربط هم کمک کردند.


 


تولید سالانه ۱۹۰ هزار تن گوشت قرمز توسط عشایر





رئیس سازمان امور عشایر ایران با اشاره به جمعیت یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفری جامعه عشایری کشور در قالب ۲۱۳ هزار خانوار، اظهار داشت:  این جمعیت سالانه با تولید ۱۹۰ هزار تن گوشت قرمز و عرضه 9.5 میلیون رأس دام، تاثیر بالایی بر بازار محصولات پروتئینی در کشور دارند.





قندالی با بیان اینکه در 4 سال گذشته برای 70 هزار خانوار عشایری هم ایجاد اشتغال هم صیانت از اشتغال کردیم، گفت: برندسازی محصولات عشایر بسیار مهم است و در چندین مورد بویژه عشایر سنگسری مهدیشهر انجام شده و در سایر مناطق هم در دست اجراست.


 



 


۹۵ درصد عشایر به راه دسترسی دارند


رئیس سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه در حوزه زیرساخت ها در 40 سال گذشته خدمات خوبی در مناطق عشایری داده شده، گفت:  میزان سواد در جامعه عشایری از ۲۷ درصد در اوایل انقلاب امروز به ۷۲ درصد رسیده و در حوزه دسترسی به راه مناسب هم در حال حاضر ۹۵ درصد عشایر به راه دسترسی دارند.





وی افزود: برای تامین آب شرب انسانی و دامی با اذن مقام معظم رهبری، سال گذشته ۱۸ میلیون یورو معادل 253 میلیارد تومان یه مناطق عشایری اختصاص داده شد و طرح تامین آب شرب سالم و پایدار در قالب ۴۱۳ پروژه، در دستور کار سازمان قرار گرفت که بیش از ۹۰ درصد از این پروژه‌ ها به بهره‌برداری رسیده و ۱۷ هزار خانوار عشایری از مزایای آن بهره مند شدند.





قندالی گفت: امسال نیز 135 میلیارد تومان برای پروژه‌های نیمه کاره آبرسانی به عشایر، تامین اعتبار شد که هشت هزار خانوار عشایری دیگر از آب شرب پایدار سالم و بهداشتی بهره می شوند و در مجموع با بهره مندی 25 هزار خانوار طی دو سال، شاخص دسترسی عشایر به آب آشامیدنی سالم با رشد 13 درصدی از 50 درصد به 63 درصد می رسد.


 


۲۵ هزار خانوار عشایری از انرژی خورشیدی برخوردار هستند





رئیس سازمان امور عشایر ایران گفت: حدود ۲۵ هزار خانوار عشایری از انرژی خورشیدی برخوردار هستند و با توافقی که با وزارت نیرو داشتیم تا پایان سال ۱۴۰۰،تعداد ۲۵ هزار خانوار عشایری دیگر از انرژی خورشیدی برخوردار خواهند شد.





قندالی در رابطه با صندوق اعتبارات خرد زنان عشایری عنوان کرد: ۴۰۰ صندوق اعتبارات خرد زنان عشایری در کل کشور فعال هستند که در حوزه‌های فرآورده‌های لبنی، گیاهان دارویی، گردشگری، پوشاک و فرآوری مواد خوراکی فعالیت می‌کنند و سازمان امور عشایر به صورت قرض الحسنه تا ۵۰ میلیون تومان وام به این صندوق‌ها پرداخت می کند.


وی بیان کرد: در حوزه تشکل ها ی عشایری نیز اتفاقات خوبی افتاده و توانستیم تشکل ها را وارد عرصه جدید بکنیم و در حوزه تامین جو  وارد شدند که هم کمک به کشاورز و هم کمک به دامدار شده است.





قندالی در رابطه با پرداخت خسارات به عشایر سیل زده نیز بیان داشت: سال گذشته، عشایر سیل زده توسط سازمان امور عشایر در سامانه سجاد برای دریافت خسارت ثبت شدند که از این محل، ۵۳ میلیارد تومان به صورت ۱۰۰ درصد خسارت اختصاص پیدا کرد.








رئیس سازمان امور عشایر ایران در پایان با قدردانی از حضور خبرنگاران گفت: نقش رسانه ها در این حوزه بسیار مهم است و  فعالیت رسانه ها در حوزه عشایر را پیگیری می کنم و در سازمان آمادگی هرگونه همکاری با رسانه ها وجود دارد.


کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب