امروز : 30 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1397/07/23 - 11:41
  • تعداد بازدید : 622
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی خبر داد:

کوچ زود هنگام عشایر خراسان شمالی به مناطق قشلاقی

محمدرضا قلی پور گفت: با آغاز سرما در مناطق ییلاقی، کوچ پاییزه عشایر خراسان شمالی به مناطق قشلاقی مراوه تپه در استان گلستان آغاز شد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ایرنا، محمدرضا قلی پور اظهار داشت: هرساله کوچ پاییزه از نیمه اول آبان ماه آغاز می شد اما امسال به دلیل سرد شدن هوا و نامناسب بودن چراگاه های ییلاقی، عشایر استان زودتر از موعد به مناطق قشلاقی بازگشتند. 


وی با بیان اینکه این استان پنج هزار خانوار عشایری دارد که از این تعداد یک هزار و 200 خانوار نیمه کوچرو و سه هزار و 800 خانوار کوچرو هستند، افزود: همه ساله با آغاز فصل سرما عشایر این استان پس از یک دوره هفت ماهه، مراتع ییلاقی را به سوی مناطق قشلاقی ترک می‌کنند. 


قلی پور اظهار داشت: عشایر خراسان شمالی بهار و تابستان  را در مناطق خوش آب و هوای دامنه کوه های شاه‌جهان، کوه های باغان، کنج خور، کوه سالوک، گلیل و سرانی شیروان، ارتفاعات فاروج، سالوک و آلاداغ، رباط، امیرانلو، دره پرور و کوه تخته میرزا سپری می کنند. 


مدیرکل امور عشایر خراسان شمالیادامه داد: با سرد شدن هوا، عشایر این استان دام های خود را به سوی مناطق گرمسیر قشلاقی مراوه‌تپه در استان گلستان، مانه ‌و سملقان و بخشی از راز و جرگلان، جاجرم و کالیمانی و میاندشت اسفراین کوچ می‌دهند و مدت زمان اقامت عشایر در نواحی قشلاقی استان تا فروردین ماه سال آینده است و مجددا به ییلاقات استان باز می گردند.


وی گفت: علاوه بر عشایر خراسان شمالی عشایر استان های گلستان، خراسان رضوی، سمنان نیز در فصل کوچ از عرصه های خراسان شمالی استفاده می کنند. 


مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی افزود: عشایر گلستان نیز که فصل ییلاق و میانبند را در خراسان شمالی سپری کرده بودند برای قشلاق به استان گلستان کوچ می کنند. 
قلی پور افزود: عشایر سمنان نیز در فصل قشلاق وارد مناطق عشایری خراسان شمالی می شوند بطوری که عشایر این استان حدود پنج ماه از فصل قشلاق خود را در مانه و سملقان و فصل ییلاق و میانبند را نیز در شهرستان های شاهرود و دامغان اتراق می کنند.


وی گفت: به منظور امنیت و کمک به عشایر در مسیر کوچ با نیروی انتظامی، پلیس راه، نیروی مقاومت بسیج و سپاه، فرمانداری ها، بخشداری ها و دهیاری ها و اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان و سایر دستگاه های مربوطه هماهنگی های لازم صورت گرفته است. 


مدیرکل امور عشایر خراسان شمالی افزود: ایل راه های خراسان شمالی از سه ایل راه اصلی تشکیل شده که ایل راه شمالی آن شامل مسیر شمال شهرستان های قوچان، فاروج، شیروان، گیفان، راز و جرگان و مراوه‌تپه است. 


قلی پور اظهار داشت: ایل راه جنوبی در مسیر جنوب شهرستان های قوچان، فاروج، شیروان، اسفراین، جنوب بجنورد، قوری‌میدان و مراوه تپه است و ایل راه میانی از قوچان تا مانه‌ و سملقان در اطراف رودخانه اترک و کالیمانی و مراوه‌تپه است. 


وی افزود: هر کدام از مسیرهای فوق بیش از 400کیلومتر طول دارد. 


کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب