وزیر جهادکشاورزی:
"رویش" صدای کشاورزان باشد
وزیر جهادکشاورزی در اولین برنامه تلویزیونی "رویش" گفت: انتظار من این است از این برنامه تلویزیونی مانند یک نهال کوچک مواظبت کنید تا صدای کشاورزان باشد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از روابط عمومی وزارت جهاد کشاورزی، کاظم خاوازی در افتتاح و آغاز برنامه "رویش"، روز شنبه 3 خرداد با قدردانی از رئیس سازمان صدا و سیما برای آماده سازی این برنامه، اظهار کرد: یکی از اصلیترین رویکردهای ما توجه جدی به کشاورزان و نمایندگان آنان است که باید در تصمیمگیریهای وزارت جهادکشاورزی نقش داشته باشند.
وی افزود: با وجود شرایط کرونایی در کشور، هیچ خللی در تولید و تامین مایحتاج اولیه و اساسی مردم به وجود نیامد که این امر را مدیون تولیدکنندگان بخش کشاورزی به خصوص دامداران، تولید کنندگان مرغ و تخممرغ هستیم.
خاوازی با بیان اینکه به شدت پیگیر تامین امنیت غذایی پایدار هستیم، افزود: امنیت غذایی پایدار یعنی غذا به اندازه کافی، در دسترس و غنی باشد و این تولیدات پایدار برای نسل های آینده حفظ شود.
وزیر جهادکشاورزی گفت: یکی از مباحث مهم در وزارت جهاد کشاورزی، افزایش درآمد کشاورزان است تا بتوانند در بخش کشاورزی حضور فعال داشته باشند.
خاوازی با اشاره به وضعیت بهرهوری در بخش کشاورزی، خاطرنشان کرد: در بخش باغبانی پتانسیل هشت برابری در تولید داریم، در زراعت سه تا چهار برابر ظرفیت تولید داریم، در دام دو برابر و در شیلات یک تا دو برابر ظرفیت تولید داریم که باید به آن پرداخته شود.
وی با اشاره به دلایل عدم استفاده از تمام ظرفیتهای بخش تولید گفت: یکی از دلایل نپرداختن به بهرهوری و عدم استفاده از ظرفیتهای تولید، موضوع سرمایهگذاری و بخش قابل توجهی از آن، نبود دانش است که در برنامه "رویش" ورود انبوهی از دانش را خواهیم داشت.
وزیر جهادکشاورزی ایراز داشت: زعفران ۴ تا ۵ کیلوگرم در هکتار تولید می شود اما رکورد پیشتازان تولید زعفران بیش از این است که این امر از طریق آموزش مروج ها و رسانهها می تواند به کشاورزان منتقل شود.
خاوازی تاکید کرد: انتقال چهره به چهره دانش به کشاورزان تاثیر بالایی دارد اما در توان هیچ کشوری نیست به همین دلیل از رسانهها استفاده می شود و من خوشحال هستم که این برنامه شکل گرفت و می توان زندگی کشاورزان را از طریق آن ارتقا داد.
وی با اشاره به این نکته که نفوذ فناوری در بخش کشاورزی بسیار دارای اهمیت است، عنوان کرد: در فناوری بذور، اگر بذر مناسب در اختیار کشاورزان قرار گیرد ضریب نفوذ افزایش پیدا میکند و این مسئله در رابطه با کود، آفتکشها و واکسن صدق می کند.
خاوازی در رابطه با پروژه ۴۶ هزار هکتاری دشت سیستان، اظهار داشت: یکی از افتخارات وزارت جهادکشاورزی پروژه آبیاری دشت سیستان است که اجرای آن، تمام بحران های آبی منطقه را برای همیشه حل می کند.
وزیر جهادکشاورزی با اشاره به اینکه با اجرای این طرح ۵۰ هزار شغل مستقیم ایجاد خواهد شد، افزود: نزدیک به شش هزار کیلومتر لوله گذاری در این طرح انجام شده و آب به زمین های پنج هکتاری کشاورزان منتقل میشود، و ما تمام ۴۶ هزار هکتار را که در دل ۲۰۳ هزار هکتار قرار گرفته مدیریت میکنیم که در حال حاضر ۳۲ هزار هکتار از آن کاملا آماده شده و ۱۴ هزار هکتار هم تا آغاز کشت پاییزه در دست اقدام است که کام کشاورزان سیستانی را شیرین خواهد کرد.
وی در رابطه با طرح یاوران تولید نیز اظهار کرد: ما طرحی را در شرایط کرونا آماده کردیم به نام یاوران تولید که در این طرح بیش از دو هزار نفر از مروجین در سال جهش تولید به بهره برداران کمک خواهند کرد و دانش خود را در اختیار کشاورزان قرار میدهند.
خاوازی با بیان اینکه این طرح در تمام استانها انجام می شود، ادامه داد: مجری این طرح موسسه آموزش و ترویج و عملیات آن بر عهده سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی است.
نظر دهید