امروز : 06 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1398/03/29 - 10:36
  • تعداد بازدید : 650
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی:

درآمد 90 درصد عشایر خراسان شمالی وابسته به دام است

مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی گفت: تنها ۱۰درصد درآمد عشایر این استان وابسته به دام نیست و از محل تولید صنایع دستی، جمع آوری گیاهان دارویی و زراعت و باغداری تامین می شود.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ایرنا، محمدرضا قلی پور اظهار داشت: ۹۰درصد درآمد خانوارهای عشایری این استان از محل فروش دام و گوشت قرمز تامین می شود که ضروری است بر ایجاد تنوع در درآمد خانوارهای عشایری منطقه افزوده شود و این امر در دستور کار این اداره کل است.


وی با بیان اینکه ۸ درصد از گوشت قرمز عشایر کشور در این استان تولید می شود، گفت: سرانه دام خانوارهای عشایری این خراسان شمالی بیش از میانگین کشوری است و به طور میانگین هر خانوار عشایری این استان ۱۸۰ راس دام سبک دارد که این سرانه در کشور ۱۳۰ راس است.


قلی پور اضافه کرد: پنج هزار و ۳۵۰ خانوار عشایری خراسان شمالی بیش از ۷۰۰ هزار راس دام سبک در اختیار دارند که ۲۵ درصد تولید گوشت استان را تولید می‌کنند.


مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی با بیان اینکه ۳ درصد جمعیت استان را عشایر تشکیل می‌دهند، افزود: عشایر خراسان شمالی ۱.۸درصد جمعیت عشایر کشور را شامل می شوند.


قلی پور یکی از توانمندی ها و ظرفیت های خانوارهای عشایری این استان را در زمینه صنایع دستی دانست و افزود: این افراد سالانه بیش از ۱۰۰ هزار متر مربع انواع صنایع دستی از جمله سفره کردی، جاجیم، گلیم، فرش کردی، کفش، کیف و سایر محصولات داری و غیر داری تولید می‌کنند.


مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی گفت: در راستای حمایت از صنایع دستی، بالا بردن درآمد خانوارهای عشایری و اشتغال پایدار هم اکنون ۲ شرکت تعاونی زنان در استان ایجاد شده که تسهیلات ارزان قیمت در اختیار آنان قرار می گیرد، این شرکت ها آموزش و بازاریابی فروش را بر عهده دارند و سالانه افزون بر سه هزار متر مربع تولید انواع صنایع دستی دارند.



وی بر حمایت از قشر تولید کننده عشایر در بخش‌های مختلف بخصوص در حوزه صنایع دستی تاکید کرد و افزود: 18صندوق خرد نیز به این منظور در استان ایجاد شده است.


قلی پور با بیان اینکه سفره سنتی دستبافت عشایر این استان به ثبت جهانی رسیده، اظهار داشت: تولیدات صنایع دستی این استان در نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های کشوری و همچنین بین المللی شرکت داده می شود که بعضاً بازار خوبی نیز پیدا کرده است.


مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی افزود: خانوارهای عشایری هم اکنون بیشتر درگیر تولیدات صنایع دستی خودمصرفی هستند اما ظرفیت و پتانسیل زیادی برای تولید این محصولات برای فروش و افزایش درآمد خانوار نیز در آنان وجود دارد.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب