رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور:
عشایر بالاترین نرخ بازماندگی از تحصیل را دارند
علی باقرزاده گفت: نرخ بازماندگی از تحصیل در عشایر بالاتر از دانشآموزان عادی است.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور گفت: نرخ بازماندگی از تحصیل در عشایر بالاتر از دانشآموزان عادی است و برنامه ریزی جدی برای ارتقای سطح سواد آنان انجام شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران، علی باقرزاده در برنامه پرسشگر در شبکه آموزش سیما در خصوص چالشهای آموزش عشایر اظهار کرد: بیشترین نرخ بازماندگی از تحصیل در مناطق عشایری وجود دارد و بر اساس آمار ریزش تعداد دانشآموزان از دوره ابتدایی به متوسطه در مناطق عشایری زیاد است.
وی ادامه داد: برنامههای متعددی برای افزایش پوشش تحصیلی در این مناطق داریم و بر اساس مصوبه هیئت وزیران در سال ۹۵ موظف هستیم تا ۵۵۸ هزار نفر در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال را در طول برنامه ششم توسعه آموزش دهیم.
باقرزاده اضافه کرد: البته آمار دقیق عشایر به ما داده نشده و این آمار به صورت تجمیعی با سوادآموزان روستایی ارائه شده است.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی کشور ادامه داد: در سال گذشته حدود ۲۰۰ هزار نفر و در سال ۹۵ حدود 215 هزار روستایی و عشایر را تحت پوشش تحصیلی قرار دادیم.
وی گفت: برای پوشش تحصیلی عشایر تولید محتوا، نیروی انسانی و منابع لازم را تأمین کردیم و این گروه جزو اولویتهای برنامه های ما هستن فقط نیاز داریم تا آمار سوادآموزان به این سازمان داده شوند.
باقرزاده ابراز کرد: اگر این آمار را داشته باشیم پیمانکار آموزش عشایر میشویم و آنها را در محل زندگیشان آموزش میدهیم.
وی افزود: در عشایر سوادآموزی فرد به فرد و گروهی در چادرها انجام میشود و رویکرد ما این است که از تحصیلکردههای خود عشایر برای آموزش استفاده کنیم.
باقرزاده اظهار کرد: سازمان نهضت سوادآموزی با بخشهای مختلفی همکاری دارد که زندانیان، مددکاران کمیته امداد و کشاورزان از این جمله هستند که معمولا دستگاههای ذیربط آمار جامعه تحت پوشش خود را در اختیار ما قرار میدهند و از آنجا که اطلاعات اسمی عشایر در اختیار ما قرار نگرفته، آمار سوادآموزی عشایر با روستائیان ادغام شده است.
رئیس سازمان نهضت سوادآموزی با اشاره به اینکه این سازمان مسئول تامین محتوای آموزشی، نیروی انسانی و منابع مالی برای آموزش عشایر است گفت: جامعه عشایری در اولویت برنامههای سواد آموزی نهضت قرار دارند.
نظر دهید