رئیس امور عشایر استان مرکزی خبر داد:
پرداخت ۱۷ میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال تسهیلات زنجیره تولید به عشایر استان مرکزی
رئیس امور عشایر استان مرکزی گفت: 17 میلیارد و ۶۰۰ میلیون ریال تسهیلات کمبهره بهمنظور رونق زنجیره تولید گوشت به عشایر استان مرکزی پرداخت شد. ۱۴ میلیارد ریال از این تسهیلات یکساله با سود ۱۰ درصد و ۳/۶ میلیارد ریال تسهیلات پنج ساله با سود چهار درصد بوده است. بستههای حمایتی دولت تاثیر بهسزایی در ضریب تولید و تبدیل علوفه به گوشت و افزایش سودآوری این بخش دارد بهطوری که نقدینگی عشایر با دریافت این تسهیلات افزایش یافته و به سهولت میتوانند علوفه را در فصل تابستان تهیه کنند و علاوه بر آن با کنسانتره جیرهنویسی شده از سوی شرکت تعاونی، وزن هر بره را در طول سه ماه تا ۶۰ کیلو گرم افزایش دهند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمانامور عشایر ایران به نقل از امور عشایر استان مرکزی، منصوری با بیان این خبر افزود: 14 میلیارد ریال از این تسهیلات یکساله با سود ۱۰ درصد و ۳/۶ میلیارد ریال تسهیلات دیگر نیز پنج ساله با سود 4 درصد است.
وی اظهار داشت: بستههای حمایتی دولت تاثیر بهسزایی در ضریب تولید و تبدیل علوفه به گوشت و افزایش سودآوری این بخش دارد بهطوری که نقدینگی عشایر با دریافت این تسهیلات افزایش یافته است.
منصوری ادامه داد: با این تسهیلات عشایر استان به سهولت میتوانند علوفه مورد نیاز دام خود را در فصل تابستان تهیه کنند.
رئیس امور عشایر استان مرکزی اضافه کرد: علاوه بر این با کنسانتره جیرهنویسی شده از سوی شرکت تعاونی عشایری استان، وزن هر بره در طول سه ماه تا ۶۰ کیلو گرم افزایش داده می شود.
وی با بیان اینکه ۲۰ درصد تولیدات دام سبک استان مرکزی توسط جامعه عشایری تولید میشود، گفت: ۱۴ هزار راس از دام عشایر این منطقه زیرپوشش بیمه پایه دام قرار دارد.
منصوری افزود: بیش از ۸۰ درصد حق بیمه دام عشایر از محل یارانه پرداخت میشود و به ازای هر راس دام فقط ۲۷ هزار ریال حق بیمه توسط بهرهبردار پرداخت می شود و در صورت بروز حوادث، بیمه برای هر راس دام، ۱۰ میلیون ریال جبران خسارت میکند.
رئیس امور عشایر استان مرکزی ابراز داشت: در چهار ماه نخست امسال سه هزار تن نهاده دامی شامل کنسانتره، سبوس و جو و ۴۵۰ کیسه آرد بین عشایر این استان توزیع شده است.
وی بیان داشت: بهمنظور تجهیز و حفاری ۲ حلقه چاه در ساوه و زرندیه ۱۰ میلیارد ریال هزینه شده است ضمن اینکه دو دستگاه تانکر سیار ۱۲ هزار لیتری، آب آشامیدنی ۳۸۰ خانوار عشایری استان را تامین می کنند.
جمعیت عشایری استان مرکزی بیش از پنج هزار نفر در قالب یکهزار خانوار است که بیشتر در مناطق شهرستان های ساوه، زرندیه، دلیجان و خمین زندگی میکنند.
نظر دهید