بر اساس تفاهم نامه سازمان امور عشایر و وزارت نیرو
سامانه های عشایری تا 4 سال آینده از انرژی خورشیدی بهره مند میشوند
رئیس سازمان امور عشایر از انعقاد تفاهمنامه با وزارت نیرو خبر داد و گفت: بر اساس مفاد این تفاهم نامه، سامانههای عشایری کشور تا چهار سال آینده به انرژی خورشیدی متصل می شوند.
رئیس سازمان امور عشایر از انعقاد تفاهمنامه با وزارت نیرو خبر داد و گفت: بر اساس مفاد این تفاهم نامه، سامانههای عشایری کشور تا چهار سال آینده به انرژی خورشیدی متصل می شوند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ها، کرمعلی قندالی در دومین گردهمایی سراسری روسای امور عشایر شهرستان های سراسر کشور در شیراز اظهار داشت: جامعه عشایری نقش مهمی در حفاظت از منابع طبیعی دارند و نباید عشایر را متهم به تخریب منابع زیستی کرد بلکه عشاير بهترین الگو برای جلوگیری از تخریب منابع زیستی و بهرهمندی از تمام مواهب الهی هستند.
وی با بیان اینکه محیط زندگی جامعه عشایری بهترین مکان برای استفاده از انرژیهای پاک است، افزود: ترویج و استفاده از انرژی های پاک و روشنایی برای عشایر با استفاده از پنل های خورشیدی در دستور کار است که می تواند از تخریب محیط زیست نیز جلوگیری کند.
قندالي با تاکید بر اینکه نباید عشایر را متهم کرد که در حوزه منابع زیستی تنها برداشت کننده علوفه هستند، ادامه داد: عشاير در رابطه با حفظ منابع و عرصههاي طبيعي تهديد نیستند و محافظت از منابع طبیعی از اقدامات مهم امور عشاير کشور در راستای تحقق اهداف اقتصاد مقاومتي است.
رئیس سازمان امور عشایر در بخش دیگر سخنانش گفت: در سال گذشته 1000میلیارد ریال تسهیلات با سود 4درصد بین عشایر استانهای کشور توزیع شد که بیش از 98 درصد وامهای سال گذشته توسط عشایر پرداخت شده است.
وی با بیان اینکه امسال نیز دو هزار میلیارد ریال تسهیلات کم بهره به عشایر اختصاص یافته است، از کل اعتبارات سال گذشته 95 میلیارد ریال به عشایر استان فارس اختصاص یافت که این اعتبارات حوزه عشایر باید به سمت تولید سوق داده شود.
قندالی با اشاره به اهمیت بیمه در جامعه عشایری افزود: بیمه دام و بیمه اجتماعی از مهمترین اقدامات در مناطق عشایری است و تاکنون از 200 هزار خانوار عشایری در کشور 55 هزار خانوار تحت پوشش بیمه اجتماعی قرار گرفته اند.
رئیس سازمان امور عشایر با اشاره به نقش عشایر در تحقق اقتصاد مقاومتی گفت: اجرای طرح زنجیره تولید گوشت قرمز در مناطق عشایری یکی از اقدامات انجام شده در راستای اقتصاد مقاومتی است که با اجرای این طرح در دو سال گذشته تولید گوشت قرمز حدود 40 هزار تن افزایش یافته و از 150 هزار تن به 190 هزار تن در سال رسیده است.
وی نهادینه کردن اصلاح روشها در تغذیه و افزایش درآمد خانوارهای عشایری را از دیگر اقدامات انجام شده در مناطق عشایری عنوان کرد. اضافه کرد: در قالب اجرای طرح زنجیره تولید، درآمد هر خانوار عشایری هفت و نیم میلیون تومان در سال افزایش پیدا کرده است.
قندالی کشت گیاهان دارویی توسط عشایر را از دیگر راههای افزایش درآمد برای جامعه عشایری عنوان کرد و بیان داشت: این طرح در برخی از استانها به صورت آزمایشی انجام شده و تا پایان امسال حدود 300 هکتار در مناطق عشایری استان چهار محال و بختیاری زير كشت گياهان دارويي می رود.
رئیس سازمان امور عشایر گفت: یکی دیگر از انواع درآمدهایی که عشایر از ظرفیت و پتانسیل خوبی در آن برخوردار هستند حوزه گردشگری است که در این زمینه شورای عالی عشایری تشکیل کار گروه ویژه گردشگری عشایری را تصویب کرد و دستور العمل آن نیز تبیین و مورد توافق قرار گرفت.
وي با بيان اينكه امروز در 15 هزار نقطه از كشور شاهد حضور عشاير هستيم، عشاير را سرمايههاي عظيم اجتماعي توصيف و بر اين نكته تاكيد كرد كه جامعه عشاير همواره در تمام صحنههاي اجتماعي، سياسي، اقتصادي و فرهنگي كشور با تمام توان و ظرفيت و در مسير منافع ملي وارد شده است.
قندالي تصریح کرد: ما بهدنبال اسكان عشاير نيستيم بلکه ساماندهی سرریز جمعیت عشایری را در كشور دنبال ميكنيم.
رئیس سازمان امور عشایر با اشاره به این كه دولت در زمينه اجرايي شدن اقتصاد مقاومتي، به شكلي گسترده و با عزمي راسخ ورود كرده است، از ايجاد ساختاري ويژه در امور عشاير براي تحقق اقتصاد مقاومتي خبر داد و گفت: عمده فعالیتهای ما در بحث اقتصاد مقاومتی با تکیه بر درون گرایی، برون زایی، مردم محوری، عدالت محوری و دانش بنیانی است.
نظر دهید