امروز : 22 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1402/03/31 - 06:51
  • تعداد بازدید : 271
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی:

یک میلیون هکتار از ۲.۴ میلیون هکتار مراتع آذربایجان شرقی در اختیار عشایر است

مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی گفت: از ۲.۴ میلیون هکتار مراتع استان حدود یک میلیون هکتار در اختیار عشایر با جمعیت دامی ۱.۵ میلیون راس در دوره ییلاقی است.


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از روابط عمومی امور عشایر آذربایجان شرقی، سیدمحمدحسن آل هاشم اظهار داشت: جمعیت دامی عشایر استان در دوره ییلاقی حدود ۱.۵ میلیون راس و در دوره قشلاقی حدود ۸۵۰ هزار راس است و سرانه دام سبک عشایر استان در دوره ییلاقی ۱۱۰ راس و در دوره قشلاقی ۱۰۲ راس است.



وی با بیان اینکه عشایر استان از ۲.۴ میلیون هکتار مراتع استان حدود یک میلیون هکتار را در اختیار دارند، افزود: طبق سرشماری سال ۱۴۰۰، در فصل قشلاق هشت هزار و ۴۰ خانوار عشایری به تعداد ۳۲ هزار و ۴۵۵ نفر و در فصل ییلاق ۱۴ هزار و ۲۱۲ خانوار به تعداد ۵۵ هزار و ۲۹۷ نفر در قالب دو ایل بزرگ قره‌داغ و شاهسون و ۹ طایفه مکستقل در استان به شیوه عشایری زندگی می‌کنند.



آل هاشم با بیان اینکه عشایر استان از ۲.۴ میلیون هکتار مراتع استان حدود یک میلیون هکتار را در اختیار دارند، افزود: طبق سرشماری سال ۱۴۰۰، در فصل قشلاق هشت هزار و ۴۰ خانوار عشایری به تعداد ۳۲ هزار و ۴۵۵ نفر و در فصل ییلاق ۱۴ هزار و ۲۱۲ خانوار به تعداد ۵۵ هزار و ۲۹۷ نفر در قالب ۲ ایل بزرگ قره‌داغ و شاهسون و ۹ طایفه در استان به شیوه عشایری مستقل زندگی و فعالیت می‌کنند.



مدیرکل امور عشایر آذربایجان‌شرقی یادآور شد: زندگی عشایری مبتنی بر کوچ، شیوه ای مطلوب از بهره‌برداری از مراتع و عرصه‌های طبیعی و یک روش سازگار به تغییرات اقلیمی است که از هزاران سال قبل آغاز و تاکنون ادامه یافته است.



وی گفت: آذربایجان شرقی به دلیل شرایط اقلیمی - جغرافیایی و داشتن مراتع قشلاقی و ییلاقی مطلوب، از دیرباز محل زندگی عشایر بوده و نتایج بدست آمده از سرشماری‌های عشایر کوچنده گواه این مطلب است.



آل هاشم ادامه داد: هر ساله در فصل ییلاق، حدود شش هزار خانوار عشایری با جمعیت ۲۴ هزار نفر از استان های همجوار از جمله اردبیل، زنجان و آذربایجان غربی میهمان آذربایجان شرقی می شوند.



مدیرکل امور عشایر آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه با ورود عشایر میهمان از استان های همجوار، جمعیت عشایری استان در فصل ییلاق به بیش از ۵۵ هزار نفر با ۱۴ هزار و ۲۰۰ خانوار می رسد، اظهار کرد: عشایر استان فصل قشلاقی را در بیش از ۳۴۰ قشلاق یا روستای عشایری و فصل ییلاق را در حدود ۷۰۰ نقطه ییلاقی استان سپری و نسبت به تعلیف احشام و تولید محصولات دامی و لبنی مبادرت می‌ کنند.



وی گفت: در مقایسه با عشایر کشور، استان آذربایجان شرقی در فصل قشلاق و ییلاق به ترتیب حدود 3 و 5درصد از عشایر کوچنده کشور را شامل می‌شود که نشان می‌دهد یکی از استان‌های مهم و عشایرنشین کشور است.



آل هاشم، افزود: جامعه عشایری استان در کنار تولید محصولات دامی مانند گوشت قرمز، شیر، پشم، انواع لبنیات، اقدام به تولید صنایع دستی مانند فرش، گلیم، جاجیم، خورجین و دستکش می کنند.



وی مناطق مهم ییلاقی آذربایجان شرقی برای تعلیف احشام عشایر کوچنده را مراتع ییلاقی کلیبر، اهر، ورزقان، هریس، تبریز و دامنه های سهند در مراغه، سبلان در سراب و مراتع بزقوش میانه اعلام کرد.


کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب