مدیرکل امور عشایر خوزستان خبر داد:
مراکز عرضه تولیدات عشایر خوزستان راهاندازی میشوند
علیرحم کریمی گفت: راهاندازی مراکز عرضه تولیدات عشایر و مراکز عرضه دام سبک عشایر خوزستان تا پایان امسال راهاندازی میشوند.
مدیرکل امور عشایر خوزستان گفت: راهاندازی مراکز عرضه تولیدات عشایر و مراکز عرضه دام سبک عشایر در حال پیگیری است و این مراکز تا پایان سال راهاندازی میشوند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، علیرحم کریمی در گفتوگو با خبرگزاری ایسنا اظهار کرد: طبق جلساتی با استاندار، رئیس سازمان برنامه و بودجه و برخی فرمانداران، مقرر شد یک مرکز عرضه تولیدات عشایر در اهواز و چند مرکز عرضه و توزیع تولیدات عشایر در چند شهرستان استان به منظور ساماندهی تولیدات عشایر راهاندازی شود تا با جمعآوری محصولات و تولیدات عشایری از طریق تشکلهای عشایری، دسترسی مردم به این تولیدات تسهیل شود و عشایر از تولیداتشان بیشتر منتفع شوند.
وی با اشاره به سالم بودن تولیدات دامی عشایر بیان کرد: در آینده نزدیک و در سال جاری مراکز عرضه تولیدات عشایر که شامل تولیدات پروتئینی، صنایع دستی و تولیدات گیاهان دارویی و تولیدات باغی عشایر است، در اهواز دزفول، ایذه، مسجدسلیمان و اندیمشک راهاندازی خواهند شد.
کریمی اضافه کرد: همچنین راهاندازی میادین عرضه دام سبک عشایر نیز در دست پیگیری است و با تهیه زمین مورد نظر، این مراکز در اهواز و شوشتر راهاندازی میشوند که کمک شایانی به فروش دام عشایر و تأمین گوشت قرمز استان خواهد کرد.
مدیرکل امور عشایر خوزستان در بخش دیگری از سخنانش گفت: با توجه به اینکه در سال جاری هنوز شاهد بارشی نبودیم و در محل استقرار عشایر کمبود آب وجود دارد، آبرسانی به مناطق عشایری را با تانکرهای سیار و همچنین از طریق ایستگاههای پمپاژ و خطوط انتقال آب در کانونهای عشایری استان تأمین میکنیم.
وی در خصوص تأمین علوفه دام عشایر گفت: تاکنون بیش از هفت هزار تن علوفه به صورت نقدی و مدتدار از طریق تشکلهای عشایری به دامداران عشایری استان توزیع شده است تا مشکل تأمین علوفه عشایر تا حدودی رفع شود.
کریمی خاطرنشان کرد: بر اساس هماهنگیهای صورت گرفته، اداره دامپزشکی خوزستان آماده ارائه خدمات دامپزشکی و به ویژه در بخش واکسیناسیون به عشایر است.
مدیرکل امور عشایر خوزستان با بیان اینکه بیش از 98 درصد از عشایر استان دارای دفترچه سلامت هستند اضافه کرد: در خصوص بهداشت و درمان عشایر نیز هماهنگیهای لازم انجام شده تا اکیپهای سیار پزشکی و مراکز و خانههای بهداشت، خدمات مورد نیاز را به عشایر ارائه دهند.
وی عنوان کرد: تأمین مایحتاج عمومی عشایر نیز از طریق تشکلهای عشایری پیگیری میشود و آرد مورد نیاز عشایر با سرانه هر نفر 12 کیلوگرم در ماه در حال توزیع است.
کریمی یادآور شد: سرانه آرد عشایر حدود شش کیلوگرم بیشتر از سرانه شهری است زیرا قوت اصلی عشایر نان است و این اقدام در دولت یازدهم انجام شده که کمک بزرگی به تأمین آرد عشایر میکند.
مدیرکل امور عشایر خوزستان بیان کرد: در برخی از مناطق عشایری که سخت گذر هستند و یا در فصل زمستان ممکن است به علت بارش باران مسدود شوند، ارزاق شش ماهه عشایر تأمین میشود که این مایحتاج عمومی شامل علوفه، نفت سفید و کپسول گاز، آرد و ... میشود.
وی در خصوص تأمین نفت سفید و کپسول گاز عشایر اظهار کرد: نفت سفید و کپسول مورد نیاز عشایر از طریق تشکلهای عشایری و شرکت پخش و پالایش فرآوردههای نفتی خوزستان در حال انجام است و به میزان مورد نیاز عشایر تأمین خواهد شد.
نظر دهید