معاون استاندار گلستان:
کمبود آب و علوفه دو مشکل اصلی عشایر گلستان است
محمد حمیدی کمبود آب و علوفه را دو مشکل اساسی عشایر و روستاییان مناطق مرزی این استان دانست.
معاون استاندار گلستان و فرماندار ویژه گنبدکاووس، کمبود آب و علوفه را دو مشکل اساسی و حاد عشایر و روستاییان مناطق مرزی این استان و شهرستان گنبدکاوس دانست.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ایرنا، محمد حمیدی در میزگرد علمی و تخصصی فرماندهان مرزبانی دو استان گلستان و خراسان شمالی با رویکرد راهکارهای ارتقای امنیت ویژه عشایر اکراد خراسان، گفت: این دو مشکل تاثیر منفی در معیشت و درآمد خانوارهای ساکن درنقاط مرزی این استان گذاشته است.
وی افزود: با توجه به اینکه شغل بیشتر مرزنشینان گلستان کشاورزی و دامداری است، اگر برای رفع کمبود آب و علوفه چاره اندیشی اصولی نشود، کشاورزی و دامداری روستائیان و عشایر این استان با تهدید جدی مواجه می شود.
حمیدی با قدردانی از تلاش های مرزبانی گلستان در تامین امنیت نواحی مرزی و حفاظت از مرزهای این استان، اضافه کرد: برنامه ریزی برای مدیریت رژیم آبی رودخانه مرزی اترک به منظور تامین آب مورد نیاز مرزنشینان و عشایر از اولویت های شهرستان گنبدکاووس است.
فرماندار ویژه گنبدکاووس همچنین لزوم برخورد علمی و هوشمندانه در مقوله تامین امنیت و نیز تعامل و همکاری همه متولیان درحوزه عشایری و منابع طبیعی را در رفع مشکلات جامعه عشایری و مرزنشینان مهم دانست و بر آن تاکید کرد.
بر اساس این گزارش، مدیر امور عشایر گلستان نیز در این میزگرد در سخنانی گفت: هم اکنون در این استان یک هزارو 552 خانوار عشایری نیمه کوچنده ترکمن با جمعیت 9 هزارو 696 نفر با مجموع 360 هزار راس دام سبک وجود دارد.
رضا افزود: هرساله درفصل پاییز نیز تعداد یک هزارو 978 خانوار عشایری کرد دو استان خراسان شمالی و رضوی با جمعیت 10 هزار و 991 نفر بامجموع 400 هزار راس دام قشلاق خود را در استان گلستان می گذرانند.
وی گفت: امور عشایری گلستان درمجموع به سه هزار و 530 خانوار عشایری با حدود 21 هزار نفر جمعیت از سه استان گلستان، خراسان شمالی و خراسان رضوی و 760 هزار راس دام سبک آنان خدمات ارائه می کند.
علیپوری اضافه کرد: جمعیت عشایر گلستان اعم از ترکمن ها و کردها به طور میانگین سالانه چهار هزارو 425 تن گوشت قرمز، 13 هزارو 562 تن شیر و 380 تن کشک تولید می کنند.
مدیر امور عشایر گلستان با اشاره به برخی مشکلات جامعه عشایری، بیان کرد: شخم زدن ایلراه های عشایری و تخریب مراتع ازسوی برخی روستائیان مناطق مرزی از مهمترین مشکلات عشایر است که آنان را به ناچار مجبور به عبور از اراضی زراعی و یا ورود به خاک ترکمنستان می کند.
وی برلزوم حفاظت از ایلراه های عشایری و جلوگیری از تخریب مراتع تاکید کرد و گفت: هم اکنون 370 هزار هکتار مراتع درسه شهرستان گنبدکاووس، مراوه تپه و کلاله در اختیار جمعیت عشایری استان گلستان است.
نظر دهید