مدیر کل حفاظت و حمایت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری:
عشایر بیشترین خسارت را از تخریب منابع طبیعی متحمل ميشوند
بهمن افراسیابی گفت: برخی از عرصههای منابع طبیعی در اثر تغییرات اقلیمی، سهل انگاری و دخالتهای انسانی در شرایط نامطلوب قرار دارند.
مدیر کل دفتر حفاظت و حمایت سازمان جنگلها، مراتع و آبخیزداری گفت: برخی از عرصههای منابع طبیعی در اثر تغییرات اقلیمی، سهل انگاری و دخالتهای انسانی در طبیعت در شرایط نامطلوب قرار دارند و باید به طور جدی به آن توجه کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، بهمن افراسیابی با بیان اینکه در تخریب منابع طبیعی بیشترین خسارت را عشایر متحمل ميشوند، گفت: یکی از اقدامات حفاظتی در راستای اجرای این تفاهمنامه صدور کارت مرتعبانی برای عشایر است تا علاوه بر حفظ و جلوگیری از انقراض و احیای گونههای جنگلی و مرتعی، این منابع به صورت پایدارتری حفاظت شوند.
وی همکاری در ارائه تسهیلات لازم به مردم محلی برای حفاظت و حراست از مراتع، ایجاد انگیزه مشارکت با بهرهبرداران، استفاده از انرژیهای نوین در حفاظت از عرصههای طبیعی، تامین بستههای تشویقی و تجهیزات مورد نیاز به عشایر مانند آبگرمکنهای خورشیدی، توزیع تنورهای گاز به منظور جلوگیری از بوته کنی برای پخت و پز و گرم کردن جلوگیری از بهره برداریهای غیر قانونی از مراتع را از اهداف اين تفاهمنامه ذكر كرد.
بر اساس این گزارش، نخستین دستورالعمل اجرایی تفاهمنامه حفاظت مشارکتی با عشایر مرتعدار در مناطق عشایری و انضمام برنامه حفاظت و توسعه پایدار از سامانههای مرتعی که جزو لاینفک این تفاهمنامه محسوب ميشود، تهیه و تنظیم و امضاء شده است و بر اساس آن عشایر و مرتعداران دارای پروانه چراي دام، میتوانند تا زمان ابطال پروانه به عنوان مرتعدار در طرحهای حفاظتی منابع طبیعی مشارکت کنند.
نظر دهید