عشایر کوچنده فارس دام خود را بیمه و پلاک کوبی کنند
مدیرکل امور عشایر فارس گفت: عشایر استان قبل از آغاز کوچ موظف به بیمه و پلاک کوبی دام و تهیه کارت تردد هستند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، عبدالحمید کریمی اظهار داشت: دامداران عشایری فارس موظف به بیمه و پلاک کوبی دام و تهیه کارت تردد قبل از آغاز کوچ هستند و در صورت اجرا نکردن پلاک کوبی، نیروی انتظامی دام را به عنوان قاچاق تلقی میکند.
وی گفت: کوچ بهاره و سنتی عشایر فارس هرساله از ۲۰ فروردین آغاز می شد اما امسال به دلیل بروز خشکسالی، دوهفته زودتر از موعد آغاز شده است.
کریمی با اشاره به اینکه کوچ ماشینی عشایر استان نیز از ۲۳ اردیبهشت آغاز می شود، از عشایر خواست با هماهنگی با نهادهای ذیربط از جمله دامپزشکی، منابع طبیعی و نیروی انتظامی اقدام به کوچ کنند.
مدیرکل امور عشایر فارس با بیان اینکه کوچ سنتی و پیاده عشایر فارس ۲۵ تا ۴۵روز زمان می برد و کوچ با ماشین آنان نیز طی یک روز انجام می شود، یادآور شد: ۱۰گروه سیار مدیریت کوچ، متشکل از دو گروه مستقر در ستاد استان و مابقی در شهرستانهای قشلاقی به صورت مستمر بر کوچ عشایر نظارت میکنند.
کریمی ادامه داد: برای جلوگیری از مشکلات تامین علوفه دام عشایر کوچرو، ۲۳شرکت تعاونی عشایری، کارخانه خوراک دام فیروزآباد و عرضه دام شهرستان ممسنی علوفه مورد نیاز و ارزاق عمومی شامل آرد و سایر کالاهای اساسی عشایر را تامین میکنند.
پرداخت 90درصد هزینه پنل های خورشیدی عشایر توسط دولت
مدیرکل امور عشایر فارس با اشاره به توزیع پنل های خورشیدی در بین عشایر استان، گفت: قیمت پنلهای خورشیدی در بازار آزاد ۲۰ تا ۲۵میلیون تومان است اما عشایر تنها 10درصد هزینه آن را پرداخت می کنند و 90درصد مابقی را دولت می پردازد.
وی ادامه داد: از سال ۱۴۰۰ تاکنون ۲۸۰۰ پنل تولید برق خورشیدی در میان عشایر استان توزیع شده و دولت سیزدهم این قول را داده تا پایان دولت تمام عشایر از پنل خورشیدی بهره مند شوند.
کریمی در خصوص نصب حمامهای خورشیدی در مناطق عشایری فارس نیز اظهار کرد: بهداشت عشایر در دو وجه بهداشت فردی و خدمات بهداشت و درمان است و در این راستا در سال های گذشته کانکسهای سیار بهداشتی در مناطق عشایری استان دایر شده و این روند در سال جاری نیز ادامه خواهد داشت.
عشایر از منابع طبیعی مانند فرزند محافظت میکنند
مدیرکل امور عشایر فارس گفت: طبیعت، جنگل، کوه، دشت و مرتع خانه عشایر است و از طبیعت و منابع طبیعی همچون فرزندان خود حفظ و حراست میکنند.
وی اضافه کرد: معیشت عشایر بر پایه طبیعت و مرتع است و به طور طبیعی از درختان فرسوده، خشک و شکسته برای گرمایش استفاده میکنند و امور عشایر استان نیز توزیع سیلندر گاز و نفت و ابزارهای گاز سوز را برای کمک به عشایر در دستور کار دارد.
عشایر فارس ۳۰درصد مواد پروتئینی استان را تأمین میکنند
مدیرکل امور عشایر فارس با اشاره به نقش عشایر در تولید مواد پروتئینی و لبنی، اظهار کرد: عشایر فارس ۲۵ تا ۳۰درصد مواد پروتئینی مورد نیاز جامعه شهری و روستایی استان را تأمین میکنند که با توجه به جمعیت کم آنان، میزان قابل توجهی است.
وی گفت: اشتغالآفرینی برای عشایر استان با اجرای چهار طرح توسعه صنایع دستی، توسعه گردشگری، توسعه تولید گوشت قرمز و توسعه کشت گیاهان دارویی درحال انجام است.
برپایی نوروزگاه ها برای عرضه محصولات عشایر
مدیرکل امور عشایر فارس با بیان اینکه در ایام نوروز، در جادههای استان سیاه چادرها و نوروزگاه های عشایر برپا شد، علت برپایی آنها را این گونه توضیح داد: براساس آمار پلیس، در سالهای گذشته در ورودی ۳۰کیلومتری شهرها ۶۰درصد تصادفات به علت خستگی رانندگان رخ میداد و این سیاه چادرها به عنوان محلی برای استراحت رانندگان و پیشگیری از وقوع حوادث جاده ای راه اندازی شد.
وی با اشاره به اینکه برپایی نوروزگاههای عشایر از دو جهت قابل تأمل است، گفت: برپایی نوروزگاهها در دو محور سلامت بخشی به شهروندان و مشق اقتصادی برای عشایر و کمک به عرضه محصولات آنان صورت گرفته و امیدواریم این غرفهها به صورت دائم برپا شوند.
نظر دهید