مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی خبر داد:
کوچ عشایر خراسان جنوبی
مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی از کوچ عشایر در این استان خبر داد و گفت: در سال هایی که بارندگی خوب است از 15 اسفند تا 15 فروردین کوچ بهاره صورت می پذیرد و بر اساس میزان علوفه مرتع بین 3 تا 8 ماه زمان کوچ متغییر است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از روابط عمومی امور عشایر خراسان جنوبی، حسین حسین پور اظهار داشت: استان خراسان جنوبی براساس سرشماری عشایر کوچنده کشور دارای 15هزار و 676 خانوار عشایری با جمعیتی بیش از 81000 نفر است.
وی افزود: این جمعیت در قالب 58 طایفه مستقل عشایری هستند که حدود 80 درصد آنان در شهرستان های مرزی استان (سربیشه، درمیان، زیرکوه، نهبندان ) استقرار دارند.
مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی اظهار داشت: براساس نقشه برداری که در سال 93 صورت پذیرفته 6018 کیلومتر ایلراه عشایری در استان مشخص گردید که بر اساس وضعیت بارندگی و طوفان های منطقه ای سالانه 2 تا 3 نوبت مرمت و موج تراشی می شود.
حسین پور ادامه داد: کوچ عشایر در این استان بر اساس میزان علوفه مرتع تعیین می گردد و در سال هایی که بارندگی خوب است از 15 اسفند تا 15 فروردین کوچ بهاره صورت می پذیرد و بر اساس میزان علوفه مرتع بین 3 تا 8 ماه زمان کوچ متغییر است.کوچ پاییزه نیز زمان دقیقی ندارد و به نسبت میزان علوفه حداکثر تا آبان ماه کوچ قشلاقی صورت می پذیرد.
مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی خاطر نشان کرد: عشایر خراسان جنوبی طی یکسال گذشته 16 هزار تن تولیدات دامی شامل گوشت قرمز، شیر و فرآورده های لبنی (روغن ، کره ، ماست، کشک)، کرک و پشم را تولید کردند.
وی افزود: امسال با توجه به وضعیت مطلوب بارندگی و تامین علوفه مراتع، پیش بینی روند افزایشی تولیدات دامی عشایر از جمله گوشت، شیر، روغن، کره، ماست، کشک و ... را داریم.
حسین پور ادامه داد: عمده کوچ عشایر درون استانی است و به صورت محدود به استان خراسان رضوی و از طرفی این استان در فصل ییلاق میزبان بیش از 300 خانوار از عشایر سیستان وبلوچستان می باشد.
نظر دهید