در هفتاد و ششمین بهار زندگی
نکوداشت نویسنده ایل بزرگ قشقایی در شیراز برگزار شد
مراسم نکوداشت دکتر منوچهر کیانی از اساتید برجسته و نویسنده شهیر ایل بزرگ قشقایی با حضور مسئولین استانی و علاقمندان وی در تالار حافظ شیراز برگزار شد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از روابط عمومی امور عشایر فارس، مراسم نکوداشت دکتر منوچهر کیانی با حضور مدیرکل امور عشایر فارس، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی فارس وجمعی از مسئولان و صاحبان اندیشه، ناشران و مردم نجیب و فرهنگ دوست به ویژه جامعه غیرتمند عشایری فارس در تالار حافظ برگزار شد.
دکتر منوچهر کیانی پژوهش های قابل توجهی را در حوزه زندگی سیاسی، اجتماعی و فرهنگی ایل قشقایی انجام داده و اکنون در هفتاد و ششمین بهار زندگی خود، به کسب نشان مفاخر فارس مفتخر شده است.
کارنامه کاری و پژوهشی دکتر کیانی با عناوینی همچون سیه چادرها، گرایلی، کوچ با عشق شقایق، تاریخ مبارزات مردم ایل قشقایی، پرچمدار حماسه جنوب صولت الدوله قشقایی، نگاهی به ایل قشقایی بعد از شهریور 1320، افسانه ها و قصه های مردم ایل قشقایی و... مزین شده است.
تألیفاتی که از آنها به عنوان آثار شاخص این نویسنده، ناشر و پژوهشگر یاد می شود و همین ها بهانه های کوچکی هستند تا در کنار سایر فعالیت های فرهنگی او، زمینه معرفی اش به عنوان یکی از مفاخر فارس را فراهم کنند.
در مراسم نکوداشت این استاد برجسته که با رونمایی از تمبر یادبود او همراه بود، بزرگان فرهنگی و هنری فارس و علاقه مندان این پژوهشگر گرد هم آمدند تا ستایشی را نثار سال های سال فعالیت های پژوهشی اش کنند.
این استاد دانشگاه در سخنرانی خود در این مراسم گفت: اقتضای زمان و زمانه باعث شد قشقایی ها اسلحه را زمین بگذارند و قلم به دست گیرند.
وی از ایل قشقایی گفت، ایلی که سال های سال همچنون خانوادهای بزرگ به حیات خود ادامه داده و خدماتی شایان توجه را به ایران ارائه کرده است.
کیانی به این نکته اشاره کرد که قشقایی ها هرگز خود را از ایران و فارس جدا نمی دانند و تاریخ نشان داده که گوشه ای از این سرزمین نیست که از خون اجداد آنها رنگین نشده باشد.
خالق کتاب «سیه چادرها» البته بر این نکته نیز تأکید دارد که در میان قشقایی ها و ایلیاتی ها هنرمندان، پژوهشگران و نویسندگانی دیگری هستند که باید مورد توجه قرار گیرند و تکریم شوند.
وی شاهد مدعای خود را در تألیف 145 جلد کتاب از سوی مؤلفان ایل دانست و گفت: این در حالی است که تا پیش از انقلاب درباره ایل قشقایی هیچ منبع نوشتاری منتشر نشده بود.
نظر دهید