امروز : 04 بهمن 1403
جهش تولید با مشارکت مردم
پرچم جمهوری اسلامی ایران
FR
  • تاریخ انتشار : 1395/07/25 - 12:06
  • تعداد بازدید : 894
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های عشایری ایلام:

دام های مازاد روی دست دامداران عشايري مانده است

علي نجات دارابي گفت: خرید تضمینی دام می‌تواند بخش بزرگی از مشکلات کمبود سرمایه در گردش عشایر را حل کند.

مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های عشایری ایلام با بیان اینکه خرید تضمینی دام می‌تواند بخش بزرگی از مشکلات کمبود سرمایه در گردش عشایر را حل کند، گفت: دام های مازاد روی دست دامداران مانده است.


 


به گزارش پايگاه اطلاع رساني سازمان امور عشاير ايران، علی‌نجات دارابی با حضور در خبرگزاری ايسنا اظهار کرد: الآن فصل ذخیره‌سازی مایحتاج عشایر بوده که این قشر در استان با کمبود نقدینگی مواجه هستند و این مهم نتیجه عدم فروش دام‌های مازاد این قشر است.


  


وي ادامه داد: دولت خرید دام عشایر را بصورت تضمینی خريداري نمي كند لذا نقدینگی کافی در دست این جامعه نیست و  با افزايش سن دام ، نگهداري آن مقرون‌ به‌ صرفه نیست و عشایر با این مهم دست‌وپنجه نرم می‌کنند.


 


 دارابي با اشاره به اینکه عشاير ايلام حدود یک‌ میلیون 400 هزار رأس دام در اختيار دارند گفت: از این تعداد در سال 20 درصد آن مازاد است كه متاسفانه خرید تضمینی فرادوره‌های دامی در اين استان نداریم.


  


مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های عشایری ایلام با اشاره به اینکه سال گذشته دام را به کشورهای حوزه خلیج‌فارس صادر کردیم اما امسال به دلیل عدم استقبال صادر نشده ايت، افزود: خرید تضمینی دام و فرآورده‌های دامی عشایر موجب ایجاد انگیزه برای فعالیت بیشتر و بهتر در این جامعه مولد می‌شود.


   


وی با بیان اینکه امسال برای اولین بار عرضه جو داخلی توسط بورس کالای ایران عرضه می‌شود و اتحادیه تعاوني هاي عشايري ايلام از تیرماه امسال تاکنون سه هزار و 430 تن جو  خریداری و در حال توزیع در بین عشایر استان است.


 


دارابي با بیان اینکه در این زمینه 26 میلیارد ریال سرمایه‌گذاری شده است، افزود: علاوه بر این در زمینه مایحتاج روزانه عشایر استان طی امسال سه هزار و 800 تن آرد با ارزش ریالی 33 میلیارد و 800 میلیون ریال در بین عشایر استان توزیع ‌شده است.


 


مدیرعامل تعاونی‌های عشایری ایلام خاطرنشان کرد: خرید و بازاریابی پشم دام عشایر استان امسال در دستور کار است و در این راستا 218 تن معادل 350 میلیون تومان پشم خریداری و به بازار مصرف عرصه شده است.


  


وي با اشاره به اینکه 200 تن خوراک  آماده دام پاییزه و زمستانه در بین عشایر توزیع ‌شده است، افزود: توسط شبکه تعاونی‌های عشایر ايلام  تاکنون 67 میلیارد ریال کالا در بين عشاير استان توزیع ‌شده است.


 


دارابي با بیان اینکه عشایر شهرستان‌های مهران و دهلران با همکاری جهاد دانشگاهی استان بیش از پنج هکتار گیاه دارویی کشت كرده اند، گفت: تعاونی‌های عشایر سعی دارد عشایر را برای بهره‌وری بیشتر و بهتر در كاشت گياهان دارويي هدایت و حمایت کند.


 


مدیر عامل تعاونی‌های عشایری ایلام گفت: در حال حاضر 80 درصد عشایر استان تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی هستند و این بیمه توسط تشکل‌های عشایری و همچن بیمه دام عشایر نيز توسط صندوق محصولات کشاورزی صورت می‌گیرد.


  


وي با تأکید بر اینکه به دلیل وجود مشکلات در صندوق محصولات كشاورزي و تأمین خسارت، عشایر کمتر از بیمه دام استقبال می‌کنند، خاطرنشان کرد: این صندوق خسارت عشایر را دیر پرداخت مي كند و عشایر هم رغبتی برای بیمه دام‌های خود ندارد.


 


دارابی با بیان اینکه 9 هزار و 500 خانوار با جمعیت 60 هزار نفر جامعه عشایري ايلام را تشکیل می‌دهند، خاطرنشان کرد: 13 شرکت تعاونی فعال با یک کارخانه خوراک دام در استان ايلام به این قشر خدمات ارائه می‌کنند.


  


مدیرعامل تعاونی‌های عشایري ايلام ایجاد صنایع تبدیلی را از اولویت برنامه‌های تعاونی‌های عشایر استان دانست و افزود: اگر دولت کمک کند این اتحادیه برای ایجاد صنایع تبدیلی در استان آمادگی دارد و با توجه به وجود دام زیاد این مهم در اين استان جواب می‌دهد.


 


وی ادامه داد: پوشش گیاهی زاگرس مهم‌ترین و سالم‌ترین چراگاه برای پرورش دام و تولید گوشت است و همین عامل موجب برتری گوشت قرمز تولیدی اين استان نسبت به دیگر نقاط کشور است.


 


دارابی با تأکید بر اینکه فقدان صنایع تبدیلی سود واقعی را از دامدار ایلامی گرفته است، خاطرنشان کرد: تعاونی‌های عشایری با استفاده از سرمایه‌های خود عشایر شکل گرفت و وظیفه شبکه‌ تعاونی‌های عشایر ارائه خدمات به این قشر، بازاریابی و فروش محصولات عشایری و کوتاه کردن دست دلالان است.


 


مدیرعامل اتحادیه تعاونی‌های عشایری ایلام گلیم، فرش سبک، چیت و سیاه‌چادر را از مهم‌ترین تولیدات صنایع‌دستی عشایر اين استان دانست و افزود: متأسفانه صنایع تبدیلی در استان نداریم، چون هزینه‌بر است باید بخش خصوصي در این حوزه وارد شود که تاکنون در استان ایلام این اتفاق نیفتاده و عملاً سود آن نصیب خارج از استان می‌شود.


 


وی گفت: متأسفانه با وجود اینکه در استان پشم مرغوب برای تولید نخ با کیفیت برای قالیبافی وجود دارد اما به علت فقدان صنایع تولیدی، قالیبافان ما نخ حاصل از پشم تولیدی خود را دوباره از استان‌های دیگر می‌خرد.


 

کلمات کلیدی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب