مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی اعلام کرد:
نیاز به 1500 میلیارد ریال اعتبار برای اجرای طرحهای عشایری خراسان جنوبی
غلامرضا قوسی گفت: برای اجرای پروژهها و طرحهای جامعه عشایری این استان حدود یکهزار و 550 میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است.
مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی گفت: برای اجرای پروژهها و طرحهای جامعه عشایری این استان حدود یکهزار و 550 میلیارد ریال اعتبار مورد نیاز است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، غلامرضا قوسی در جلسه شورای هماهنگی مدیریت بحران خراسان جنوبی اظهار داشت: بر اساس سرشماری سال 87 مرکز آمار ایران، جمعیت عشایر خراسان جنوبی81 هزار نفر در قالب 15 هزار و 676 خانوار است.
وی با اشهره اینکه جمعیت دامی عشایر خراسان جنوبی یکمیلیون و 200 هزار رأس دام است، افزود: این تعداد دام عشایر حدود 34 درصد از جمعیت دامی استان را تشکیل میدهد.
قوسی با بیان اینکه اثرات خشکسالی بر زندگی عشایر استان به دو صورت مستقیم و غیرمستقیم تاثیرگذار بوده است، یادآور شد: فقر شدید مراتع و بالا رفتن نرخ مرگ و میر در بین دامهای عشایر از جمله اثرات مستقیم و بیکاری، افزایش جرم، افزایش نهادهای دامی، ناامنی و مهاجرت از جمله اثرات غیرمستقیم خشکسالی بوده است.
مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی با بیان اینکه اقدامات خوبی در سالهای 94 و سال جاری برای تنوعبخشی به مشاغل عشایر استان صورت گرفته است، ادامه داد: در این راستا 36 صندوق در استان تشکیل شده که به هر کدام 3 میلیون تومان کمک بلاعوض پرداخت شده و از محل اعتبارات این صندوق و آورده خود عشایر تسهیلات ارزان قمیت برای افرادی که علاقمند به ایجاد فعالیت تولیدی هستند پرداخت میشود.
وی با بیان اینکه دومین طرحی که در راستای کمک به عشایر برای جبران اثرات خشکسالی در استان اجرا میشود، طرح زنجیره گوشت قرمز است، یادآور شد: در این راستا 90 میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت در اختیار اتحادیههای عشایری استان قرار گرفته شد که برای 41 هزار رأس دام قرارداد بسته شد و حدود 90 تن گوشت تولید شده است.
قوسی ادامه داد: پرداخت وامهای قرضالحسنه با نرخ سود 4درصد و مدت پنج ساله به مبلغ ده میلیون تومان به عشایری که قصد نگهداری دام دارند از دیگر طرحهایی است که در راستای جبران خسارتهای ناشی از خشکسالی برای جامعه عشایری خراسان جنوبی اجرا میشود.
مدیرکل امور عشایر خراسان جنوبی همچنین از موجتراشی 6 هزار کیلومتر از راههای عشایری استان خبر داد و افزود: برای اجرای پروژههای عمرانی برای تامین آب از محل اعتبارات خشکسالی بالغ بر 19 میلیارد ریال هزینه شده است.
وی با اشاره به توزیع 35 هزار تن علوفه در بین دامهای عشایر استان از طریق تشکلهای عشایری، گفت: از این میزان 7 هزار تن علوفه یارانهای بوده است.
قوسی با اشاره به کمبود آب شرب انسان و دام برای جامعه عشایری استان، اضافه کرد: با توجه به اینکه دیگر آبرسانی سیار برای رفع این مشکل پاسخگو نیست پیشنهاد میشود برای ساخت مجتمعهای آبرسانی اعتبارات لازم اختصاص یابد.
نظر دهید