رئیس سازمان امور عشایر ایران تاکید کرد:
یک میلیون راس دام عشایر باید وارد چرخه زنجیره تولید شود
رئیس سازمان امور عشایر ایران تاکید کرد: امسال باید یک میلیون راس دام عشایر وارد چرخه زنجیره تولید شوند و تشکل های عشایری باید موضوع بیمه دام عشایر را که در قانون نیز بر آن تاکید شده با جدیدت پیگیری کنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، کرمعلی قندالی امروز یکشنبه 3 شهریور ماه در چهارمین نشست شورای مدیران سازمان امور عشایر با تبریک فرا رسیدن هفته دولت و روز کارمند و با تاکید بر اینکه باید به نیروها با توجه به مسولیتی که افراد برعهده دارند توجه شود، اظهار داشت: مجوز جذب 210 نیرو گرفته شده که 10 درصد به نیروهای سازمان در ستاد و استان ها افزوده می شود که اتفاق بسیار خوبی است.
وی با تاکید بر اینکه امسال تمام نهاده های دامی مورد نیاز عشایر را باید تشکل ها فراهم کنند، افزود: تشکل های عشایری تنها 20 درصد ظرفیت های خود را ارائه می دهند و 80 درصد آن نهفته است که باید بروز پیدا کند.
قندالی اضافه کرد: همچنین سامانه یکپارچه حسابرسی تشکل های عشایری باید راه اندازی شود تا بصورت آنلاین فعالیت های آنها رصد شود.
رئیس سازمان امور عشایر ایران با انتقاد از اینکه عرضه محصولات تولیدی عشایر متولی ندارد، گفت: هنوز فرآوری فرآورده های لبنی توسط عشایر بصورت سنتی است که باید با آموزش، شیوه های جدید تولید را را وارد فعالیت های عشایر کنیم.
وی با قدردانی از زحمات مدیران و کارشناسان و کارکنان ستادی و استانی، ابراز داشت: امروز سازمان امور عشایر مورد توجه است وزارتخانه است چراکه بدون حاشیه کارها انجام می شود البته نواقصی هم وجود دارد که باید برطرف شود.
رئیس سازمان امور عشایر ایران در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به برگزاری چهارمین نمایشگاه توانمندی های روستائیان و عشایر، اظهار داشت: باید به ظرفیتی برسیم که نمایشگاه توانمندی های عشایر را بصورت مستقل نیز برگزار کنیم.
وی افزود: این نمایشگاه خروجی های مثبتی داشت و مسئولین از جمله رئیس دفتر رئیس جمهور، وزیر جهادکشاورزی، معاونین وزرا، استانداران و بیش از 30 نفر از نمایندگان مجلس از نمایشگاه بازدید کردند و از نزدیک در جریان تولیدات و توانمندی های عشایر کشور قرار گرفتند.
قندالی ادامه داد: البته نمایشگاه نقاط ضعفی هم داشت که باید تلاش شود در سال های آینده این نقاط ضعف از جمله جانمایی سالن ویژه عشایر که از درب ورودی نمایشگاه فاصله داشت، برطرف شود.
رئیس سازمان امور عشایر ایران اضافه کرد: همچنین در خصوص استارتاپ ها در حوزه عشایر نیز کاستی هایی وجود دارد که باید این کاستی ها جبران شود.
وی با اشاره به اینکه این نمایشگاه تنها مربوط به فعالیت های تولیدی عشایر نبود و بخش هایی از فرهنگ، آئین، رسوم و موسیقی عشایر به مردم و مسئولین معرفی شد، ابراز داشت: مردم و مسئولین در این نمایشگاه نمایی از آئین و سنن اقوام و عشایر کشور را دیدند و فارغ از زندگی شهری، روحیه تازه ای گرفتند.
نظر دهید