امروز : 02 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1396/05/10 - 14:19
  • تعداد بازدید : 1049
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
با حضور استاندار کرمان مطرح شد

دیدگاه نمایندگان استان کرمان در خصوص جامعه عشایری

جمعی از نمایندگان کرمان در مجلس با حضور در جمع نمایندگان عشایری استان از مشکلات جامعه عشایری تا خدمات انجام شده برای این جامعه سخن گفتند.

جمعی از نمایندگان استان کرمان در مجلس شورای اسلامی با حضور در جمع نمایندگان عشایری استان در منطقه هنزاء، از مشکلات جامعه عشایری تا خدمات انجام شده برای این جامعه سخن گفتند.


 


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ایرنا، رئیس مجمع نمایندگان استان کرمان گفت: این نشست از سه ماه قبل برنامه ریزی شده بود که با موافقت استاندار کرمان در این مکان برگزار شد.


 


حسین امیری خامکانی ادامه داد: در مجلس شورای اسلامی همواره هر مطلبی در حوزه عشایر وارد شده را حمایت کرده و به آن رای داده ایم.


 


وی از جامعه عشایری به عنوان جامعه ای مولد یاد کرد و اظهار کرد: طی نشست هایی در سال گذشته و امسال با معاونت وقت روستایی وزارت نیرو پیرامون روستاها و عشایر تصمیماتی اتخاذ شد که برخی از این موارد، استفاده از پنل های خورشیدی برای تامین برق این قشر از جامعه است.


 


وی افزود: طرح جامع عشایری نیز مورد مطالعه قرار می گیرد تا با حفظ منافع جامعه عشایری تدوین شود.


 


امیری خامکانی با اشاره به اینکه استفاده بهینه از ظرفیت های گردشگری مورد تاکید مدیران استانی است، گفت: با اجرای طرح های گردشگری می توان درآمدهای حاصل از ظرفیت های موجود را به میزان قابل توجهی ارتقا داده و از این مسیر، اقتصاد مردم را رشد داد.


 


تغییر ساختار عشایری موجب ایجاد نیازمندی های جدید شد


نماینده مردم بافت، رابر و ارزوئیه در مجلس نیز با بیان اینکه ساختار عشایری تغییر کرده است، گفت: زمانی که این تغییر ایجاد شود، نیازمندی های عشایری نیز تغییر می کند.


 


علی بختیاری افزود: امروز واقعیت این است که شکل زیبای عشایری به عنوان عشایر کوچرو باید همان شکل سابق باشد.


 


وی با بیان اینکه در حوزه عشایری اگر بخواهیم ساختار عشایری و شهری را با هم داشته باشیم مشکل ایجاد می کند، اظهار کرد: جامعه عشایری در حوزه اسکان با به هم خوردن ساختار مواجه است و به دلایل اتفاقاتی در اسکان عشایر، ساختارهای این حوزه به هم خورد و باید مشکلات آن بررسی و رفع شود.


 


بختیاری با اشاره به این مطلب که بخش عمده اقتصاد عشایر بافت در سه محور دامداری، صنایع دستی و کشاورزی در ییلاق بوده است، گفت: خشکسالی، نبود بازار و انجام نشدن بازاریابی تولیدات عشایری موجب درآمدزا نبودن تولیدات عشایری شده است.


 


نماینده مردم بافت، رابر و ارزوئیه بیان کرد: راه و جاده ارتباطی یکی از مشکلات اساسی عشایر است و این قشر همچنین در ایجاد جایگاه دام های خود نیز با مشکلاتی مواجه هستند.


 


عشایر دیده بان نظام و وفادارترین افراد به انقلاب هستند


نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس نیز در این دیدار گفت: عشایر کسانی هستند که از ابتدای تاریخ به عنوان دیده بانان نظام و وفادارترین افراد به انقلاب و نظام بوده اند.


 


یحیی کمالی پور افزود: خدمات رسانی به عشایر با همت جهادی مدیران امکان پذیر است زیرا بسیاری از امکانات به صورت راکد در کشور وجود دارد که می توان از آنها برای خدمات رسانی به عشایر استفاده کرد.


 


امنیت کشور در گرو کارکرد اصلی عشایر است 


نماینده مردم کهنوج، قلعه گنج، رودبار جنوب، فاریاب و منوجان در مجلس نیز با تاکید بر اینکه امنیت کشور و تولید دو کارکرد اصلی عشایر در گذر زمان است، گفت: در حال حاضر تولیدات عشایری از نظر اقتصادی برای عشایر مقرون به صرفه نیست.


 


احمد حمزه افزود: کارکرد جدیدی که برای عشایر می توان تبیین کرد این است که زندگی عشایری فرصت گردشگری جدیدی را ایجاد کرده است.


 


وی با تاکید بر اینکه ادغام زندگی عشایر در زندگی روستایی و شهری امری است که با پیشرفت رخ می دهد، گفت: ما باید فرصتی ایجاد کنیم که کوچ روی سنتی ادامه داشته باشد و اگر عشایر را اسکان دهیم ادغام جامعه روستایی و عشایری را شاهد خواهیم بود.


 


وی تصریح کرد: اگر عشایر به دنبال زندگی یکجانشینی است، امتیاز زندگی عشایری را از دست می دهند هر چند می توانند از مزایای مردم روستایی استفاده کنند.


 


حمزه با بیان اینکه به نفع عشایر است که سبک زندگی عشایری خود را ادامه دهند، عنوان کرد: نبود زیرساخت های گردشگری عشایر و آشنا نبودن مردم با مزایای مناطق گردشگری موجب شده که مردم انتقاداتی درباره این موضوع داشته باشند.


 


وی با اشاره به اینکه حدود 56 هزار خانوار عشایری در کهنوج حضور دارند، گفت: نحوه استفاده از آب در چاه های عشایری اسف بار است که باید فکری برای حل این مشکل شود.


 


مشکلات یکنواخت عشایر در کشور


نماینده مردم شهربابک در مجلس شورای اسلامی نیز با اشاره به اینکه مشکلات جامعه عشایری در کشور یکنواخت است، گفت: شهر بابک 1450 خانوار عشایری در قالب سه ایل و 50 طایفه مستقل دارد.


 


علی اسدی ادامه داد: عشایر شهربابک بیش از یک هزار و 800 تن گوشت قرمز، 400 تن محصولات لبنی و 42 تن پشم و کرک را تولید و وارد بازار عرضه می کند.


 


وی اظهار کرد: استفاده از انرژی خورشیدی درحوزه عشایر کار بسیار خوبی است که امیدواریم محقق شود.

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب