امروز : 03 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1395/09/28 - 11:19
  • تعداد بازدید : 928
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
رونمایی از کتاب عشایری "روزگار سپری شده"

عشایر كهگيلويه و بويراحمد دهه 70 به روایت حسن غفاری

کتاب و آلبوم عکس‌های حسن غفاری تحت عنوان "روزگار سپری شده" در خانه هنرمندان ایران رونمایی شد.

کتاب و آلبوم عکس‌  "روزگار سپری شده" اثر حسن غفاری هنرمند عکاس کشور، در خانه هنرمندان رونمایی شد.


 


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، کتاب و آلبوم عکس "روزگار سپری شده" اثر حسن غفاری روز چهارشنبه ۲۴ آذر در مراسمی در تالار استاد شهناز خانه هنرمندان ایران رونمایی شد.


 


این مراسم در چارچوب پنجمین دوره همایش "ده روز با عکاسان" و همزمان با روز انجمن عکاسان میراث فرهنگی و با حضور و سخنرانی استاد جواد صفى نژاد پژوهشگر عشایری و افشین شاهرودى از هنرمندان پیشکوت عکاسی کشور برگزار شد.


 


"روزگارسپرى شده"، کتابى سیاه و سفید در قطع رحلى و مشتمل بر١۵٠ صفحه است که در آن ١٨٠ قطعه عکس از استان کهگیلویه و بویراحمد مربوط به دهه هفتاد ارائه شده است.


 


 این کتاب به دو زبان فارسى و انگلیسى با مقدمه و نوشته هایى از ناصر فکوهى، افشین شاهرودى و مهدى غفارى روانه بازار کتاب شد.


 


بر اساس این گزارش، افشین شاهرودی، عکاس و هنرمند پیشکسوت کشور در مراسم رونمایی این کتاب گفت: عکاسی حافظه­ تاریخ است و عکس­های عشایری در این کتاب وجود دارد که بسیاری از اتفاقات و رفتارهای فرهنگی آنان تغییر کرده است.



وی ابراز داشت: عکاس به صورت هدفمند به آینده گزارش می دهد؛ او آیین­هایی را ثبت می­کند که در آینده تغییر می­کند و شاید دیگر وجود نخواهند داشت و ارزش واقعی این کارها در آینده بیشتر نمایان خواهد شد.


 


استاد جواد صفی­نژاد، پژوهشگر و محقق عشایری نیز در این مراسم در سخنانی اظهار داشت: غفاری یک مرحله را در این کتاب گذرانده که 20 سال طول کشیده و آن مرحله­ گذار است.


 


صفی نژاد افزود: مساله­ای که به عکاسان توصیه می­کنم این است که از هر کجا عکس می­گیرند اسامی را با نقشه و اطلاعات معرفی کنند.


 


حسن غفاری نیز در این مراسم در سخنانی گفت: این روزها در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری جلساتی درباره مردم شناسی برگزار می­شود اما چندان به آن توجه نمی­شود و از علاقه­مندان این رشته حمایت نمی شود.


 


 


 عضو هیات رئیسه انجمن عکاسان ایران افزود: همه­ ما که در حوزه مردم نگاری فعالیت می کنیم بدهکار هستیم؛ بدهکار به خانواده و به کسانی که اجازه دادند وارد زندگی­شان شویم و عکاسی کنیم تا اسنادی تاریخی ثبت و ضبط شود.


 


غفاری ادامه داد: انقلاب دیجیتال سبب شد عکس­های ما فروش نرود البته این اتفاق نوین باعث خوشحالی ماست. عکاسی این توان را دارد که زمان را در جایی دیگر به نمایش بگذارد و در آخر ما و آرشیومان می­مانیم.


 


وی ابراز داشت: مدیون افراد زیادی هستم که اولین نفر پدرم است. او یک قطعه زمین خود را فروخت و با پول آن یک دوربین عکاسی خریدم. این کتاب بعد از فوت پدرم منتشر شد و فقط می­توانم بگویم ممنون هستم.




 


گفتنی است، پیش از این نیز کتاب و آلبوم عکس "پنجره ای رو به زندگی" منتخبی از آثار این هنرمند با نام کشور وارد بازار کتاب شده بود.


 


 

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب