نماینده ولیفقیه در استان بوشهر:
۳۰۰ روحانی عشایر در کشور داریم و باید از این ظرفیت استفاده کرد
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر بر تقویت اعتقادات و باورهای دینی در جامعه عشایری تاکید کرد و گفت: ۳۰۰ روحانی عشایر در کشور داریم که باید با جذب آنها از این ظرفیت استفاده و هر ایل دارای یک روحانی شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به به نقل از خبرگزاری حوزه، حجتالاسلام والمسلمین غلامعلی صفایی بوشهری در دیدار با سرپرست امور عشایر ایران، اظهار داشت: عشایر در طول تاریخ، نقطه آغاز تحقق تمدنها بودهاند و همه تمدنهای بشری بهویژه حوزه بینالنهرین از عشایر آغاز شد.
وی با اشاره به ویژگیها و روحیات عشایر، گفت: عشایر همزیستی مستقیم با طبیعت دارند و از طرفی هیچگاه به طبیعت و محیط زیست لطمه نزدهاند، طبیعت هم همواره در خدمت عشایر بوده و این پیوند متقابل، سالم و کارآمد است. زندگی در طبیعت به عشایر، صلابت، قدرت استقامت و مقاومت در برابر حوادث تلخ زیستی و سایر رخدادها داده و همواره در برابر تهاجم دشمن با هویت دینی و ملی خود مقاومت کردهاند.
حجتالاسلام و المسلمین صفایی بوشهری با اشاره به نقش بیبدیل عشایر در تولید و استقلال کشور، خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین بخشهای استقلال، اقتصاد و حفظ مرزها است که عشایر در طول تاریخ ایران در این عرصهها در خط مقدم بودهاند.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با تاکید بر اینکه عشایر ایران از همه ایلها و طوایف، تاریخ باشکوهی دارند، عنوان کرد: عشایر در آغاز انقلاب اسلامی نقش ویژهای داشتند و در شرایط کنونی نیز این تاثیرگذاری خیلی پررنگ تر است.
وی خواستار استفاده بهتر از ظرفیت عشایر برای نقش آفرینی در اقتصاد کشور شد و ابراز کرد: ما ظرفیت عشایر را محدود تعریف کرده ایم در حالی که باید با برنامهریزی جامع برای عشایر یک بسته کامل اقتصادی در افق ۱۴۲۰ تهیه و براساس آن برنامه زیرساختها را فراهم کنیم.
حجت الاسلام والمسلمین صفایی بوشهری خواستار فراهم کردن صنایع تبدیلی مرتبط با دام سبک برای عشایر شد و با تاکید بر ایجاد کشتارگاه های صنعتی و صنایع بسته بندی و بازیافت با مدیریت و سرمایهگذاری خود عشایر، افزود: در حوزه صنایع دستی، ضمن حفظ هویت سنتی، به صنایع جدید هم توجه شود و ظرفیتهای جدید کشف، ارائه، سرمایه گذاری، آموزش، بازارسازی و بازاریابی شود.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر با بیان اینکه باید رسیدگی به تامین آب شرب، مراتع، بهداشت و درمان، آموزش و پرورش و مسائل فرهنگی و دینی عشایر در اولویت قرار گیرد، گفت: مشکل آب شرب عشایر با طراحی دانش بنیان حل میشود.
وی با بیان اینکه سازمان امور عشایر باید معاون مستقل آموزش و پرورش داشته باشد که از ظرفیت خود افراد ایل برای آموزش به فرزندان عشایر استفاده کند، به مشکلات حوزه بهداشت و درمان عشایر پرداخت و یادآور شد: در حوزه بهداشت و درمانباید هر ایل پزشک خاص خودش را داشته باشد و علاوه بر درمانگاه ثابت، درمانگاه سیار نیز راهاندازی شود.
حجتالاسلام والمسلمین صفایی بوشهری با تاکید بر لزوم حمایت از دانشجویان پزشکی عشایر، خاطرنشان کرد: در استانهایی مانند فارس، اصفهان و بوشهر که پزشکان متخصص عشایری دارند،باید بیمارستان عشایری ساخته شود.
نماینده ولی فقیه در استان بوشهر به تقویت اعتقادات و باورهای دینی در جامعه عشایری اشاره کرد و یادآور شد: بیش از ۳۰۰ روحانی عشایر در کشور داریم که باید با جذب آنها از این ظرفیت استفاده و هر ایل دارای یک روحانی شود.
وی با بیان اینکه بسیاری از مشکلات عشایر از محل زکات قابل حل است، اظهار کرد: باید زکاتی که عشایر پرداخت میکنند برای رفع مشکلات همان ایل استفاده شود.
حجتالاسلام والمسلمین صفایی بوشهری با تاکید بر اینکه روحیه مقاومت و حضور در صحنه عشایر باید حفظ شود، خاطرنشان کرد: علاوه بر هنر دستی خود عشایر، زمینه فعالیت عشایر در سایر حوزه های هنری مانند شعر، تئاتر، فیلم و موسیقی با پیش شرط حفظ هنر مقامی و اصالت آن فراهم شود.

نظر دهید