امروز : 03 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1395/11/03 - 10:43
  • تعداد بازدید : 1191
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
معاون جهاد کشاورزی مازندران:

۵۴۰۰ خانوار عشایری در مازندران سکونت دارند

محمد فلاح گفت: پنج هزار و ۴۰۰ خانوار عشایری در ۱۴ شهرستان این استان سکونت دارند.

معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران گفت: پنج هزار و ۴۰۰ خانوار عشایری در ۱۴ شهرستان این استان سکونت دارند.


 


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری مهر، محمد فلاح در هفتمین جلسه کارگروه تخصصی بانوان و خانواده  استانداری مازندران که در سالن کنفرانس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی برگزار شد، با بیان اینکه عشایر نعمت هایی هستند که مرزها را حفظ می کنند، گفت: عشایر بر طبق تعریف ساختار قبیله ای دارند و شغل اصلی آنها دامداری است و زندگی آنها مبتنی بر کوچ  است.


 


وی کوچ را ویژگی زندگی عشایری عنوان کرد و افزود: عشایر در سه موقعیت ییلاق، قشلاق و میانبند همه زندگی خود را از یک نقطه به نقطه دیگر منتقل می کنند.


 


فلاح افزود: عشایر مازندران ممکن است همه ویژگی های تعریف عشایر را نداشته باشند ولی برای جلوگیری از تضییع حقوق دامدارانی که به استان مازندران می آیند و دامداران  استان که به دیگر استانها می روند چارت کلی  این بخش اعلام و  ابلاغ شده است.


 


معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران خاطرنشان کرد: پنج هزار و ۴۲۰ نفر شمار خانوارهای عشایری مازندران است در حالیکه آمار سال ۸۶ کمتر از این میزان بوده است.


 


وی افزود: عشایرمازندران در ۱۴ شهرستان استان سکونت دارندکه جمعیت آنها حدود ۲۷هزار و  ۱۰۰ نفر است که از این شمار حدود۱۰ هزار و ۸۴۰ نفرمعادل ۴۰ درصد را بانوان تشکیل می دهند که بار تکفل آنها پنج نفر است.


 


 فلاح با بیان اینکه عشایر مازندران یک میلیون و ۴۰۰ هزار واحد دامی دارند و  شهرستان بابل، بیشترین جمعیت عشایری را دارد، گفت: گوشت، شیر، کره حیوانی، کشت علوفه و شبدر ، کشت گیاهان سیاه بیشه و تولید البسه  پشمی قالب فعالیت عشایر استان  مازندران است.


 


معاون توسعه مدیریت و منابع انسانی سازمان جهاد کشاورزی مازندران تقسیم کار را در بین جامعه عشایری از مهمترین ویژگی آن برشمرد و گفت: در این جامعه آمار بیکاری کمتر از آمار بیکاری در جامعه شهری و روستایی است و در عین حال نرخ بیکار زنان عشایری ۴درصد گزارش شده که نشان می دهد در این جامعه زنان کمتر بیکار هستند.


 


وی خاطرنشان کرد: در جامعه عشایر ناهنجاری کمتری وجود دارد و عمدتا تولید کننده و کمتر مصرف کننده هستند.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب