امروز : 28 آذر 1404
<<سرمایه گذاری برای تولید>>
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : // - 14:11
  • تعداد بازدید : 792
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
قائم‌مقام سازمان امور عشایر:

عشایر نماد اقتصاد مقاومتی و همسو با آن هستند

قائم‌مقام سازمان امور عشایر گفت: عشایر با نقش موثر خود در تولید نمادی از اقتصاد مقاومتی و همسو با آن هستند.

قائم‌مقام سازمان امور عشایر گفت: عشایر با نقش موثر خود در تولید نمادی از اقتصاد مقاومتی و همسو با آن هستند و با حداکثر فعالیت و توان کمترین توقع و بیشتر کارایی را دارند.


 


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، شاهپور علایی‌مقدم در همایش "روز جهانی بز" که در مؤسسه علوم دامی  کشور در کرج برگزار شد، گفت: عشایر در عرصه تولید بویژه تولید گوشت قرمز کمک شایانی به کشور دارند و 25 درصد گوشت کشور توسط آنان تأمین می‌شود که در واقع عشایر یکی از مصادیق خوب بهره‌وری در تولید محسوب می‌شوند.


 


وی با اشاره به اینکه از ۸۴ میلیون هکتار مرتع کشور بیش از ۳۴ میلیون هکتار مرتع در اختیار  عشایر قرار دارد، افزود: ۱.۸ درصد جمعیت کشور را عشایر تشکیل می‌دهند که حدود 24 میلیون رأس دام که 28 درصد دام کشور را شامل می شود را در اختیار دارند.


 


علایی‌مقدم بابیان اینکه حدود یک‌میلیون و 200 هزار نفر عشایر در ایران زندگی می‌کنند، بیان داشت: هر فرد عشایری توانایی این را دارد که گوشت 16 ایرانی را تأمین کند.


 


قائم‌مقام سازمان امور عشایر با اشاره به اینکه عشایر در امر گردشگری نیز کمک شایانی به کشور کرده‌اند، افزود: حدود 40 درصد از صنایع دست همچون فرش نیز توسط جامعه عشایری کشور تولید می شود.


 


وی ارائه خدمات و پشتیبانی از عشایر را ازجمله مهم‌ترین وظایف سازمان امور عشایر برشمرد و ادامه داد:  عشایر کشور در ۱۵ هزار سامانه پراکنده هستند لذا تأمین اعتبار به‌منظور ارائه خدمات به کوچ کنندگان در خصوص ایل راه، تأمین انرژی نو و ارتقا بهداشت امری ضروری است.


 


علایی مقدم   گفت: از میزان کل 19 میلیون راس بزی که در کشور وجود دارد 8 و نیم میلیون راس آن در جامعه عشایری وجود دارد که از این میزان حدود 130 هزار تن شیر و بیش از 30 هزار تن گوشت قرمز تولید می شود.


 


قائم‌مقام سازمان امور عشایر در خصوص برنامه های این سازمان افزود: با حمایت دولت و اختصاص تسهیلات ارزان قیمت در سال جاری و سال آینده حدود 1000 میلیارد تومان تسهیلات کم بهره و با بازپرداخت طولانی مدت در 7 برنامه اساسی به عشایر پرداخت خواهد شد که مهم ترین آن تکمیل زنچیره تولید گوشت قرمز تا سر سفره مردم است.


 


وی گفت: همچنین تکمیل زنجیره تولید لبنیات و فرآورده های لبنی، توسعه باغدار در اراضی شیب، توسعه گردشگری، توسعه صنایع تبدیلی و فراوری، توسعه کشت گیاهان دارویی و فعالیت شرکت های دانش بنیان و جوانان و زنان عشایری از دیگر برنامه های سازمان امور عشایر برای تنوع بخشی تولیدات عشایری است.


 


علایی مقدم اضافه کرد: تلاش دولت این است که میزان سرانه درآمد عشایر را که در حال حاضر به طور میانگین یک میلیون و یکصد هزار تومان است به بیش از دو و نیم میلیون تومان تا برنامه ششم برسانیم که این مهم با استفاده از دانش بومی عشایر و تلفیقی از علم و تحقیقات و انتقال یافته های تحقیقاتی به عشایرمحقق می شود


 


قائم‌مقام سازمان امور عشایر خاطرنشان کرد: با توجه به تنوع اقلیمی کشور و استقرار عشایر در 15 هزار سامانه، تامین اعتبار برای عشایر و اختصاص بودجه های بلاعوض برای ارایه خدمات به کوچندگان در زمینه ایل راه ها و تهیه و تدارک انرژی های نو از جمله پنل های خورشیدی، ارتقای بهداشت و سلامت خانوارهای عشایری می تواند از جمله مهم ترین اقدامات برای رفع مشکلات عشایر کشور باشد.


 



 


 

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب