صنایع تبدیلی در استان ایلام وجود ندارد
عشایر ایلام سالانه 1600 تن پشم تولید میکنند
عشایر ایلام سالانه 1600 تن پشم تولید میکنند اما نبود صنایع تبدیلی موجب شده پشم دام به قیمت ناچیز توسط دلالها خریداری شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری تسنیم، همه ساله در پایان فصل زمستان و شروع فصل بهار برای جلوگیری از ابتلای دام به بیماری و افزایش شیردهی، کار پشمچینی دام عشایر در مناطق گرمسیری استان ایلام شروع می شود.
یکی از عشایر استان ایلام در گفتوگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: فروش پشم تولیدی می تواند به اقتصاد عشایر کمک کند اما دلالها با قیمت پایین پشم تولیدی را از عشایر خریداری می کنند و به صورت خام به کارگاه های رنگ رزی و ریسندگی دیگر استان های کشور میفروشند.
اکبری افزود: عشایر و دامداران برای تولید پشم دام متحمل رنج و زحمت زیادی می شوند و این بسیار درد آور است که حاصل زحمات آنان به قیمت ناچیز توسط افراد سودجو به یغما میرود.
نوری از دیگر عشایر استان ایلام میگوید: خیلی از بانوان عشایر قادر هستند در کارگاههای کوچک با ابزار سنتی نخ ریسی برای برطرف ساختن نیازهای خانوار و درآمدزایی اقدام به تولید نخ کنند که باید از این ظرفیت استفاده شود.
وی افزود: متاسفانه هیچ گونه حمایتی از دامداران و عشایر انجام نمیشود و عشایر همچنان مجبورند پشم تولیدی خود را با قیمت پایین به استان های دیگر بفروشند و برخی از دامداران نیز برای امرار معاش دست به فروش دام خود میزنند.
صنایع تبدیلی در استان ایلام وجود ندارد
مدیرکل امور عشایر استان ایلام نیز با بیان اینکه صنایع تبدیلی در استان وجود ندارد، اظهار داشت: نبود صنایع تبدیلی موجب شده پشم تولیدی به صورت پراکنده به سایر استانها فروخته شود که برای جلوگیری از آن قراردادی با شرکت فرش ایلام بسته شده تا پشم دام عشایر مستقیما در خود استان به فرش تبدیل شود.
فرشاد یاسمی با اشاره به اینکه پیگیری هایی برای احداث صنایع تبدیلی در استان انجام شده که متاسفانه فعلا مثمر ثمر واقع نشده، گفت: بیشترین تولید پشم استان مربوط به شهرستانهای آبدانان و دهلران است که به دلیل نبود صنعت پشم ریسی به صورت خام به استانهایی از قبیل کرمانشاه، اصفهان، تهران، کاشان ارسال می شود.
مدیر عامل اتحادیه تعاونیهای عشایری ایلام نیز گفت: با همکاری دستگاه های متولی کمیته امداد و شرکت فرش بافی میتوان ریسندگی خانگی در اختیار عشایر قرار داد که نه نتها موجب اشتغالزایی برای عشایر میشود بلکه سبب کوتاه شده دست واسطه ها شده و نخ مورد نیاز به صورت مستقیم و با هزینه ای کمتر به دست بافنده میرسد.
علی نجات دارابی ادامه داد: در گذشته نیز کارگاه انفرادی "از پشم تا فرش" در شهرستان بدره احداث شد که به دلیل کمبود اعتبار سرمایه گذاری متاسفانه تعطیل شد.
نظر دهید