عشایر کرمانشاه یک ماه کوچ می کنند
آهنگ کوچ بهاره عشایر در استان کرمانشاه نواخته شد
مدیرکل امور عشایر کرمانشاه گفت: کوچ رسمی عشایر استان از 15 فروردین ماه آغاز شده و تا ۱۵ اردیبهشت به مدت یک ماه ادامه دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، علی جعفر رضایی با اشاره به اینکه کوچ بهاره عشایر استان از 15 فروردین ماه از مناطق قشلاقی به سمت مناطق ییلاقی آغاز شده، اظهار کرد: ممکن است برخی از عشایر استان زودتر از این تاریخ کوچ خود را آغاز کرده باشند.
وی افزود: تمهیدات لازم برای تسهیل در کوچ عشایر اندشیده شده و هماهنگیهای لازم با دستگاههای مرتیط با کوچ ازجمله منابع طبیعی، دامپزشکی و نیروهای انتظامی و مرزبانی صورت گرفته تا عشایر در زمان کوچ مشکلی نداشته باشند.
رضایی گفت: براساس تقویم کوچ و به منظور حفظ منابع طبیعی و جلوگیری از وارد آمدن آسیب به پوشش گیاهی مراتع، تاریخ رسمی استقرار عشایر در مناطق ییلاقی استان ۱۵ اردیبهشتماه تعیین شده و عشایر اجازه ندارند زودتر از زمان تعیین شده دام خود را در مراتع ییلاقی به چرا ببرند چراکه ورود دام به مراتع ییلاقی تا قبل از ۱۵ اردیبهشت ماه ممنوع است و متخلفان جریمه می شوند.
وی اضافه کرد: عشایر کوچنده تا زمانی که اجازه ورود به مراتع ییلاقی را پیدا کنند، باید یا در میانبندها بمانند و یا با تغذیه دستی، دام خود را تعلیف نمایند و یا اینکه مکانی را برای چرای دام اجاره کنند.
بارش ها به راههای عشایری استان آسیب وارد نکرده است
مدیرکل امور عشایر کرمانشاه با اشاره به بارندگی های اخیر در استان، ابراز داشت: بارش باران در ماههای اخیر باعث رانش زمین در مناطقی از گیلانغرب و تلف شدن تعدادی دام عشایر شد و خوشبختانه آسیب جدی به راههای عشایری استان وارد نشده است.
رضایی افزود: در سالهای اخیر اقدامات قابل توجهی برای نوسازی پلها و آبراهها در مسیر کوچ عشایر صورت گرفته که این اقدامات باعث شده خسارت خاصی به عشایر استان وارد نشود.
عشایر کرمنشاه 4.2درصد از جمعیت استان را تشکیل می دهند
مدیرکل امور عشایر کرمانشاه جمعیت عشایر استان را ۷۶هزار نفر در قالب ۱۳هزار و ۸۰۰خانوار ذکر کرد و گفت: از این تعداد چهارهزار خانوار کوچرو و مابقی نیمه کوچرو یا رمه گردان هستند.
وی افزود: عشایر کرمانشاه شامل ۱۴ ایل می شوند و پرجمعیتترین آنها دو ایل سنجابی و زوله می باشند و ایلهای کلهر، گوران، جاف، زردویی و پایروند نیز از دیگر ایلات عشایری استان هستند.
رضایی گفت: عشایر کرمانشاه 4.2درصد از جمعیت استان را تشکیل می دهند و با در اختیار داشتن ۱.۴میلیون راس دام سبک، ۳۰درصد از پروتئین و گوشت قرمز مورد نیاز استان را تامین می کنند.
وی یادآور شد: عشایر استان کرمانشاه سالانه ۱۲هزار تن گوشت قرمز، ۲۴هزار تن فرآوردههای لبنی، 900تن روغن حیوانی، 1700تن پشم و 22هزار قطعه صنایع دستی تولید می کنند.
راه اندازی یکصد نوروزگاه عشایری در استان کرمانشاه
مدیرکل امور عشایر کرمانشاه همچنین به برپایی نوروزگاه های عشایری اشاره کرد و گفت: در نوروز امسال در طرح نوروزگاههای عشایری، ۱۰۰ سیاه چادر در هشت نقطه از استان برپا شد.
وی با بیان اینکه ۴۰ مورد از این چادرها مطابق با استانداردهای تعریف شده سازمان امور عشایر بود، افزود: روزانه ۱۵هزار نفر از نوروزگاههای عشایری استان بازدید کردند.
نظر دهید