امروز : 01 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1396/10/19 - 15:13
  • تعداد بازدید : 870
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
مدیرکل امور بین الملل وزارت جهادکشاورزی:

مطالعات جهانی محدودی در خصوص عشایر وجود دارد

هومن فتحی گفت: مطالعات خوبی در خصوص عشایر انجام شده اما این مطالعات از سطح ملی به سطوح منطقه ای و جهانی نرسیده است.


مدیرکل امور بین الملل و سازمان های تخصصی وزارت جهادکشاورزی گفت: مطالعات ملی خوبی در خصوص عشایر انجام شده اما این مطالعات از سطح ملی به سطوح منطقه ای و جهانی نرسیده و مطالعات جهانی محدودی در این خصوص وجود دارد.




به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، هومن فتحی در گردهمایی سراسری مسئولین روابط عمومی های امور عشایر کشور که با حضور رئیس سازمان امور عشایر ایران در تهران برگزار شد در سخنانی وضعیت جهانی عشایر و وظیفه روابط عمومی ها در معرفی جامعه عشایری را تشریح کرد.



وی با بیان اینکه تا کنون آمار دقیقی از عشایر جهان ارائه نشده است، اظهار داشت: جمعیت عشایری دنیا در آمارهای مختلف بین 180 تا 200 میلیون نفر برآورد شده که با در اختیار داشتن بیش از یک میلیارد راس دام بخش مهمی از تولیدات ناخالص و بیش از ده درصد گوشت مصرفی دنیا را تولید می کنند.




فتحی افزود: بیشترین جمعیت عشایری دنیا را جنوب آفریقا با 70 میلیون نفر به خود اختصاص داده که 34 درصد کل جمعیت عشایر جهان را شامل می شود.





 


مدیرکل امور بین الملل و سازمان های تخصصی وزارت جهادکشاورزی اضافه کرد: جمعیت عشایری شرق آسیا حدود 21 میلیون نفر، جمعیت عشایری آمریکای جنوبی و مرکزی حدود 32 میلیون نفر، جمعیت عشایری جنوب آسیا حدود 20 میلیون نفر و در منطقه ای از آسیا نیز حدود 82 میلیون نفر عشایر زندگی می کنند.



وی ادامه داد: در جنوب آفریقا، آمریکای مرکزی، خاورمیانه و جنوب آسیا به دلیل گسترش کشاورزی صنعتی، جمعیت عشایری رو به کاهش است در صورتی که در آسیای مرکزی جمعیت عشایری رو به گسترش است.



فتحی با اشاره به جایگاه و اهمیت عشایر در اقتصاد دنیا گفت: کماکان عشایر در دنیا جایگاه اقتصادی ویژه ای دارند چرا که حدود 25 درصد کل اراضی دنیا را در اختیار دارند که این میزان در قاره آفریقا بیش از 65 درصد اراضی را شامل می شود.



مدیرکل امور بین الملل و سازمان های تخصصی وزارت جهاد کشاورزی گفت: با توجه به اینکه در حال حاضر دنیا دچار چالش های اقلیمی شده اما عشایر همچنان مهم ترین نقش را در حفظ چرخه آب، تثبیت کربن، حفظ تنوع بیولوژیکی، حفظ گیاهان و خاک ایفا می کنند.



وی با بیان اینکه تهدیدها و چالش های جدی ای برای عشایر در قرن 21 وجود دارد و با شرایط موجود آینده امیدبخشی برای عشایر متصور نیست، تصریح کرد: افزایش تولید سلاح های پیشرفته و گسترش تجارت جهانی و سهولت واردات محصولاتی از قبیل گوشت ارزان، مشکلاتی را برای عشایر و زندگی آنان ایجاد کرده که از مهمترین این مشکلات استراتژی ها و دیدگاه های غلط دولت ها نسبت به عشایر است.



فتحی گفت: در هر مقطعي از زمان دیدگاه ها نسبت به عشایر با توجه به بعضی سیاست ها و الزامات عوض می شود مثلا زمانی تکنولوژی در توسعه زندگی عشایر مهم بود و در حال حاضر آینده و بقای عشایر را به تصمیم گیری های سیاسی دولت ها ارتباط می دهند.



مدیرکل امور بین الملل و سازمان های تخصصی وزارت جهادکشاورزی با تاکید بر اینکه دولت ها باید به لحاظ سیاسی ادامه حیات عشایر را تضمین کنند، تصریح کرد: راه نجات عشایر را باید سازمان های بین المللی در رویکرد شناخت و مطالعه دقیق شیوه های تولید و برنامه ریزی صحيح لحاظ کنند تا هم زندگی و هم ظرفیت تولیدی عشایر ارتقا داده شود.





 


وی ابراز داشت: در حال حاضر جامعه جهانی به دو دسته، جامعه ای که اطلاعات و دانش دارد و جامعه ای که از اطلاعات و دانش بی بهره است، تقسیم شده است و عقب ماندگی از تکنولوژی های جدید ارتباطی و اطلاعاتی باعث می شود که عشایر ضعیف تر شوند.



فتحی ادامه داد: از مزایای مثبت تکنولوژی های جدید ارتباطی دسترسی آسان به اطلاعات است لذا آینده عشایر وابسته به این است که با اتخاذ سیاست های درست یک نظام اطلاعاتی قوی پی ریزی شود که در این خصوص نقش روابط عمومی ها بسیار تعیین کننده است.



مدیرکل امور بین الملل و سازمان های تخصصی وزارت جهادکشاورزی با اشاره به اهمیت روابط عمومی ها در شناساندن جامعه عشایری گفت: در تاریخ عشایر تا این حد روابط عمومی ها از حاشیه به متن نیامده بودند و اگر می خواهید نقشی ایفا کنید باید از همین امروز شروع کنید و از ظرفیت رسانه ها هم استفاده و بهره برداري لازم را انجام دهيد.



وی اضافه کرد: باید بانک اطلاعاتی برای عشایر ایجاد شود و شبکه سازی لازم انجام شود چرا که به دلیل فاصله جغرافیایی زیاد عشایر از محیط های شهری، اینترنت می تواند کمک زیادی به برقراری ارتباط با عشایر و مبادله اطلاعات کند.



فتحی با اشاره به برگزاری نشست جهانی "معیشت کوه نشینان" در آذر ماه سالجاری در مقر فائو در رم، گفت: در این نشست که رئیس سازمان امور عشایر نیز حضور داشتند برای اولین بار مستند بسیار مناسبی از زندگی عشایر ایران که توسط سازمان امور عشایر تهیه شده بود پخش شد که استقبال زیادی از آن شد.



مدیرکل امور بین الملل و سازمان های تخصصی وزارت جهادکشاورزی در پایان یادآور شد: در سطح جهانی سازمان هایی از قبیل فائو، بانک جهانی، یونسکو و ... بر روی عشایر کار و مطالعه می کنند و باید از این ظرفیت ها به بهترین شکل ممکن استفاده و بهره برداری کنیم.



 


 

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب