فرمانده مرزبانی استان گلستان:
ورود به مناطق مرزی ممنوعه 10 سال محرومیت برای عشایر دارد
سرهنگ رضایی نژاد گفت: هر گونه ورود به مناطق ممنوعه در نوار مرزی از سوی عشایر، محرومیت 10 ساله از چرا را برای دام های عشایر به همراه دارد.
فرمانده مرزبانی استان گلستان اعلام کرد: هر گونه ورود به مناطق ممنوعه در نوار مرزی از سوی عشایر و دام هایشان، محرومیت 10 ساله از چرا در مراتع را برای عشایر به همراه دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ایرنا، سرهنگ ولی الله رضایی نژاد درنخستین میزگرد علمی و تخصصی مشترک فرماندهان مرزبانی دو استان گلستان و خراسان شمالی با رویکرد ارتقای امنیت ویژه عشایر دو استان، گفت: براساس قوانین ابلاغی درصورت تخلف عشایر دراین زمینه، از ورود آنان به مراتع تا 10 سال جلوگیری خواهد شد.
وی افزود: عشایر باید هنگام کوچ بیشتر مراقب دام های خویش باشند تا وارد مناطق ممنوعه ازجمله حریم مرزی کشور ترکمنستان نشوند زیرا ورود غیرقانونی به خاک کشور خارجی، تخلف محسوب و با متخلف به شدت برخورد می شود.
سرهنگ رضایی نژاد بابیان اینکه نیروهای مرزبانی، سربازان نظام درحفاظت از مرزها و تامین کننده امنیت مرزنشینان بویژه عشایر هستند، اضافه کرد: براساس قانون، هیچ فرد یا حیوانی حق ندارد بدون مجوز پا در خاک کشور دیگری بگذارد.
وی با تاکید برضرورت رعایت قوانین و مقررات و وارد نشدن به مناطق ممنوعه مرزی ازسوی عشایر، تصریح کرد: ورود عشایر و دام هایشان به خاک کشور همسایه، وجهه خوبی در روابط دو کشور ندارد.
فرمانده مرزبانی استان خراسان شمالی نیز در این میزگرد گفت: یکی از دلائل ورود غیر قانونی عشایر و دام هایشان به خاک کشور ترکمنستان در نقطه صفر مرزی، غنی بودن مراتع این کشور همسایه است.
سرهنگ قربانعلی داوطلب افزود: مراتع نواحی مرزی ایران فقیر است و کفاف نیاز دام های عشایری را نمی دهد ضمن اینکه برخی مراتع که برای عشایر خراسان شمالی پیش بینی شده، ازسوی مرزنشینان و روستائیان گلستان مورد استفاده و تخریب قرار می گیرد.
وی اضافه کرد: مناسب نبودن ایلراه ها، کمبود آب در مسیر حرکت، نبود پزشک سیار، تخریب مراتع و آغل دام های عشایر خراسان شمالی از دیگر مشکلات این قشر است که لازم است ازسوی مسئولان استان گلستان مورد توجه و رفع قرار گیرد.
نظر دهید