امروز : 30 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1397/02/24 - 15:54
  • تعداد بازدید : 849
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
قائم مقام سازمان امور عشایر ایران:

۱۶ ظرفیت قانونی برای عشایر در برنامه ششم ایجاد شده است

شاهپور علایی مقدم گفت: ۱۶ ظرفیت قانونی برای عشایر در برنامه ششم ایجاد شده است در حالیکه در برنامه پنجم این ظرفیت تنها یک مورد بود.


قائم مقام سازمان امور عشایر ایران گفت: ۱۶ ظرفیت قانونی برای عشایر در برنامه ششم ایجاد شده است در حالیکه در برنامه پنجم این ظرفیت تنها یک مورد بود.


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری فارس، شاهپور علایی مقدم در حاشیه همایش مدیران امور عشایر کشور که در خانه معلم اردبیل برگزار شد، اظهار کرد: ۱۶ ظرفیت قانونی برای عشایر در برنامه ششم ایجاد شده است در حالیکه در برنامه پنجم این ظرفیت تنها یک مورد بود و این مساله تاثیر بسزایی در ایجاد امنیت غذایی در کشور خواهد داشت.


وی گفت: علت این توجه و تغییر رویکرد نسبت به عشایر این است که عشایر در اقتصاد مقاومتی نقش خود را نشان دادند و هیچ تحریم و یا تغییر سیاسی ای بر زندگی، معیشت و اقتصاد عشایر تاثیرگذار نیست.


علائی مقدم بیان داشت: عشایر در امتداد اقلیم حرکت می‌کنند و زندگی خود را با توجه به قوت و ضعف منابع‌طبیعی در آن سال یا دوره زمانی تنظیم می‌کنند و این بهترین شیوه زندگی است.


قائم مقام سازمان امور عشایر ایران ادامه داد: جمعیت عشایر کشور حدود یک میلیون و ۲۰۰ هزار نفر است که در ۱۵ هزار سامانه عشایری در سطح کشور زندگی می کنند و بیش از ۲۴ میلیون راس دام را تحت مدیریت خود دارند و به صورت نسبی هر فرد عشایری گوشت مورد نیاز ۱۶ ایرانی را تامین می‌کند.


وی افزود: از 84 میلیون هکتار مراتع کشور حدود ۳۴ میلیون هکتار آن که دارای مجوز بهره‌برداری است را عشایر در اختیار دارند که این مساله باعث حفظ و حراست از این منابع نیز می‌شود.


قائم مقام سازمان امور عشایر ایران ادامه داد: عشایر حدود ۲۵ درصد از گوشت قرمز کشور و ۳۵ درصد از صنایع دستی و همچنین حدود ۴۰ درصد تولیدات فرش‌های صادراتی را به خود اختصاص داده‌اند و این تولیدات با توجه به جمعیت اندک این قشر بسیار قابل توجه و موثر است.


علایی مقدم در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اختصاص 5/1 میلیارد دلار تسهیلات از صندوق توسعه ملی برای توسعه مناطق روستایی و عشایری، بیان داشت: از این محل ۷۰۰ میلیارد تومان تآن برای توسعه مناطق عشایری کشور اختصاص یافته است که این رقم باید در طول برنامه ششم جذب شود.


وی اضافه کرد: این تسهیلات برای تنوع بخشی به مشاغل عشایری و افزایش درآمد آنان و برای اجرای هفت طرح از جمله طرح زنجیره تولید گوشت قرمز، تکمیل زنجیره فرآورده‌های لبنی، توسعه گردشگری عشایر، توسعه باغات در اراضی شیب‌دار، توسعه کشت گیاهان دارویی، توسعه صنایع دستی عشایر و راه اندازی و توانمندسازی شرکت های فنی و پشتیبانی عشایر اختصاص خواهد یافت.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب