سرپرست امور عشایر اردبیل اعلام کرد:
کوچ عشایر اردبیل از 20 اردیبهشت ماه آغاز می شود
سرپرست امور عشایر استان اردبیل 20 اردیبهشت ماه را آغاز کوچ بهاره عشایر این استان از مناطق قشلاقی به سمت مناطق ییلااقی اعلام کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران نقل از روابط عمومی امور عشایر استان اردبیل، حاتم طهماس پور در شورای عشایری استان اردبیل با بیان این مطلب گفت: برای تسهیل در روند کوچ بهاره، هماهنگی های لازم با دستگاه های ارائه دهنده خدمات به عشایر به عمل آمده و اکیپ های سیار خدمات رسانی نیز در مسیرهای کوچ حضور خواهند داشت.
وی بیان داشت: عشایر این استان در 12 شهرستان مستقر هستند و 1.5 میلیون راس واحد دامی خود را در 651 هزار هکتار از مراتع ییلاقی و قشلاقی استان تعلیف می کنند و شش هزار خانوار عشایری استان نیز به صورت برون کوچ به ییلاقات آذربایجان شرقی کوچ می نمایند.
طهماس پور از عشایر درخواست کرد ضمن توجه به اطلاعیه ها و هشدارهای هواشناسی از استقرار دام خود در مسیل ها، گذرگاه ها و مناطق سیل خیز و عبور از جاده های اصلی و همچنین کوچ شبانه پرهیز و خودداری نمایند.
سرپرست امور عشایر استان اردبیل همچنین از اختصاص دوهزار و 300 تن انواع نهاده دامی به عشایر استان خبر داد و افزود: در مرحله اول برای توزیع 500 تن از این نهاده ها در بین عشایر استان اقدام شده است.
وی با بیان اینکه عشایر اردبیل ۳۰ درصد مواد پروتئینی استان را تامین میکنند، گفت: درآمد سالانه استان اردبیل از تولیدات حوزه کشاورزی ۲۰۰ هزار میلیارد تومان است که سه هزار میلیارد تومان آن توسط عشایر استان درآمدزایی می شود.
طهماس پور اظهار داشت: تولید سالانه گوشت قرمز در استان اردبیل ۳۰ هزار تن است که ۱۱ هزار تن آن توسط عشایر تامین میشود و از ۳۰۰ هزار تن شیر تولیدی در استان ۴۳ هزار تن آن توسط عشایر تولید میشود.
معاون سیاسی و امنیتی و اجتماعی استاندار اردبیل این نیز در این نشست که که در سالن شیخ صفی استانداری با اشاره به اینکه کوچ بهاره عشایر اردبیل از ۲۰ اردیبهشتماه آغاز و به مدت 10 روز ادامه خواهد داشت، خاطرنشان کرد: تدابیر لازم برای تسریع و تسهیل حداکثری در کوچ پیشبینی شده است.
رضا قاسمیان خطاب به روستاییان و عشایر استان گفت: با هرگونه تصرف غیرقانونی مراتع و بخشهای مختلف در زمان کوچ عشایر که موجب اختلال در روند کوچ و آسیبرسانی به مراتع شود، به صورت قانونی برخورد خواهد شد.
وی بیان کرد: در زمان کوچ و استقرار عشایر، تیمهای بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی در مناطق معین مستقر شوند و به خصوص در حوزه بهداشت دهان و دندان توجه ویژهای شود و تیمهای درمانی دندان پزشکی با حداکثر امکانات در مناطق حضور داشته باشند.
قاسمیان با بیان اینکه عشایر به عنوان تولیدکنندگان سنتی و اصلی کشورمان محسوب میشوند که این موضوع باید به شکل یک نگاه واقعبینانه برای حمایت از این قشر نهادینه شود. گفت: صداوسیمای مرکز استان اردبیل و رسانههای رسمی و مجازی استان به موضوع کوچ و استقرار عشایر توجه ویژه داشته باشند و با تولید محتوای مناسب، اطلاع رسانیهای لازم را انجام دهند.
نظر دهید