امروز : 28 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1398/05/12 - 12:07
  • تعداد بازدید : 699
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
جای خالی صنایع تبدیلی دام در گلستان

گلستان و ظرفیت‌های مغفول مانده در صنایع تبدیلی دام

مدیرکل امور عشایر گلستان با تاکید بر اهمیت ایجاد صنایع تبدیلی، معتقد است راه اندازی صنایع تبدیلی حوزه دام در این استان می تواند ارزش افزوده قابل توجهی حداقل بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد و نیز اشتغال خوبی برای جوانان منطقه ایجاد کند.


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از روابط عمومی امور عشایر گلستان، با وجود راه اندازی واحدهای صنایع تبدیلی در بخش فرآوری شیر خام در گلستان و یک واحد کشتارگاهی نیمه صنعتی، این استان از برخی صنایع تبدیلی مثلا در بخش دباغی پوست دام (چرم سازی)، پشم ریسی، کشتارگاه صنعتی، سردخانه و تولید پودر خون، گوشت و استخوان محروم است.


صنایع تبدیلی که امروزه با توجه به اهمیت صنعتی و تجاری آن در جهان، بخش مهمی از زنجیره تولیدات دامی به شمار می روند و بدون تردید سرمایه گذاری در این بخش ها علاوه بر رونق تولید و افزایش درآمد و ارزش افزوده برای دامداران و صنعتگران، فرصت های شغلی زیادی نیز برای جوانان هر منطقه ایجاد می کنند.


صنایع چرم سازی و استفاده از لوازم و وسایل چرمی (کیف، کفش و البسه) به خاطر استقبال خوب مردم در ایران و دیگر کشورهای جهان، از گذشته های دور مورد توجه صنعتگران قرار داشته و با توجه به کشتار زیاد دام در گلستان بالاخص مناطق شمالی و شرقی آن که ترکمن ها ساکن هستند، و مقدار بالای پوست خام تولیدی، ظرفیت خوبی برای راه اندازی این صنعت در این استان است.


مدیرکل امور عشایر گلستان با تایید اهمیت ایجاد صنایع تبدیلی، معتقد است راه اندازی صنایع تبدیلی حوزه دام در این استان می تواند ارزش افزوده قابل توجهی حداقل بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد و نیز اشتغال خوبی برای جوانان منطقه ایجاد کند.


علیپوری با اشاره به وجود ۷۶۷ هزار راس دام سبک نزد عشایر بومی و کوچنده گلستان که هرساله ۵۰ درصد آن روانه بازار مصرف می شود، گفت: متاسفانه بخش قابل توجهی از این دام ها به صورت زنده و بدون اینکه ارزش افزوده ای برای دامدار و یا برای استان ایجاد کند، از گلستان خارج می شود.


وی افزود: علاوه بر کشتار دام که در طول سال در گلستان بالاخص منطقه ترکمن صحرا انجام می شود فقط در ایام عید قربان بالغ بر ۱۱۰ هزار راس دام در استان ذبح می شود که در صورت کشتار بخش دیگری از دام هایی که هر ساله به صورت زنده از گلستان خارج می شود، توجیه خوبی برای راه اندازی واحد تولیدی و دباغی پوست و چرم در استان است.


مدیرکل امور عشایر گلستان اضافه کرد: عشایر کوچنده و بومی گلستان سالانه شش هزار و ۴۲۵ تن گوشت قرمز، ۱۴ هزار و ۵۶۲ تن شیر، هزار و 125 تن پشم و مو و ۳۸۰ تن کشک تولید و روانه بازار می کنند که می توان با راه اندازی صنایع تبدیلی مرتبط، بخش قابل توجهی از این تولیدات را به ارزش افزوده تبدیل و سپس به دیگر نقاط کشور ارسال کرد.


علاوه بر صنایع تبدیلی حوزه دام، امروزه از ضایعات کشتارگاهی دام و منابع پروتئینی موجود در خون، آلایش و استخوان دام ها که با تبدیل آن به پودرهای غذایی (مکمل های غذایی) برای مصارف تغذیه ای پرورش طیور و ماهیان استفاده می شود، می توان برای راه اندازی واحدهای تولیدی متناسب با آن اقدام کرد.


گفته می شود، پودر خون، گوشت و استخوان به عنوان منبع پروتئین و اسیدهای امینه در تغذیه دام، طیور و آبزیان دارای حساسیت های بسیاری در ایران و جهان می باشد و درحال حاضر این محصولات در صنعت دامداری و مرغداری کاربرد زیادی دارد.


 

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب