در گفتگو با روزنامه همشهری بررسی شد
عشایر تهران چند درصد نیازهای غذایی تهرانی ها را تولید میکنند؟
مدیر امور عشایر استان تهران گفت: جمعیت عشایری استان تهران 14هزار نفر است که 25درصد گوشت قرمز استان تأمین میکنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، هاتف ممیزی، مدیر امور عشایر استان تهران در گفتوگو با همشهری، جمعیت عشایری استان تهران را 14هزار نفر اعلام کرد و گفت: 25درصد گوشت قرمز تهران را عشایر استان تأمین میکنند.
وی افزود: در حوزه لبنیات هم 25درصد از لبنیات تولیدی عشایر برای مصرف خودشان است و مابقی به روستاها و شهرهای نزدیک عرضه میشود.
به گفته ممیزی در سال 96، حدود 14هزار و 70 تن شیر، 11هزار و 760 تن گوشت، 3هزار و 700 تن لبنیات و همچنین حدود 550 تن پشم توسط عشایر استان تهران تولید شده است.
ممیزی با اشاره به اینکه خشکسالی و تعرض به مراتع مشکل اصلی عشایر استان تهران است، گفت: در سال زراعی گذشته، شاهد بارش 3/27 میلیمتری در استان تهران بودیم که این کاهش بارش بر مراتع اثر گذاشت تا جایی که براساس آمار، 12هزار تن از میزان علوفه مراتع کاسته و موجب شد تا 287 تن از وزن دام عشایر تهران کم شود.
مدیر امور عشایر استان تهران مسئله تأمین آب مورد نیاز دامهای عشایر را بهعنوان مشکل ناشی از خشکسالی عنوان کرد و افزود: بهدلیل تعرض به آبهای موجود در مسیر عشایر و خشکسالی استان تهران، عشایر بسیاری از آبهای سطحی و قناتها را از دست دادهاند و ما مجبور هستیم در مسیر عبور عشایر تانکرهای آب تدارک ببینیم.
وی با گلایه از نهادهایی که مراتع را به نام خود میزنند، گفت: تصرف و تعرض به منابع طبیعی ملی در استان تهران زیاد اتفاق میافتد و ازآنجا که مرتع، بستر زندگی عشایر است، با این تصرفها دایره حضور عشایر در عرصههای طبیعی هر روز تنگتر میشود.
ممیزی افزود: از سوی دیگر محورهای مواصلاتی در استان تهران بدون مطالعه ایجاد شده که این موارد موجب قطع مسیر عشایر برای حرکت میان ییلاق و قشلاق شده است ضمن آنکه گسترش شهرنشینی بخصوص در حد فاصل تهران تا شهرستان های دماوند و فیروزکوه مانع عبور احشام و دام عشایر در این محورها شده است و در جنوب تهران هم در برخی مناطق عرصه مرتعی واگذار شده است و این امر عشایر را برای بهرهبرداری از علوفه دام دچار مشکل کرده است.
مدیر امور عشایر تهران با اشاره به قانونی که در سال 89 در رابطه با اراضی ملی تصویب شده است، گفت: استان تهران نخستین استان در کشور است که تمامی مسیرهای عشایری آن ثبت روزنامه رسمی شد، بنابراین هرگونه تصرف در این مسیرها منجر به پیگرد قانونی میشود.
وی افزود: در بعضی از مکانها، بسترهای طبیعی مورد استفاده نهادها و ارگانهای نظامی قرار میگیرد، در مواجهه با این نهادهای نظامی هم قوه قضاییه خیلی ضربتی عمل نمیکند و معمولا انتخاب مسیر جایگزین را پیشنهاد میدهد.
ممیزی بزرگراه پردیس را هم مانعی برای حرکت عشایر معرفی کرد و اظهار داشت: یکی از معضلاتی که در خصوص عشایر تهران با آن دست به گریبان هستیم، بزرگراه پردیس است چراکه این بزرگراه یکی از بزرگترین مسیرهای ییلاقی عشایر استان تهران را مورد هدف قرار داده است.
مدیر امور عشایر استان تهران افزود: بعد از ایجاد این بزرگراه، زیرگذر مناسب تعبیه نشد و بر همین اساس این ایده مطرح شد تا با ایجاد یک پل روگذر دامها و عشایر از بزرگراه عبور کنند که بهدلیل هزینه بالا و کاربرد آن در بازه زمانی دو ماهه، هیچوقت این ایده اجرایی نشد.
ممیزی ادامه داد: عشایر تهران هنگام کوچ با هماهنگی پلیسراه از عرض این بزرگراه عبور میکنند.
نظر دهید