امروز : 27 دی 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1398/07/15 - 14:01
  • تعداد بازدید : 1132
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
15 مهر، روز ملی روستا و عشایر

پیام تبریک مدیرکل امور عشایر آذربایجان شرقی به مناسبت روز روستا و عشایر

مدیرکل امور عشایر استان آذربایجان شرقی به با تبریک 15 مهر روز ملی روستا و عشایر پیامی به مناسبت گرامیداشت این روز ملی منتشر کرد.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از روابط عمومی امور عشایر آذربایجان شرقی، مدیرکل امور عشایر استان آذربایجان شرقی به با تبریک 15 مهر روز ملی روستا و عشایر پیامی به مناسبت گرامیداشت این روز ملی  منتشر کرد.


متن پیام دکتر آل هاشم به شرح ذیل است :


بنام خدا


عشایر مهد تمدن، تلاش وهمت، صداقت، سمبل عاطفه، سادگی ومهربانی و مصداق عینی اقتصاد مقاومتی والگوی همه ارزشهای ملی ودینی کشورمان محسوب می شوند. مشخصه اصلی جامعه عشایر زندگی در دل طبیعت و وابستگی آنها به دام و مرتع است. عشایر به عنوان جامعه ای با ویژگی های متمایز از جوامع شهری و روستایی از دیرباز در کشور ما حائز اهمیت بوده و همواره در زمینه های مختلف اقتصادی، سیاسی و اجتماعی ایفای نقش می نمایند. جمعیت عشایر استان در دوره ییلاقی ۱۳۲۹۵ خانواربالغ بر ۷۰۵۷۷ نفر و دوره قشلاقی ۸۰۹۷ خانوار بالغ بر ۴۳۸۵۷ نفر می باشد. عشایر آذربایجان شرقی در قالب ۲ ایل قارا داغ وشاهسون و ۹ طایفه مستقل در دوره ییلاقی و ۷ طایفه مستقل در دوره قشلاقی شکل گرفته اند و اکثرا درون کوچ می باشند و همه ساله در فصل ییلاق این استان پذیرای ۵۲۰۰ خانوار عشایر مهمان از استان های همجوار از جمله اردبیل، زنجان و آذربایجان غربی است. عشایر استان آذربایجان شرقی هر سال در بهار با گرم شدن هوا در اواخر اردیبهشت ماه به مراتع سرسبزسهند، بزگوش، قارا داغ کوچ نموده و پس از استفاده از مراتع ییلاقی در اوایل پاییز به قشلاقات خود بازمیگردند. دوره قشلاقی معمولا ۷ ماه و دوره ییلاقی و میانبند ۵ ماه است. طول مسیر عشایر استان از ۳۰ تا ۲۰۰ کیلومتر متغیر می باشد. جمعیت دام استان در دوره ییلاقی حدود ۱.۵ میلیون راس و در دوره قشلاقی حدود 750 هزار راس می باشد عشایر استان از ۲.۴ میلیون هکتار مراتع استان حدود ۱ میلیون هکتار را در اختیار دارند که بیش از ۵۰ درصد از این مراتع درجه یک می باشد. علاوه بر فعالیت های تولیدی و کشاورزی در بین خانوارهای عشایری، بافت قالی و قالیچه، گلیم و ورنی و سایر موارد از جمله جوراب، جاجیم، خورجین، دستکش و کلاه رواج دارد. اهم تولیدات متوسط سالانه عشایر در این استان، گوشت قرمز به مقدار ۱۱۹۳۹ تن، شیر به مقدار ۳۴۱۰۰ تن، پشم به مقدار۱۶۰۰ تن و دلبافته های عشایر مجموعا 37000 متر مربع می باشد.


اینجانب به عنوان خادم عشایر استان، گرامیداشت پانزدهم مهرماه روزملی روستا وعشایر رابه عشایرغیور، متدین و پر تلاش تبریک وتهنیت عرض نموده امیدوارم در کنار تلاش های سایر خادمین عشایر، شاهد شکوفائی و تولید ثروت در مناطق عشایری باشیم و بتوانیم تولیدات سالم عشایر راجهت بهره مندی عموم جامعه، معرفی نمائیم.



    سید محمد حسن آل هاشم
      مدیرکل امور عشایر استان

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب