خداحافظی با "گرگر" در "پل کول"
احداث پل در طولانی ترین گذرگاه تردد عشایر با "گرگر"، در آستانه بهره برداری است
با احداث پل جدید در طولانی ترین گذرگاه تردد با "گرگر" در الیگودرز که در آستانه بهره برداری است، عشایر "پل کول" با این وسیله ناایمن خداحافظی می کنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، رئیس امور عشایر شهرستان الیگودرز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا گفت: در دولت سیزدهم، احداث پل جدید در طولانی ترین و خطرناک ترین گذرگاه تردد عشایر با "گرگر" در "پل کول" الیگودرز، ایمن سازی شده و در آستانه بهره برداری است.
سیدحسین حسینی، اظهار داشت: "پل کول" از قدیمی ترین گذرگاه های عشایری کشور است و بیش از ۸۰سال است که عشایر در این مسیر برای عبور خود و دام هایشان از عرض رودخانه، از "گرگر" استفاده می کنند.
وی با اشاره به عرض 100متری رود بزرگ بختیاری، افزود: تاکنون عبور از این گذرگاه موجب خسارت های جانی و مالی زیادی به عشایر شده به همین دلیل نیز در دهه ۹۰ رئیس وقت سازمان امور عشایر 2بار از این منطقه بازدید کرد اما ساخت پل که بسیار هزینه بر بود، به دلیل کمبود اعتبار متوقف ماند.
حسینی با اشاره به اینکه مطالعات احداث پل در این منطقه در سال 1395 انجام شد، افزود: عملیات اجرایی احداث این پل، در سال ۱۴۰۱ در دولت سیزدهم آغاز شد و درحال حاضر جاده مواصلاتی از دوراهی "احمدفداله" تا کنار "پل کول" احداث و راهشکافی از سر "کول" تا نزدیک "پل کول" انجام شده است.
رئیس امور عشایر الیگودرز با بیان اینکه تاکنون احداث سه مورد از پایه های این پل انجام شده، افزود: این مسیر، شمال دزفول (بخش شهیون) را به جنوب الیگودرز (ذلقی) متصل می کند و سالانه بیش از دوهزار خانوار عشایری از استان های اصفهان، چهارمحال و بختیاری و لرستان از این محل عبور می کنند.
وی اضافه کرد: این منطقه در سال های گذشته دارای پل بود که به علت سیل و طغیان رودخانه، پایه های آن از بین رفت و دیگر امکان بازسازی آن وجود نداشت.
حسینی به همکاری مشترک بین امور عشایر استان های لرستان و خوزستان برای ایمن سازی این گذرگاه اشاره کرد و گفت: الیگودرز بیشترین تعداد "گرگر" را دارد و درحال حاضر تردد عشایر و روستاییان در ۱۸نقطه از شهرستان با استفاده از "گرگر" که بسیار خطرآفرین و غیرایمن است، انجام می شود.
رئیس امور عشایر الیگودرز یادآور شد: در شهرستان الیگودرز پنج هزار خانوار عشایری با جمعیت ۲۰هزار نفر زندگی کوچندگی دارند.
"گرگر" وسیله ای به شکل ابتدایی تله کابین است که در مناطق سخت گذر عشایری و روستایی از آن برای عبور از عرض رودخانه استفاده می شود.
نظر دهید