استاندار خراسان جنوبی:
50 درصد دام مولد کشور در خراسان جنوبی تامین می شود
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه 50 درصد واردات دام مولد کشور از طریق خراسان جنوبی تامین می شود، گفت: سازوکاری طراحی شده تا این دام در اختیار روستائیان و عشایر استان قرار بگیرد و در این خصوص تفاهمنامهای با بنیاد برکت و ستاد اجرایی فرمان امام (ره) منعقد شده و دامها در قالب وام قرضالحسنه تا سقف ۵۰ میلیون تومان در اختیار مردم قرار میگیرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، محمد صادق معتمدیان در روز سه شنبه 6 اسفند در مراسم کلنگ زنی مجتمع آبرسانی منطقه عشایری "چاه زرد" و "خواجه مینجیکوه" در شهرستان نهبندان با اشاره به اینکه حدود 670 نقطه عشایری در استان داریم که با کامیون تانکردار آبرسانی سیار می شود، افزود: با بهره برداری از فاز اول پروژه عشایری خواجه مینجیکوه 250 خانوار عشایری از آب آشامیدنی سالم بهره مند می شوند.
وی افزود: با تامین ده هزار میلیارد ریال اعتبار تمام مجتمع های آبرسانی نیمه تمام در استان را انجام می دهیم که از این مبلغ 100 میلیارد تومان ویژه عشایر است.
استاندار خراسان جنوبی در خصوص دیگر حمایتها از عشایر استان گفت: تمام مدارس کانکسی در مناطق عشایری و روستاهای بالای 10 خانوار تا پایان سال تحصیلی جمع آوری و مدارس ساختمانی احداث می شود.
ادعا میکنیم یکی از امنترین مرزهای کشور را داریم
معتمدیان گفت: خراسان جنوبی چهارمین استان عشایرنشین کشور است و 13 درصد جمعیت استان را عشایر تشکیل میدهند و 7 درصد عشایر کشور در این استان مرزی ساکن حضور دارند.
استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه یکی از ویژگیهای مهم عشایر، نقش آنان در تامین امنیت مرزها است، افزود: خراسان جنوبی دارای طولانیترین مرز با افغانستان است که به عنوان یکی از کانونهای ناامنی در جهان شناخته می شود و ما ادعا میکنیم یکی از امنترین مرزهای کشور را داریم.
وی ادامه داد: بدون شک علاوه بر نقش نیروهای مسلح در تامین امنیت مرزها، عشایر غیور و مرزنشینان نقش بیبدیلی در این زمینه دارند و با جان و دل از مرزهای کشور صیانت میکنند.
معتمدیان با بیان اینکه ۳۵ درصد گوشت قرمز استان (هفت هزار تن در سال) توسط عشایر تولید میشود، گفت: ۱۲ هزار تن شیر و ۲۵ درصد از تولیدات صنایع دستی استان نیز توسط عشایر تامین می شود.
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به مشکلات عشایر استان اظهار داشت: علیرغم همه خدماتی که نظام جمهوری اسلامی در سالهای گذشته انجام داده است، هنوز مشکلاتی در خراسان جنوبی سومین استان پهناور کشور وجود دارد.
70 درصد نقاط عشایری ثابت استان از نعمت برق برخوردارند
وی با اشاره به اینکه ۱۰۰ درصد روستاهای استان دارای برق هستند. ادامه داد: در حال حاضر 70 درصد نقاط عشایری ثابت استان از نعمت برق برخوردارند و تلاش می کنیم مابقی نقاط را نیز تا پایان این دولت برقرسانی کنیم.
معتمدین با بیان اینکه یکی از مهم ترین مطالبات مردم و عشایر تامین آب شرب است، ادامه داد: پانزدهم مهر امسال در "روز ملی روستا و عشایر" با حضور معاون اول رئیس جمهوری، تفاهمنامهای بین استانداری خراسان جنوبی، بانک رفاه، بانک صادرات، وزارت نیرو و سازمان امور عشایر در خصوص تامین آب شرب روستائی و عشایری در استان منعقد شد که در قالب تفاهمنامه مذکور با اختصاص پنج هزار میلیارد ریال اعتبار از منابع بانکی، مجتمعهای آبرسانی استان تا پایان دولت تعیین تکلیف میشوند و از این طریق مشکل مردم در خصوص تامین آب بهداشتی و شرب نیز حل خواهد شد.
وی بیان کرد: از این مبلغ ۵۰۰ میلیارد ریال متعلق به عشایر است که در روزهای آتی در سازمان برنامه و بودجه و امور عشایر نهایی خواهد شد و عملیات آبرسانی و تکمیل مجتمعهای آبرسانی عشایری در دستور کار قرار خواهد گرفت.
احداث ده هزار واحد مسکن روستائی و عشایری
معتمدیان افزود: چندین پروژه در راستای خدمت رسانی به مردم روستائی و عشایری استان را پیگیری میکنیم که یکی از مهمترین آنها مسکن است که در همین راستا از اوایل تابستان امسال ساخت ده هزار واحد مسکن روستائی و عشایری در استان آغاز شده است.
استاندار خراسان جنوبی ادامه داد: پنج هزار واحد با مشارکت کمیته امداد و همین میزان با مشارکت بنیاد مسکن در حال احداث است که به هر متقاضی تا سقف ۳۵ میلیون تومان کمک بلاعوض و تا سقف ۴۰ میلیون تومان وام قرضالحسنه پرداخت میشود.
وی با بیان اینکه این پروژه با اعتبار ۸۵۰ میلیارد تومان امسال برای نخستین بار در خراسان جنوبی رقم خورد، گفت: نیمی از این پروژه احداث و با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور تحویل متقاضیان شده است و تا پایان سال نیز ۲۵۰۰ واحد دیگر افتتاح و مورد بهرهبرداری قرار خواهد گرفت.
معتمدیان افزود: این پروژه در اشتغال روستائی و عشایری استان نیز بسیار تاثیرگذار بود و امسال جزو استانهایی بودیم که در زمینه ایجاد مشاغل فصلی رتبه نخست کشور را داشتیم و نرخ بیکاری در استان به ۵.۴ دهم درصد رسید.
هر ماه ۷۱۴ هزار تومان یارانه سوخت به مرزنشینان پرداخت میشود
استاندار خراسان جنوبی با اشاره به پرداخت درآمدهای حاصل از فروش سوخت به عشایر و مرزنشینان در شعاع ۳۰ کیلومتری مرزها، گفت: در گذشته شاید هر ۶ ماه یکبار ۵۰ هزار تومان به حساب مرزنشیان واریز میشد اما از ابتدای امسال هر ماه ۷۱۴ هزار تومان یارانه سوخت به مرزنشینان پرداخت میشود.
وی بیان داشت: یکی از طرحهایی که به زودی رقم خواهد خورد راه اندازی ۱۰ هزار نیروگاه تولید برق خورشیدی است که در قالب تفاهمنامهای بین کمیته امداد و بنیاد علوی اجرا می شود و درآمد ثابتی برای روستائیان و عشایر ایجاد خواهد شد.
معتمدیان یادآور شد: خراسان جنوبی دومین استان از لحاظ برخورداری از انرژی خورشیدی است، چراکه بیش از ۳۱۰ روز آفتابی در استان وجود دارد و قرار است از این طریق ۵۰ هزار کیلووات برق در خراسان جنوبی تولید شود تا طرحهای زودبازده و درآمدزا برای مردم ایجاد شود.
کلنگ زنی مجتمع آبرسانی "چاه زرد" و "خواجه مینجیکوه" نهبندان توسط رئیس سازمان امور عشایر ایران و استاندار خراسان جنوبی
نظر دهید