امروز : 28 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1398/02/30 - 00:17
  • تعداد بازدید : 1328
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
رئیس امور عشایر استان مازندران اعلام کرد:

کوچ عشایر مازندران از 4 خرداد به صورت رسمی آغاز می شود

رئیس امور عشایر استان مازندران گفت: کوچ عشایر این استان از 4 خرداد به صورت رسمی آغاز می شود و تا 7 خرداد همه عشایر در مراتع ییلاقی خود استقرار می یابند.


صمد کاظمی در گفتگو با پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، با بیان این خبر افزود: هماهنگی های لازم با دستگاه های مرتبط به ویژه فرمانداری ها برای ارائه خدمات به عشایر کوچنده استان انجام شده است.


وی با یادآوری اینکه اداره امور عشایر استان مازندران حدود سه سال است که راه اندازی شده است، گفت: با توجه به طرح مطالعه ای که در سال 1395 انجام شد، حدود 20 هزار خانوار بهره بردار مرتع در استان مازندران وجود دارد که پنج هزار و 920 خانوار آن عشایر هستند.


 کاظمی افزود: نام و نام خانوادگی، کد ملی، آدرس و سامانه عرفی این پنج هزار 920 خانوار کاملاً مشخص شده و در حال ثبت مشخصات و اطلاعات آنان در سامانه ای که به همین منظور راه اندازی شده است، هستیم.


رئیس امور عشایر استان مازندران بیان داشت: در مازندران هم ایل داریم و هم طایفه مثل ایل "خنار" که بسیار معروف و کوچرو هستند و پروانه چرا دارند و معیشت اصلی آنان از طریق دامداری است.


وی ادامه داد: طایفه های زیادی هم در مازندران زندگی کوچندگی دارند از قبیل طایفه های محسنیان، اشکوری ها، یزدانی ها، چراتی ها که نام این طایفه ها در مرکز ملی آمار ثبت است.


کاظمی در بخش دیگری از سخنانش اظهار داشت: میزان تولید گوشت قرمز عشایر استان مازندران حدود 17 هزار و 531 تن است که با اجرای طرح زنجیره تولید در سال 97، حدود 427 تن افزایش تولید ایجاد شده است. 


رئیس امور عشایر استان مازندران گفت: تعداد 7 تعاونی عشایری در سطح استان ایجاد شده که خدمات رسانی بسیار خوبی به عشایر بویژه در تامین جو، سبوس یارانه ای و کنسانتره انجام می دهند.


وی با بیان اینکه تعاونی های عشایری استان در راستای تامین خوراک دام و کنسانتره حمایت همه جانبه ای را از عشایر کرده اند، گفت: وقتی نقدینگی این شرکت ها زیاد باشد مسلماً خوراک دام ارزانتر به دست عشایر می رسد.


کاظمی افزود: در بعضی از شرکت های تعاونی عشایری کارگاه های تبدیلی ایجاد شده که جو را خرد می کنند و به صورت آرد جو در اختیار عشایر قرار می دهند که هم به هضم دام کمک می کند و هم باعث افزایش بهره وری می شود.


رئیس امور عشایر مازندران با بیان اینکه زنان عشایری دوشادوش مردان کار می کنند و نقش اساسی در تولید دارند، اظهار داشت: در این استان هفت صندوق خرد اعتبارات زنان عشایری راه اندازی شده که بسیار فعال هستند و در اکثر جشنواره ها و نمایشگاه های استانی و ملی حضور پیدا می کنند و تولیدات خود را عرضه می کنند که در افزایش درآمد عشایر تاثیر به سزایی داشته است.


وی با بیان اینکه سیل به اکثر راه های عشایری استان خسارت وارد کرده است، گفت: نیاز است هم دستگاه های استانی و هم سازمان امور عشایر نگاه ویژه ای در این خصوص داشته باشند چون اعتبارات استانی جوابگو نیست و ضروری است برای جبران این خسارات از اعتبارات ملی هم استفاده کنیم. 


 


 


کوچ بهاره عشایر مازنداران - سوادکوه - منطقه ییلاقی دراسله



 

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب