رئیس امور عشایر استان قزوین:
نقشه ایلراههای مناطق عشایری قزوین در دست تدوین است
بهزاد غیاثوند گفت: تهیه و تدوین نقشه گذرگاهها و ایلراههای تمام مناطق عشایری استان قزوین در دستور کار قرار دارد.
رئیس امور عشایر استان قزوین گفت: تهیه و تدوین نقشه گذرگاهها و ایلراههای تمام مناطق عشایری استان قزوین در دستور کار قرار دارد و بر اساس آن، خدمات لازم به عشایر ارائه میشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری فارس، بهزاد غیاثوند در حاشیه اختتامیه نخستین جشنواره و نمایشگاه ملی شهرستان آبیک اظهار داشت: برگزاری این جشنواره برای معرفی اقوام، طوایف و تیرههای مختلف و آشنایی با آداب و رسوم، امرار معاش و کسب درآمد و زندگی آنان ضروری است.
وی ضمن قدردانی از انجمن صنفی مرتعداران استان قزوین برای برپایی جشنواره ملی کوچ بهاره در شهرستان آبیک افزود: برگزاری چنین جشنوارهای نیازمند انرژی بیشتر و حمایت مسؤولان ادارات مختلف دارد.
رئیس امور عشایر قزوین ادامه داد: طبق سرشماری عشایر کوچنده کشور در سال 87 مشخص شد که استان قزوین 250 خانوار عشایر دارد که پراکنش آنها در شهرستانهای قزوین، بوئینزهرا و آوج بوده است.
غیاثوند اضافه کرد: با تاسیس اداره امور عشایر در اواخر خرداد ماه سال گذشته شناسایی مناطق عشایری استان قزوین صورت گرفته و مشخص شده که شهرستان آبیک هم دارای عشایر بوده که به استان قزوین و برخی طوایف به استان مرکزی کوچ دارند.
وی خاطرنشان کرد: با انجام سرشماری عشایر کوچنده کشور در سال 98، ایلات و عشایر شهرستانهای قزوین، الموتشرقی و غربی، طارم و بوئینزهرا، آبیک و البرز به آمار عشایر استان قزوین افزوده میشوند.
غیاثوند درخصوص تعیین مسیر کوچ عشایر استان قزوین توضیح داد: ایلراهها و گذرگاههای عشایری مربوط به یک سال و دو سال و سالهای گذشته نیست بلکه مربوط به 800 تا یک هزار سال قبل است که سالیان متمادی عشایر از این مسیرها استفاده میکردند.
رئیس اداره امور عشایر قزوین افزود: احتمال دارد برخی از ایلراهها و گذرگاههای عشایری به مروز زمان از بین رفته باشد یا نیاز به مرمت داشته باشد که تدوین نقشه گذرگاهها و ایلراههای تمام مناطق استان قزوین در دستور کار قرار گرفته و پیگیری میشود و بر اساس آن خدمات لازم به عشایر ارائه میشود.
غیاثوند ادامه داد: با توجه به وضعیت بارندگیهای کشور و پررنگتر شدن خشکسالیها در کشور برنامههای مدونی پیشبینی شده که میتوان به پرداخت تسهیلات برای تامین نهاده و علوفه برای مدیریت چرا و حفظ مراتع به عشایر اشاره کرد.
وی اضافه کرد: برای حفظ و حراست از مراتع، پرداخت تسهیلات با سود کم برای عشایر در نظر گرفته شده که سود آن چهار درصد و بازپرداخت آن پنج ساله و تا سقف 150 میلیون ریال است.
غیاثوند خاطرنشان کرد: تسهیلات دیگری هم از بند ب ماده 52 برای عشایر در نظر گرفته شده که سود آن 10 درصد و تا سقف یک میلیارد ریال است که بر اساس تعداد دام و فقط برای تامین نهاده و علوفه اختصاص مییابد که البته دامها باید بیمه شوند و شامل برههای پرواری میشود و میشها باید در مراتع باشند.
رئیس اداره امور عشایر قزوین بیان کرد: با توجه به نوع زندگی و ساختار عشایر و کوچ ییلاقی و قشلاقی اصلاح نژاد دام برنامه در نظر گرفته شده اما استفاده از مراتع برای میشها ادامه دارد.
غیاثوند یادآور شد: عشایر میتوانند برای بهرهمندی از بیمه به اداره امور عشایر استان قزوین، مدیریت جهاد کشاورزی شهرستانها و مراکز خدمات کشاورزی مراجعه کنند.
گفتنی است، در مراسم اختتامیه جشنواره و نمایشگاه ملی کوچ بهاره غلامرضا اخلاقی بخشدار بخش مرکزی شهرستان آبیک حضور داشت که همزمان کوچ بهاره عشایر این شهرستان به سمت منطقه ییلاقی سربیشه کندوان استان البرز هم صورت گرفت.
نظر دهید