امروز : 01 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1396/10/06 - 11:52
  • تعداد بازدید : 1051
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
قائم مقام سازمان امور عشایر ایران:

دولت رویکرد و توجه ویژه ای به عشایر کشور دارد

قائم مقام سازمان امور عشایر ایران گفت: دولت دوازدهم رویکرد و توجه ویژه ای به جامعه عشایری کشور دارد.

قائم مقام سازمان امور عشایر ایران گفت: دولت دوازدهم رویکرد و توجه ویژه ای به جامعه عشایری کشور دارد.


 


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی سازمان امور عشایر ایران به نقل از خبرگزاری ایرنا، دکتر شاهپور علائی مقدم بعد از ظهر سه شنبه 5 دی در نشست شورای عشایری شهرستان ابرکوه یزد که با حضور امام جمعه، معاون فرماندار وجمعی از مسئولان و اعضا شورای عشایری ابرکوه برگزارشد، اظهار داشت: در دولت تدبیر و امید بعد از 8 سال شورای عالی عشایری کشور تشکیل شد و دو مصوبه موثر از جمله طرح ارتقای سطح دانش و مهارت و و طرح ویژه فرهنگی و مذهبی و تداوم فرهنگ اصیل ایرانی است.


 


وی افزود: عملیاتی شدن این دو طرح نیاز به همراهی و همیاری سازمان برنامه و بودجه و همچنین دستگاه های فرهنگی دارد.


 


علایی مقدم با بیان اینکه درقانون برنامه پنجم توسعه فقط یک بار نام عشایر برده شده بود ولی درقانون برنامه ششم توسعه شاهد مصوبات ارزشمندی از سوی مجلس شورای اسلامی برای امور عشایر بودیم و در احکام برنامه ششم ۱۷ مرتبه نام عشایر برده شده است


 


قائم مقام سازمان امور عشایر ایران با تاکید بر اینکه عشایر با نقش موثر خود در تولید نماد عینی اقتصاد مقاومتی هستند، گفت: عشایر در اقتصاد مقاومتی بسیارتاثیرگذار و یک الگوی عینی دراین حوزه هستند.


 


وی یادآور شد: حدود یک میلیون و 200 هزار نفر جمعیت عشایری کشور از طوایف و ایل های مختلف در بیش از 15 هزار سامانه عشایری کشور پراکنده هستند و بیش از 24 میلیون راس دام سبک کشور را که 28 درصد جمعیت دامی کشور است را در اختیار دارند.


 


علایی مقدم افزود: جامعه عشایری یک جامعه مولد است که با به کارگیری استراتژی کوچ و متکی بر دام و مرتع معیشت زندگی خودشان را تامین می کنند و در زمینه امنیت غذائی و توسعه پایدار و خودکفائی کشور  نقش موثری دارند.


 


این مسئول با بیان اینکه از 84 میلیون هکتار از مراتع کشور حدود 34 میلیون هکتار آن در اختیار عشایر است ادامه داد: عشایر کشور با وجود آنکه  1.8 درصد جمعیت کشور را شامل می شوند ولی از860 هزار تن گوشت قرمز مورد نیاز کشور، 190هزار هزارتن یعنی 25 درصد گوشت قرمز کشور را تولید می کنند.


 


وی با بیان اینکه عشایر کمترین توقع و مزاحمت را برای دولت و حاکمیت دارند ولی بیشترین کارایی و بهره وری را به جامعه ارائه می دهند، گفت: عشایر از مصادیق  بارز بهره وری در تولید هستند به طوریکه هر نفر عشایر گوشت قرمز 16 نفر ایرانی را تولید می کند.


 


قائم مقام سازمان امور عشایر ایران در خصوص تولیدات صنایع دستی عشایر اظهار داشت: 40 درصد فرش صادراتی کشور از محل تلاش های عشایری و 35 درصد صنایع‌دستی کشور از تولیدات عشایر است  و در بخش صنایع تبدیلی و گردشگری نیز فعالیت های خوبی دارند.


 


وی در خصوص برنامه و فعالیت های سازمان امور عشایر ایران گفت: با حمایت دولت و اختصاص تسهیلات ارزان قیمت، در سال جاری و سال آینده حدود 1000 میلیارد تومان تسهیلات کم بهره با بازپرداخت طولانی مدت و بهره کم و ضمانت آسان در 7 برنامه اساسی به عشایر پرداخت می شود که مهم ترین آن تکمیل زنچیره تولید گوشت قرمز تا سر سفره مردم است.


 


علایی مقدام بیان داشت: تکمیل زنجیره تولید لبنیات و فرآورده های لبنی، توسعه باغات در اراضی شیب دار، توسعه گردشگری و صنایع تبدیلی و فراوری، توسعه کشت گیاهان دارویی، توسعه بوم گردی و گردشگری عشایری،  راه‌اندازی شرکت‌های فنی مهندسی و پشتیبانی عشایری از جمله برنامه‌های تدوین شده سازمان امور عشایر برای حمایت از جامعه عشایری کشور است.


 


قایم مقام سازمان امور عشایر کشوربابیان افزود: تلاش ما این است که میزان سرانه درآمد عشایر را که در حال حاضر به طور میانگین یک میلیون و یکصد هزار تومان است به بیش از دو و نیم میلیون تومان تا پایان برنامه ششم برسانیم که این امر با استفاده از دانش بومی عشایر و تلفیقی از علم و تحقیقات و انتقال یافته های تحقیقاتی به عشایر محقق می شود.


 


وی در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه جامعه عشایری کشور ده هزار شهید تقدیم اسلام وانقلاب کرده اند، گفت: حضور فعال عشایر دراستان های مرزی کشور درتامین امنیت مرزهای کشور بسیار تاثیر گذار و ستودنی است.


 


علایی مقدم اظهار داشت: با توجه به تنوع اقلیمی کشور و استقرار عشایر در 15 هزار سامانه، تامین اعتبار  و اختصاص بودجه های بلاعوض برای ارایه خدمات به کوچندگان در زمینه ایل راه ها و تهیه و تدارک انرژی های نو از جمله پنل های خورشیدی، ارتقای بهداشت و سلامت خانوارهای عشایری می تواند از جمله مهم ترین اقدامات برای رفع مشکلات عشایر کشور باشد.


 


 


 


 


 


قائم مقام سازمان امور عشایر ایران با اشاره به اینکه  بر اساس ماده 6 قانون برنامه ششم توسعه 70 درصد مالیات بر ارزش افزوده به جوامع شهری و 30 درصد آن به جوامع روستایی و عشایری اختصاص می یابد، عنوان کرد: با پیگیری‌های سازمان امور عشایر و فراکسیون عشایری مجلس، این عشایرهم در سهم 30 درصدی روستاها شریک می‌شوند به طوری که 500 میلیارد تومان از درآمد مذکور به بخش عشایری کشور در طول یکسال تعلق می‌گیرد.


 


وی افزود: تاکنون 400 و 160 میلیون تومان از مالیات بر ارزش افزوده به ترتیب سهم شهرستان‌های خاتم و ابرکوه است که فرمانداران این دو شهرستان 60 درصد آن را به عشایر اختصاص دادند.


 


قائم مقام سازمان امور عشایر ایران در رابطه با جبران خسارت خشک‌سالی به عشایر، گفت: در سال 95 و 96 با توجه ویژه هیات وزیران تسهیلاتی به میزان 400  میلیارد تومان تسهیلات  با سود 6 درصد، بازپرداخت 6 ساله و ضمانت زنجیره ای از محل اعتبارات مدیریت بحران به عشایر اختصاص یافته است.


 


وی افزود: سال گذشته سهم استان یزد از تسهیلات کم‌بهره به نسبت جمعیت عشایر و دام‌های آنان 270 میلیون تومان بود که به طور کامل جذب شد و امسال این عدد به 770 میلیون تومان افزایش یافته است.


 


علایی مقدم با اشاره به اختصاص یک و نیم میلیارد دلار تسهیلات از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی برای ایجاد اشتغال در مناطق مرزی، روستاها و مناطق عشایری و شهرهای زیر 10 هزار نفر خاطرنشان کرد: این لایحه  توسط دولت به مجلس شورای اسلامی ارائه و با نظر مثبت نمایندگان مجلس تصویب شد بطوریکه امروز سهم عشایر کل کشور از این تسهیلات 600 میلیارد تومان است که 10 میلیارد تومان آن به استان یزد اختصاص داده شده است.


 


گفتنی است، قائم مقام سازمان امور عشایر ایران در سفر به ابرکوه به اتفاق رییس امور عشایر استان یزد وجمعی از مسئولان جهاد کشاورزی  ابرکوه از مناطق عشایری هارونی  ابرکوه بازدید کرد.


 



کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب