امروز : 26 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1401/08/17 - 13:52
  • تعداد بازدید : 304
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایر ایران:

104 ایل و 552 طایفه مستقل در ایران به شیوه کوچندگی زندگی می کنند

معاون سازمان امور عشایر ایران گفت: 104 ایل و 552 طایفه مستقل در ایران زندگی کوچندگی دارند و هیچ کشوری در جهان به این اندازه ایلات و عشایر منسجم ندارد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، مهدی میزبان در نشست هم اندیشی گسترش همکاری های پژوهشی که با حضور رئیس مرکز مشاوره و ارائه خدمات تخصصی پژوهشگاه میراث فرهنگی برگزار شد، اظهار داشت: باید کمک کنیم تا در برنامه هفتم توسعه موضوعات فرهنگی و پژوهشی مورد توجه قرار گیرد و در بودجه های سالانه کشور نیز اعتبارات لازم در این خصوص اختصاص داده شود.


وی با بیان اینکه سیاست گذاری و برنامه ریزی در حوزه عشایر در دوره های تاریخی مختلف با چالش های زیادی همراه بوده، تاکید کرد: برنامه ریزی برای جامعه عشایری نیازمند شناخت به هنگام و علمی این شیوه از زندگی و نیازها و مشکلات مرتبط و خاص آنان است.


میزبان با اشاره به تنوع فرهنگی، ایلی و عشایری در کشور، گفت: 104 ایل و 552 طایفه مستقل در ایران زندگی کوچندگی دارند و هیچ کشوری در جهان به این اندازه ایلات و عشایر کوچنده منسجم و با قلمرو مشخص ندارد.


معاون توسعه و امور زیربنایی سازمان امور عشایر ایران با بیان اینکه از نظر تاریخی تا پیش از دوره پهلوی اکثریت حکومت ها در ایران ریشه عشایری داشته اند، ادامه داد: در اولین برآوردهای آماری که حدود 130 سال پیش از این صورت گرفته، در آن زمان 35درصد جمعیت کشور عشایر کوچنده بوده اند بنابراین می توان گفت 35درصد از جمعیت کنونی کشور ریشه و اصالت عشایری دارند که ما به این جمعیت، جامعه ایلی می گوییم.


وی گفت: بر اساس آخرین سرشماری عشایر کوچنده کشور توسط مرکز آمار ایران در سال 1400، در حال حاضر حدود 251 هزار خانوار عشایری با یک میلیون و 200 هزار نفر جمعیت در کشور زندگی کوچندگی دارند که حدود 68 درصد این جمعیت در حوزه زاگرس مستقر هستند.


میزبان همچنین با تاکید بر ضرورت توسعه گردشگری عشایر، هدف سازمان امور عشایر از گردشگری عشایر را گردشگری جامعه محور عنوان کرد و افزود: تعریف ما از گردشگری جامعه محور این است که گردشگر در بطن زندگی عشایر قرار بگیرد و درآمد حاصل از آن نیز نصیب خود عشایر شود.


علی طیبی رئیس مرکز مشاوره و ارائه خدمات تخصصی پژوهشگاه میراث فرهنگی نیز در این نشست با اشاره به وجوه اشتراک کاری سازمان امور عشایر ایران و وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، گفت: پژوهشگاه میراث فرهنگی یک پژوهشگاه حاکمیتی است و ما در این پژوهشگاه این آمادگی را داریم تا در قالب انعقاد تفاهم نامه، همکاری های مشترک با سازمان امور عشایر را توسعه و گسترش دهیم.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب