امروز : 02 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1396/08/02 - 13:24
  • تعداد بازدید : 850
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي كشور:

گردشگري عشاير باید با حفظ اصالت زندگی عشایر صورت بگیرد

محمدمحب خدايي گفت: گردشگري عشاير باید با حفظ اصالت زندگی عشایری صورت بگیرد چراکه همین اصالت‌ها از مهم‌ترین موارد مورد توجه گردشگران است.


معاون گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري گفت: گردشگري عشاير باید با حفظ اصالت زندگی عشایری صورت بگیرد چراکه همین اصالت‌ها از مهم‌ترین موارد مورد توجه گردشگران است.



به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، محمدمحب خدايي در سومین جلسه کارگروه توسعه گردشگری و صنایع‌دستی عشایری با بيان اين مطلب افزود: هدف از تشکیل شوراهای راهبردی، افزایش مزیت‌ها است، باید جذابیت‌ها را افزایش دهیم تا سرمایه‌گذاران در این بخش‌ها حضور پیدا کنند، صنعت گردشگری، صنعت هم‌افزایی است که باید ویروسی عمل کند.























وي بيان كرد: ما یک حوزه اجرایی و عملیاتی هستیم بنابراين باید رویدادهایی را تدوین کنیم که معرفي ظرفیت‌ها و جاذبه‌ها باشد تا عشایر هم از بخش گردشگری منتفع شوند.








محب‌خدایی اضافه کرد: در حوزه عشایری یکی از مزیت‌ها، بحث کوچ است که باید با استانداردسازی و حفظ اصالت از این مزیت برای توسعه گردشگری عشایری استفاده کنیم.



 













معاون گردشگری سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري با اشاره به اینکه صنعت گردشگری در حوزه عشایری مولد است، افزود: این صنعت فرابخشی است، اما مهندسی گردشگری در کشور نداریم و از این زاویه به گردشگری توجه نشده است.








وي اذعان داشت: تحمیل نظرات سنتی در معاونت گردشگری به پایان رسیده است و براساس تکلیفی که بر عهده سازمان میراث‌فرهنگی گذاشته شده است ما باید گردشگر وارد کشور کنیم و تولید و اشتغال را توسعه بدهیم.








محب‌خدایی اضافه کرد: استفاده از جاذبه‌های گردشگری عشایر باید به حدی برسد که گردشگران برای استفاده از این ظرفیت‌ها حاضر به پرداخت هزینه باشند به این معنی که تجاری سازی را باید در اولویت قرار دهیم.








محمدعلی فیاضی، مدیرکل دفتر توافق‌های ملی گردشگری نیز در این نشست گفت: زندگی، نوع آداب و رسوم، ساختار زندگی اجتماعی و نوع ساخت چادرهای عشایری از جمله ظرفیت‌های بسیار مهمی است که می‌تواند به رشد و رونق گردشگری کشور کمک کند.





وي ادامه داد: برای استفاده از این ظرفیت تمام دستگاه‌ها باید همکاری و مشارکت لازم را داشته باشند، عشایر هم باید در کنار سایر اقشار در حوزه صنایع‌دستی و گردشگری مورد توجه قرار گیرند به همین منظور این کارگروه با هدف هم‌افزایی و مشارکت برای فعال‌سازی و کمک به این بخش تشکیل شده است.








وی بيان داشت: کارگروه توسعه گردشگری و صنایع‌دستی عشایری در ۲۸ استان دبیرخانه دارد که شیوه‌نامه وظایف این دبیرخانه‌ها تدوین شده است و در صورت تأیید و تصویب، طی روزهای آتی به استان‌ها ابلاغ می‌شود.








فیاضی افزود: این کارگروه بستری مناسب برای دست‌یابی به اهداف توسعه‌ای گردشگری و صنایع‌دستی در حوزه عشایری است و امیدواریم با همکاری همه دستگاه‌ها به این مهم دست پیدا کنیم.








در ادامه اين نشست، مهدی میزبان مدیرکل دفتر مطالعات جامع عشایري سازمان امور عشایر ایران نيز در سخناني اظهار داشت: امروز تورهای بسیاری به حوزه عشایری وارد می‌شوند، اما این تورها برنامه منظم و ساختار درستی ندارند و به همین دلیل عشایر به مقدار کافی از حضور این گردشگران منتفع نمی‌شوند.








وي ادامه داد: ۱۰۳ ایل در کشور وجود دارد که این عشایر در ۵۹ درصد از فضای جغرافیایی کشور تردد دارند و  این کارگروه می‌تواند با تعریف یک ساختار درست و تدوین شیوه‌نامه برای گردشگری عشایری، این قشر را از منافع این صنعت بهره‌مند کند.



 

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب