امروز : 01 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1399/07/26 - 04:23
  • تعداد بازدید : 599
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه
ضربه "کرونا" به اقتصاد عشایر

کرونا زیان قابل توجهی به عشایر کرمانشاه وارد کرده است

مدیرکل امور عشایر استان کرمانشاه با اشاره به اینکه عشایر کرمانشاه 150 تا 200 هزار رأس دام آماده ورود به بازار دارند، گفت: قیمت پایین دام زنده و کاهش خرید گوشت به دلیل شیوع کرونا زیان قابل توجهی را متوجه جامعه عشایری کرده و معیشت آنان را تحت تاثیر قرار داده است.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاریها، بهزاد محمدی اظهار داشت: امسال به‌دلایل گوناگون از جمله شیوع کرونا و ممنوعیت انجام فریضه حج، نذورات ماه محرم و کاهش مصرف گوشت در رستوران‌ها و مناسبت‌ها تقاضایی برای دام پروار شده عشایر وجود ندارد که به اقتصاد عشایر آسیب زده است.



وی با بیان اینکه قیمت پایین دام زنده از مشکلات عشایر استان است، گفت: با وجود افزایش قیمت نهاده‌ دامی و سایر هزینه‌های مرتبط با پرورش دام، قیمت دام زنده نسبت به سال گذشته حدود 15 درصد کاهش یافته است.



محمدی گفت: در حال حاضر قیمت دام زنده حدود 38 هزار تومان است در حالی که قیمت تمام شده آن با احتساب 15 درصد سود بیش از 43 هزار تومان است و اگر این وضعیت استمرار داشته باشد زیان قابل توجهی به عشایر استان وارد می شود.



مدیرکل امور عشایر استان کرمانشاه یکی از حیاتی‌ترین نیازهای عشایر استان را تامین آب شرب عنوان کرد و گفت:  هرساله با ۳۰ دستگاه کامیون تانکردار آبرسان بیش از 1500 مترمکعب آب بین 4500 خانوار عشایری استان با ۳۰۰ هزار راس دام تویع می کنیم.



وی با اشاره به اجرای پروژه تامین آب شرب پایدار و بهداشتی برای عشایر استان، افزود: تامین آب پایدار برای عشایر در ده نقطه استان شروع شده که برای آن بیش از ۲۲ هزار و ۳۰۰ متر خط انتقال آب و ۳۷۵ مترمکعب مخزن احداث و ۱۹ دهنه چشمه هم بهسازی شده که در مجموع بیش از ۸۵۰ خانوار از آب شرب سالم بهره‌مند می شوند.



محمدی با اشاره به جمعیت ۸۰ هزار نفری عشایر استان در قالب ۱۴ ایل و یک طایفه مستقل، افزود: عشایر استان کرمانشاه ۴.۲ درصد از جمعیت استان و 7 درصد از جمعیت عشایری کشور را تشکیل می دهند.



مدیرکل امور عشایر کرمانشاه ادامه داد: عشایر استان کرمانشاه ۱.۵ میلیون دام سبک و سنگین در اختیار دارند و سالانه ۳۰ درصد پروتئین مورد نیاز استان، 27 هزار تن شیر و فرآورده‌ لبنی، یک‌هزار و ۷۰۰ تن انواع الیاف دامی، ۹۰۰ تن روغن حیوانی و ۲۲ هزار قطعه انواع صنایع دستی استان تولید می کنند.


کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب